01 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Травень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31    
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    Середа, 12 грудня 2018 15:15

    Апаратна нарада в райдержадміністрації

    11 грудня 2018 року голова райдержадміністрації Тарас Яковлев провів апаратну нараду  в якій взяли участь заступник голови Інна Бас, керівник апарату райдержадміністрації Наталія Березна та керівники структурних підрозділів райдержадміністрації та її апарату, окремих територіальних органів міністерств і районних установ, представники ЗМІ.

    На нараді слухали: 1. Про стан соціального захисту учасників антитерористичної операції. 2. Про стан розрахунків за оренду земельних паїв агроформуваннями району. 3. Різне.

    З розглянутих питань були дані відповідні доручення.

    Довідково:

                                      

    На обліку в Єдиному державному реєстрі осіб, які мають право на пільги перебуває 578 учасників бойових дій АТО та 38 осіб з інвалідністю внаслідок війни, які користуються пільгами на житлово-комунальні послуги.

    На виконання Програми соціального захисту населення на 2018-2020 роки, яка затверджена рішенням районної ради від 22 грудня 2017 року № 25/16, з початку 2018 року з коштів місцевого бюджету надано одноразову допомогу 44 учасникам АТО на загальну суму 88,9 тис. грн. З районного бюджету проводиться відшкодування компенсаційних виплат за пільгові перевезення окремих пільгових категорій громадян, жителів Луцького району,  в тому числі і учасників бойових дій АТО.

    Луцькій районній лікарні з районного бюджету для реалізації заходів Програми підтримки демобілізованих учасників антитерористичної операції, бійців операції Об’єднаних сил та членів їх сімей на 2018-2019 роки було виділено 40,0 тис. грн. з них: 20,0 тис. грн. на стаціонарне лікування, 20,0 тис. грн. на комп'ютерне дослідження (СКТ головного мозку, відділу хребта, органів грудної клітки.). За період з початку 2018 року в Луцьку центральну районну лікарню звернулось за медичною допомогою  більше 200 учасників АТО, з них госпіталізовано 42 особи, на лікування яких використано 14,8 тис. грн. Вартість 1 ліжко-дня становить 57,45 грн. Також проведено комп’ютерних досліджень учасників АТО на загальну суму 16,4 тис. грн.

    Комунальному некомерційному підприємству «Луцький районний центр первинної медико-санітарної допомоги» для забезпечення учасників антитерористичної операції та членів їх сімей безкоштовним лікуванням в амбулаторних умовах, зокрема на виписку безкоштовних рецептів  з районного бюджету було виділено 140 тис. грн., фактично видано рецептів на суму 195,0 тис. грн. (690 отримувачів рецептів) .

    Луцьким районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді надано інформаційно-консультаційні послуги 68 сім’ям учасників антитерористичної операції.

    До Центрального банку даних з проблем інвалідності внесено інформацію про 1 демобілізованого учасника антитерористичної операції, який потребує забезпечення технічними засобами реабілітації і забезпечено протезом на загальну суму 137,1 тис грн.

    Відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», постанови Кабінету Міністрів України від 14.03.2018р.  № 170 «Деякі питання виплати у 2018 році разової грошової допомоги, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань» у 2018 році управлінням виплачено разову грошову допомогу до Дня Перемоги ветеранам АТО, в т.ч. 47 особам з інвалідністю внаслідок війни, 410 учасникам бойових дій, 4 учасникам війни та 14 членам сімей загиблих на загальну суму 669,2 тис. грн.

    На виконання бюджетної програми «Заходи психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції та забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням»

    - за напрямком соціальна та професійна адаптації учасників антитерористичної операції створено реєстр учасників антитерористичної операції, які виявили бажання пройти перепідготовку та професійне навчання в кількості 13 осіб. Професійну адаптацію в 2018 році пройшли вісім учасників АТО (здобуття професії водій категорії В) на загальну суму 40,5 тис. грн.

    - за напрямком психологічна реабілітація учасників антитерористичної операції 5 учасників АТО отримали послуги із психологічної реабілітації на загальну суму – 32,5 тис. грн.

    - за напрямком забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням у черзі на лікування перебуває 100 учасників антитерористичної операції, з них 13 мають статус «особа з інвалідністю внаслідок війни», інші – «учасник бойових дій», 2 – «учасник війни». Видано путівки для оздоровлення 33 учасникам АТО, згідно укладених трьохсторонніх угод.

    Семи особам встановлено статус «Інвалід війни», 2 – «Учасника війни» та надано пільги на житлово-комунальні послуги та на придбання твердого палива та скрапленого газу.

    Відповідно до Постанови від 19.10.2016 №719 «Питання забезпечення житлом деяким категоріям осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей» в 2016 році виділено компенсацію на придбання житла 4 сім’ям загиблих учасників АТО і 1 особі з інвалідністю внаслідок війни ІІ групи на загальну суму 2762,4 тис. грн.

    Станом на 1 грудня 2018 року на обліку щодо потреби у забезпеченні житлом перебуває 1 особа з інвалідністю І групи та 2 особи з інвалідністю ІІ групи за наслідками участі в бойових діях під час антитерористичної операції.

    В управлінні здійснюється щотижневий моніторинг щодо працевлаштування демобілізованих військовослужбовців, їм надаються консультації з норм трудового законодавства та працевлаштування. Фактів порушення прав демобілізованих не виявлено.

    Відділ інформаційної діяльності, інформаційних

    технологій та комунікацій з громадськістю

    Переглядів 721
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua