02 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Травень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31    
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    П'ятниця, 20 квітня 2018 15:10

    Медична реформа в дії на території Луцького району

    2 квітня 2018 року стартував перший етап медичної реформи, що стосується первинної медичної допомоги так звана «Лікар у кожен дім». Реформа розрахована на перехідний період 2018-2020 роки, на даному етапі згідно законодавства, кожен громадянин України, має змогу самостійно, незалежно від місця реєстрації та прив’язки до конкретного медичного закладу, обрати собі сімейного лікаря для усієї сім’ї або ж педіатра для дітей, терапевт для дорослих за умови, що вони працюють на первинному рівні.

    Коли ж пацієнту потрібна екстрена медична спеціалізована допомога, він має право звернутись в будь-який медичний заклад екстреної допомоги чи будь-якого лікаря. Лікування випадків, що загрожують життю пацієнта, будуть покриті державою на 100 %.

    Що ж до спеціалізованої допомоги, то реформування закладів вторинного та третинного рівня медичної допомоги відбудеться не раніше 2020 року. Ці заклади переходять на фінансування «неподушно» як було раніше, а за надану медичну послугу. На даний момент за період 2018-2019 років буде відпрацьований механізм направлення та маршрут пацієнта в разі потреби спеціалізованої допомоги.

    Які послуги надаватиме мій лікар. Лікар первинної ланки медичної допомоги – це фахівець, який повинен володіти інформацією про ваше здоров’я, практично від порушення і до кінця відведеного часу. Саме він зобов’язаний визначити, на якій стадії і коли виникає потреба в спеціалізованій допомозі і чи виникає взагалі. Одним із основних обов’язків сімейного лікаря, буде попередити розвиток захворювання та надати невідкладну допомогу в гострих станах та станах загрожуючих життю пацієнта.

    Інформація про пацієнта буде знаходитись в електронній системі охорони здоров’я і яку пацієнт, перебуваючи далеко від дому, буде потребувати задля допомоги, ця інформація після введення ПІП буде надана лікарю того закладу, куди звернувся пацієнт.

    Так що ж входить в обов’язки сімейного лікаря?

    1. Профілактика захворювань у груп ризику такі як: гіпертонічна хвороба, цукровий діабет, бронхіальна астма, туберкульоз, онкологінчі захворювання, виразкова хвороба шлунка та ДПК.
    2. Вакцинація населення від керованих інфекцій.
    3. Видача медичних довідок та лікарняних листів.
    4. Видача рецептів за програмою «Доступні ліки», та згідно постанови Кабінету Міністрів України від 17 серпня 1998 р. № 1303 «Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань».
    5. Лікування гострих станів в межах компетенції сімейного лікаря на амбулаторному рівні.

    Як обрати лікаря?

    Як правило більшість населення уже має лікарів до яких звикли, довіряють, звертаються та консультуються. Для підписання декларації достатньо паспорту або ж свідоцтво ро народження дитини та мобільний телефон.

    Заборонено! Категорично! Лікарям вимагати від пацієнта підписати декларацію з конкретним лікарем чи шантажувати, що не видасть довідку іншим чином.

    В разі виявлення даних порушень просимо інформувати на гарячу лінію  КЗ «ЛРЦПМСД» телефон (0332) 25 37 56.

    Пацієнт повинен самостійно обрати собі лікаря, а в разі зміни місця проживання чи інших причин вільно змінити лікаря.

    В Луцькому районі функціонує 11 амбулаторій загальної практики сімейної медицини, де працює 28 лікарів загальної практики сімейної медицини, з них 2 педіатри.           

    Пацієнти регулярно інформуються про умови медичної реформи та вибір лікаря в усному режимі на місцях та за допомогою банерів, плакатів, вивішених в місцях загального користування.

    На даний момент, КЗ «Луцький районний ЦПМСД» обрав для себе медичну інформаційну систему helsi.me. В період з 02.04.18 по 20.04.18 в системі  E-helsi зареєстровано лікарями нашого району 3040 декларацій з пацієнтами, одна з яких - з першим заступником голови райдержадміністрації Володимиром Боярчуком у амбулаторії села Лаврів.

    КЗ «Луцький районний ЦПМСД»

    Відділ інформаційної діяльності,

    інформаційних технологій та комунікацій з громадськістю

    Переглядів 792
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua