20 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Липень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 31        
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    Вівторок, 13 лютого 2018 09:50

    118 млн грн – перевиконання Волинської митниці ДФС за січень 2018 року

    Так, за словами директора департаменту фінансів облдержадміністрації Ігора Никитюка, загалом у січні цього року до місцевих бюджетів області залучено податків і зборів в обсязі понад 280 млн грн, що на 68 млн грн або на 32 % більше, ніж за відповідний період минулого року. До обласного бюджету надійшло 49,1 млн грн або у півтора рази більше минулорічних січневих надходжень. При цьому, забезпечено виконання основних платежів, передбачених у тимчасовому розписі на січень. Разом із тим, з Державного бюджету до місцевих бюджетів області у січні перераховано 802,2 млн грн фінансових трансфертів. Згідно розпису отримані базова дотація і додаткова дотація на здійснення переданих з Державного бюджету видатків з утримання закладів освіти і охорони здоров’я, освітня і медична субвенції.

    До слова, аналіз виконання місцевих бюджетів області проведено на основі оперативних даних, отриманих від управління держказначейства в області  відповідно до порядку обміну інформації. На сьогоднішній день програмне забезпечення департаменту щодо технічного супроводу бюджетного процесу на 2018 рік Мінфіном не опрацьовано належним чином, що суттєво зменшує можливості аналізу показників місцевих бюджетів. Тож внесення змін до обласного бюджету, фінансування видатків з нього здійснюється в ручному режимі. Відтак, 29 січня 2018  року департаментом направлено звернення Міністерству фінансів України щодо проблем технічного супроводу місцевих бюджетів на державному рівні, щодня фахівці департаменту спільно з працівниками Мінфіну працюють над доопрацюванням програмного забезпечення.

    – Рішенням сесії обласної ради 8 лютого цього року затверджено  обласний бюджет на 2018 рік. Департамент фінансів вже розпочав роботу щодо зведення місцевих бюджетів, яке необхідно подати Міністерству фінансів до 16 лютого цього року. На цьому тижні також завершується опрацювання зведених звітів про виконання місцевих бюджетів області за 2017 рік, матеріали якого передадуть у Мінфін 15 лютого цього року. Одночасно департамент продовжує роботу, перевіряючи на відповідність чинному законодавству рішень районних, міських рад та рад об’єднаних територіальних громад про місцеві бюджети на 2018 рік. На сьогодні уже завершено перевірку 38 рішень, по яких підготовлено та направлено головам райдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування висновки про дотримання бюджетного законодавства. На перевірці знаходиться ще 22 рішення, – зазначив Ігор Миколайович.

    Окрім того, головний фінансист області відзначив незадовільну роботу значної частини керівників громад щодо подачі рішень на перевірку. Зокрема, досі відсутні на паперових носіях рішення Городищенської, Колодяжненської, Смолигівської, Оваднівської, Боратинської, Заболотівської, Вишнівської, Забродівської, Самарської, Жидичинської, Велимченської, Копачавської та Турійської ОТГ. Поруч із тим, аналіз, проведений спеціалістами департаменту фінансів стосовно планування власних надходжень до районних, міських (міст обласного значення) рад та місцевих рад об’єднаних територіальних громад, порівнюючи з минулим роком, показав, що на 2018 рік заплановано доходів на 4,8 % більше, ніж їх фактичні надходження за 2017 рік. Проте, якщо у бюджетах міст обласного значення враховано ріст надходжень на 8,9 %, у районних бюджетах – на 6,2 %, то у майже  половині бюджетів об’єднаних територіальних громад заплановано їх зменшення. Це стосується також бюджетів міста Володимира-Волинського, районних бюджетів Володимир-Волинського, Іваничівського, Ковельського, Любешівського, Любомльського, Маневицького, Ратнівського та Шацького районів.

    Тож керівник найвищої виконавчої гілки влади в області ініціював проведення низки бюджетних нарад за участі представників об’єднаних територіальних громад Волині, аби надати практичну допомогу у питаннях формування та реалізації місцевих бюджетів.

    Своєю чергою, перший заступник начальника головного управління ДФС у Волинській області Віталій Чуй повідомив, що упродовж січня 2018 року до бюджетів усіх рівнів на території області надійшло 507 млн грн платежів, контроль над якими покладено на органи Державної фіскальної служби. Це на 105 млн грн або 26 % більше, ніж у січні 2017 року. Темпи росту Волині значно перевищили середні по Україні та становлять близько 2,5 %. Натомість, збір до загального фонду держбюджету склав 232 млн грн, що забезпечило виконання доведеного для області індикативного показника на рівні 105,8 %, з перевиконанням 12,8 млн грн. Місцеві бюджети області поповнились на 275 млн грн, що на 32 %, або на 60 млн грн більше січня 2017 року. Як результат – темпи росту надходжень до місцевих бюджетів у Волинській області майже на 8 відсоткових пунктів перевищують середньо український показник січня 2018 року – 24,3%.

    Що ж стосується роботи митниці, то ключовим показником ефективності її роботи є наповнення Державного бюджету відповідно до поставлених завдань. Тож, як зазначив заступник начальника Волинської митниці ДФС в області Василь Герман, на січень поточного року прогнозована сума надходжень податків до бюджету складала 580 млн грн. Внаслідок вжитих митницею заходів прогнозована сума надходжень перевиконана на 118 млн грн. Тож у січні 2018 року до Державного бюджету України перераховано податок у загальній сумі 698 млн грн.

    – У нас величезні сподівання на кошти, що отримаємо від перевиконання на Волинській митниці. Адже за цим стоять серйозні плани, пов’язані із ремонтом та відновленням доріг області. Але головне завдання – дорога Луцьк-Ковель, – наголосив Володимир Петрович.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

    Переглядів 849
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua