20 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Липень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 31        
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    Середа, 29 листопада 2017 17:06

    На колегії райдержадміністрації говорили про діяльність Луцького об’єднаного управління Пенсійного фонду України у Волинській обл і Міжрегіонального управління національного агентства України з питань державної служби у Волинській та Рівненській обл.

    29 листопада 2017 року відбулось засідання колегії під керівництвом голови райдержадміністрації Ігоря Ярмольського. Участь у роботі колегії взяли начальник управління розвитку, інвестицій та європейської інтеграції облдержадміністрації Юрій Кресак, начальник Міжрегіонального управління Національного агентства України з питань державної служби у Волинській та рівненській областях Олег Лавренчук, заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області Лариса Лучковська, заступники голови райдержадміністрації Володимир Боярчук та Інна Бас, керівники окремих структурних підрозділів райдержадміністрації, районних установ, голови селищної та сільських рад, представники ЗМІ.

    На колегії розглядались питання: про роботу Луцького об’єднаного управління Пенсійного фонду України у Волинській області, про діяльність Міжрегіонального управління національного агентства України з питань державної служби у Волинській та Рівненській областях.

    Присутні мали змогу задавати питання щодо пенсійного забезпечення та державної служби.

    Довідково: Протягом січня – жовтня 2017 року робота спеціалістів управління Пенсійного фонду України Волинської області була спрямована на реалізацію державної політики з питань пенсійного забезпечення, своєчасне призначення та виплату пенсій, ведення прийому громадян за принципом «єдиного вікна», забезпечення виконання планових показників по надходженню коштів до бюджету Луцького об’єднаного управління, зменшення заборгованості по платежах, здійснення заходів щодо легалізації зайнятості населення та підвищення рівня оплати праці, наповнення реєстру застрахованих осіб.

    За 10 місяців 2017 року до управління надійшло власних надходжень 930159,3 тис. грн, що становить 131,8 відсотка планових показників за цей період (плановий показник власних надходжень становив 705603,35 тис. грн). Ріст у порівнянні з відповідним періодом минулого року склав 387332,4 тис. грн більше, або 71,4 відсотка.

    В структурі надходжень власних коштів найбільшу питому вагу складають кошти єдиного соціального внеску, розподілені на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, які адмініструє Луцька об’єднана державна податкова інспекція Головного Управління Державної фіскальної служби у Волинській області, станом на 01 листопада 2017 року, склали 918710,8 тис. грн або 132,0 відсотка індикативного показника (індикативний показник становить 695871,1 тис. гривень). В тому числі від платників Луцького району надійшло 121 370,9 тис. грн, що складає 13,2 відсотка від загальної суми надходжень. В порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження від сплати єдиного внеску зросли на 386074,6 тис. грн, або на 72,5 відсотки.

    Власні надходження, які адмініструє безпосередньо управління, з початку року склали 11448,5 тис. грн, або 117,6 відсотка планових показників (плановий показник власних надходжень становить 9732,25 тис. гривень). В тому числі надходження по платниках Луцького району склали 1420,8 тис. грн (12,4 відсотки від загального надходження по управлінню).

    Значна увага в управлінні зосереджена на організації роботи із залучення коштів до бюджету Пенсійного фонду за рахунок легалізації заробітної плати. Тому з метою легалізації зайнятості та підвищення рівня заробітної плати в управлінні щомісячно проводиться моніторинг страхувальників, які виплачували працівникам заробітну плату в мінімальному розмірі або меншу встановленого законодавчого мінімуму. Відповідно такі переліки платників щомісячно направляються до Луцької об’єднаної державної податкової інспекції Головного Управління Державної фіскальної служби у Волинській області, управління Держпраці у Волинській області, Федерації профспілок Волинської області, Луцької місцевої прокуратури, Волинського обласного об’єднання роботодавців, Департаменту захисту економіки Головного управлінняНаціональної поліції у Волинській області, Луцької міської ради та Луцької райдержадміністрації для продовження роботи в цьому напрямку.

    З питань детінізації та легалізації заробітної плати управління тісно співпрацює з Луцькою райдержадміністрацією. Вищезазначені питання неодноразово розглядались на засіданнях міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати. З початку 2017 року проведено 8 засідань робочої групи, на яких заслухано 30 керівників підприємств, які не дотримуються законодавства про працю. Брали участь у роботі 4 засідань тимчасової комісії з питань забезпечення своєчасності сплати податків, інших обов’язкових платежів, ефективного використання бюджетних коштів, дотримання законодавства про працю та погашення заборгованості із заробітної плати, коштів у Пенсійний фонд України на підприємствах і організаціях району.

    В результаті проведених заходів (за даними Луцької об’єднаної державної податкової інспекції Головного Управління Державної фіскальної служби у Волинській області) у м.Луцьку та Луцькому району легалізовано 221 робоче місце, додатково надійшло 123,2 тис. грн єдиного соціального внеску.

    03 жовтня 2017 року Верховна Рада України ухвалила Закон України   «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій». Відповідно до схваленого Закону з 01 жовтня 2017 року здійснено перерахунок та осучаснення усіх раніше призначених пенсій за єдиною формулою, незалежно від того, в якому році була призначена пенсія за матеріалами пенсійних справ, із використанням єдиного показника середньої зарплати за останні три роки в розмірі 3764,40 грн, показника прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян, встановленого на 01 грудня 2017 року (1373 грн), збільшеного на 79 грн, тобто з 1452 грн, та індивідуального коефіцієнта заробітку. Усі перерахунки пенсій зроблені автоматично, за матеріалами пенсійних справ, без звернень пенсіонерів.

    Відділ інформаційної діяльності,

    інформаційних технологій та комунікацій з громадськістю

    Переглядів 932
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua