17 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Липень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 31        
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    Понеділок, 18 грудня 2017 11:54

    Директор Луцького районного ЦЗ Ірина Овадюк провела зустріч в Княгининівській ОТГ з головами ОТГ Луцького району по стратегії розвитку громад

    14 грудня 2017 року за ініціативи директора Луцького районного ЦЗ Ірини Овадюк в Княгининівській ОТГ відбулась робоча зустріч з головами ОТГ Луцького району по стратегії розвитку громад.

    Першою виступ розпочала Кушнірчук Оксана Романівна – керуюча справами виконавчого комітету Княгининівської сільської ради, яка проінформувала присутніх щодо перспектив розвитку та напрямів діяльності у найближчому майбутньому.

                Серед основних цілей та завдань, визначених Планом соціально-економічного розвитку Княгининівської сільської ради на 2018-2020 роки варто зазначити наступні: будівництво сонячної електростанції, розвиток ягідничних та садівничих кооперативів, запровадження роздільного збирання сміття та його утилізація, шляхом будівництва сміттєпереробного заводу, впровадження «зелених технологій» (побудова електрозаправки), розвиток сільського туризму та екотуризму, розвиток органічного сільського господарства.

                Кушнірчук Оксана також зазначила, що курс влади на децентралізацію дав можливість самим вирішувати пріоритетність напряму розвитку громади, і вже за два роки вдалось відбудувати та відремонтувати безліч доріг, збудувати та модернізувати системи вуличного освітлення та системи водопостачання (водовідведення), що в свою чергу сприяло збільшенню кількості зареєстрованих суб’єктів господарської діяльності, які розпочали свою діяльність на території Княгининівської сільської ради. Це в свою чергу нові робочі місця для, розвиток економіки та наповнення місцевого бюджету.

                Далі виступ продовжила голова Смолигівської ОТГ - Прус Галина Дмитрівна, яка нещодавно перебувала з робочим візитом у Німеччині, де брала участь у семінарах щодо протидіі корупціі в органах місцевого самоврядування. Також сільський голова звернула увагу присутніх  на нові ідеї та перспективи розвитку своєї громади, які запозичила у європейській країні. Галина Дмитрівна розповіла про розвиток сільського господарства на території Смолигівської ОТГ, зокрема у напрямку вирощування полуниці та пекінської капусти, яким займається більшість населення. Крім того нею було зазначено, що в цьому році у селі Смолигів відкрили перший дитячий садочок, який жителі громади чекали майже 30 років, за що Смолигівська ОТГ отримала почесне друге місце на конкурсі «Кращий практик місцевого самоврядування» за напрямком «Практики розвитку регіонів та громад, засновані на власних стратегіях та ресурсах», а саме практика «Відкриття європейського дошкільного навчального закладу «Казка» у Смолигівській громаді, створення нових робочих місць», організованого Міністерством регіонального розвитку України.

    Заступник сільського голови Боратинської ОТГ – Віктор Бихнюк зазначив, що об’єднання  з Баївською та Промінською сільськими радами пройшло успішно. На наступному тижні відбудеться засідання по формування бюджету Боратинської ОТГ. Основним важливим підприємством по наповненню бюджету є ТОВ «Кромберг енд Шукберт Україна ЛУ». Важливим на часі постає питання розвитку бізнесу та залучення інвесторів, адже без цього не відбуватиметься створення нових робочих місць, ріст економіки та розвиток громади вцілому.

    Також зазначалось важливість питання щодо виведення нелегального бізнесу з тіні, адже це і є нові дороги для громади, нові садочки і школи, нові можливості розвитку.

    Наразі в Боратинській ОТГ вирішується проблема з медичним обслуговуванням населення, адже для мешканців віддалених сіл проблематичний доїзд.

    Продовжив зустріч Боярський Валерій Федорович – голова Заборольської ОТГ. Він поділився інформацією щодо формування штатного розпису сільської ради. Наразі формується гуманітарний  відділ та обговорюється перспектива створення єдиного комунального підприємства у с. Забороль

    З презентацією нових електронних сервісів СЗ та послуг населенню і роботодавцям  виступила Ірина Овадюк. Відбулось обговорення  Програм зайнятості ОТГ, в якій важливу роль відіграє служба зайнятості.

    Радник з питань регіонального розвитку Волинського відокремленого підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування Петро Гоцалюк наголосив на важливості розвитку сільського господарства на Волині, необхідність людського потенціалу в цій сфері.

    З важливими питаннями освіти нового трудового потенціалу нашого регіону виступив директор Технічного Коледжу Луцького національного технічного університету – Олег Герасимчук

    На завершення заходу всі учасники подякували за надану можливість висловити свої роздуми та бачення перспектив розвитку громад, а також висловили сподівання на подальшу плідну співпрацю.

    Луцький районний центр зайнятості

    Переглядів 1191
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua