17 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Липень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 31        
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    Середа, 27 вересня 2017 15:07

    Луцьким районним центром зайнятості спільно з Управлінням держпраці у Волинській області та Луцьким об’єднаним управлінням Пенсійного фонду України в черговий раз було організовано та проведено бліц-навчання для роботодавців

    З метою запобігання вчиненню порушень трудового законодавства України та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи Луцьким районним центром зайнятості спільно з Управлінням держпраці у Волинській області та Луцьким об’єднаним управлінням Пенсійного фонду України в черговий раз було організовано та проведено бліц-навчання для роботодавців.

    Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління держпраці у Волинській області Марія Мосур довела до відома присутніх інформацію про порядок здійснення державного нагляду за додержанням законодавства про працю. Вказаний порядок регламентується постанова Кабінету Міністрів України «Деякі питання реалізації статті 259 Кодексу законів про працю України та статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 26.04.2017 № 295.

    Державний інспектор наголосила, що під час проведення перевірок основну увагу приділяється питанням легалізації праці та виплати заборгованості із заробітної плати, які є ключовими питаннями у роботі.

    Поряд з інспекційною діяльністю Управлінням Держпраці ведеться активна інформаційно-роз’яснювальна робота, надаються консультації з питань чинного законодавства.

    Як повідомила представник Управління Держпраці, вищезгадана постанова детально регламентує проведення інспекційних відвідувань та невиїзних інспектувань, які приходять на зміну плановим та позаплановим перевіркам. Перевірки будуть здійснюватися інспекторами праці Державної служби України з питань праці, а також інспекторами виконавчих органів місцевих рад міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад. Останні мають право перевіряти дотримання трудового законодавства тільки з питань оплати праці та оформлення трудових відносин.

    Посадовець проінформувала учасників заходу про вимоги трудового законодавства при оформленні документів про прийняття працівників на роботу, про встановлені законом гарантії та пільги працівникам, строки та розміри виплати працівникам заробітної плати, інших виплат, про тривалість та режим робочого часу працівників, а також про покарання за вчинення неправомірних діянь та бездіяльності.

    Цікавою та корисною для учасників заходу була інформація про найбільш типові порушення законодавства про працю, встановлені розміри штрафних санкцій, а також рекомендації щодо ефективних способів дотримання норм законодавства про працю, захисту і поновлення трудових прав працівників, шляхи запобігання порушенням.

    Державний інспектор відповіла на численні питання роботодавців щодо передбачених порядком повноважень на здійснення державного контролю, нагляду за дотриманням законодавства про працю, а також підстав для інспекційного відвідування, якими відтепер є як звернення фізичної особи або працівника, стосовно яких порушено законодавство про працю, так й інформація від державних органів: Держстату, ДФС, ПФУ.

    Про основні аспекти пенсійної реформи проінформувала роботодавців головний спеціаліст відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій в м. Луцьку Луцького об’єднаного Управління Пенсійного фонду України у Волинській області Наталією Громовською.

    Проект пенсійної реформи передбачає впровадження прозорих та зрозумілих правил визначення пенсійних виплат. На пенсію впливатимуть середня заробітна плата застрахованої особи, середня заробітна плата в Україні (дохід) в середньому на одну застраховані особу, з якої сплачено страхові внески, та тривалість страхового стажу, протягом якого особа сплачувала страхові внески.

    З метою створення справедливої системи пенсійного страхування сьогодні пропонується звільнити солідарну систему від невластивих для неї видатків, відновити диференціацію розмірів пенсій залежно від заробітку та набутого страхового стажу, замінити механізм відшкодування пільгових пенсій, переглянути умови призначення пенсій за віком на пільгових умовах та за вислугу років.

    Складовою частиною пенсійної реформи є обов’язкове осучаснення пенсій, тобто їх перерахунок відповідно до зростання середньої заробітної плати, з якої сплачуються внески. З 1 жовтня 2017 року заплановано перерахувати раніше призначені пенсії із використанням показника середньої заробітної плати на рівні 3764,40 грн. Окрім цього, уряд пропонує вже з 1 жовтня 2017 року, а не з 1 грудня, як передбачає бюджетний закон, переглянути мінімальну пенсію, яка зросте до 1373 грн. також з жовтня цього року уряд пропонує скасувати 15 % зниження пенсій працюючим пенсіонерам, аби ті, хто працює, отримували заробітну плату і пенсію у повному обсязі.

    На завершення заходу начальник відділу взаємодії з роботодавцями Луцького районного центру зайнятості Вікторія Присяжнюк презентувала присутнім інформацію про послуги служби зайнятості щодо підтвердження результатів неформального навчання осіб за робітничими професіями, а також видачі ваучера для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці, акцентувала увагу на змінах у переліку робітничих професій, за якими здійснюється підтвердження кваліфікації, та переліку професій, спеціальностей, напрямів підготовки та підвищення кваліфікації, для навчання за якими може бути виданий ваучер.

    Учасники заходу отримали роздатковий матеріал про можливості служби зайнятості щодо підбору персоналу, змісту інформації про попит на робочу силу (вакансії).

    Луцького районного центру зайнятості

    Переглядів 1037
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua