17 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Липень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 31        
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    Четвер, 24 серпня 2017 00:25

    Набула чинності постанова Кабінету Міністрів України «Деякі питання реалізації статті 259 Кодексу законів про працю України та статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 26.04.2017 № 295

    16 травня 2017 набула чинності постанова Кабінету Міністрів України «Деякі питання реалізації статті 259 Кодексу законів про працю України та статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 26.04.2017 № 295, якою затверджено Порядок здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю; Порядок здійснення державного нагляду за додержанням законодавства про працю.

    Метою прийняття вказаного нормативного акту є визначення ефективного механізму виявлення неоформлених працівників для легалізації доходів громадян та боротьби з недобросовісними підприємцями.

    З метою сприяння проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи та запобігання вчинення порушень трудового законодавства Луцьким районним центром зайнятості спільно з Управлінням держпраці у Волинській області організовано та проведено бліц-навчання роботодавців.

    Головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління держпраці у Волинській області Марія Мосур проінформувала присутніх про новели законодавства, зокрема, про те, що всі перевірки будуть здійснюватись без попередження роботодавця. Підставою для інспекційного відвідування може бути, зокрема, як звернення фізичної особи або працівника, стосовно яких порушено законодавство про працю, так й інформація від державних органів: Держстату, ДФС, ПФУ.

    Відповідно до затвердженого Порядку контролю право на здійснення інспекційних відвідувань з питань своєчасної та у повному обсязі оплати праці, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці, оформлення трудових відносин мають не лише інспектори праці Державної служби України з питань праці та її територіальних органів, а також інспектори виконавчих органів міських рад міст обласного значення та сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад. Всі перевірки проводяться спеціалістами, яким видане посвідчення Управлінням Держпраці України, а не Волині.

    Інспектор розповіла учасникам про найбільш типові порушення законодавства про працю, встановлені розміри штрафних санкцій, а також надала рекомендації щодо найбільш ефективних способів дотримання норм законодавства про працю, захисту і поновлення трудових прав працівників, шляхи запобігання порушенням, відповіла на численні питання.

    Про зміни у законодавстві у сфері загальнообов’язкового державного соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та від нещасних випадків і профзахворювань проінформувала роботодавців начальник Луцького відділення Управління виконавчої дирекції ФСС України у Волинській області Любов Денисюк. Як повідомила посадовець, наприкінці 2016 року до законодавства у сфері загальнообов’язкового державного соціального страхування внесено суттєві зміни, зокрема Законом України від 06.12.2016 № 1774 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», який набрав чинності 1 січня 2017 року.

    З урахуванням зазначених змін ситуація у сфері соціального страхування наступна. Змінено розподіл єдиного соціального внеску, зокрема, зменшено відрахування до фондів соціального страхування і збільшено до Пенсійного фонду. Законом також передбачені норми, спрямовані на завершення інституційної розбудови Фонду соціального страхування України, розпочатої ще 1 січня 2015 року, на удосконалення порядку роботи правління Фонду, визначення статусу робочих органів Фонду тощо.

    Зокрема, створені та зареєстровані в установленому законодавством порядку робочі органи виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України та їх відділень, а також припинені фонди соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та від нещасних випадків (у т.ч. їхні підрозділи) шляхом приєднання їх до Фонду соціального страхування України.

    Прийнятим Законом передбачено, що з 1 січня 2017 року встановлюється новий розмір щомісячної страхової виплати потерпілим від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, у яких цей розмір менший за розмір мінімальної заробітної плати у перерахунку на 100 відсотків втрати працездатності, на рівні розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 грудня 2016 року, з урахуванням ступеня втрати працездатності.

    Цікавою для присутніх була інформація про перспективи пенсійної реформи, донесена головним спеціалістом відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій в м. Луцьку Луцького об’єднаного Управління Пенсійного фонду України у Волинській області Наталією Громовською.

    Так, Кабінет Міністрів України вніс до Верховної Ради пакет законопроектів щодо пенсійної реформи, згідно з якими передбачається підвищення мінімально необхідного для виходу на пенсію страхового стажу з 1 січня 2018 року з 15 до 25 років і подальше щорічне його збільшення на рік. Також проект передбачає збільшення максимальної суми, з якої сплачується єдиний соціальний внесок до 15 мінімальних заробітних плат (на сьогодні – 48 тис. грн.).

    На завершення заходу директор Луцького районного центру зайнятості Ірина Овадюк проінформувала присутніх про оголошений Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України конкурсний відбір проектів регіонального розвитку, згідно з яким роботодавці мають можливість підготовки і подання проектів розвитку для участі у конкурсі, що здійснюється відповідно до Порядку проведення конкурсного відбору проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватись за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу.

    Учасники заходи отримали роздатковий матеріал про можливості служби зайнятості щодо підбору персоналу, змісту інформації про попит на робочу силу (вакансії).

    На завершення заходу директор центру зайнятості привітала учасників з одним із найбільших християнських свят Преображенням Господнім!

    Луцького районного центру зайнятості

     

    Переглядів 1235
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua