17 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Липень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 31        
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    Четвер, 29 червня 2017 08:18

    Луцьким районним центром зайнятості проведено бліц-навчання

    Захист держави – найвища честь, покликання і обов’язок кожного українця. Згідно з положеннями законодавства за працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийнятими на військову службу за контрактом у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації та (або) уведення воєнного стану на строк до закінчення особливого періоду чи до дня фактичної демобілізації, зберігаються місце роботи, посада й середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, фермерському господарстві, сільськогосподарському виробничому кооперативі незалежно від підпорядкування та форми власності й у фізичних осіб – підприємців, у яких вони працювали на час призову.

    Про це та інші гарантії соціального і правового захисту, встановлені законодавством для військовослужбовців, повідомила учасників проведеного Луцьким районним центром зайнятості бліц-навчання Марія Мосур – головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління держпраці у Волинській області.

    Доповнила виступ представника Державної служби України з питань праці начальник управління соціального захисту населення Луцької райдержадміністрації Світлана Авраменко, яка нагадала присутнім про закріплене законодавством України право учасників бойових дій, інвалідів війни на додаткову щорічну відпустку із збереженням заробітної плати та гарантію держави для цієї категорії працівників щодо додаткової відпустки без збереження заробітної плати.

    Корисною для роботодавців була інформація про зміни, внесені до Порядку виплати компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період. Змінами передбачено, що роботодавцям «доплатять» компенсацію за 2014–2015 роки в межах середнього заробітку працівників, прийнятих на військову службу в особливий період. Згідно з прийнятим Урядом рішенням роботодавці, які не отримали у 2015 році у повному обсязі зазначену компенсацію з державного бюджету, зможуть отримати її за рахунок коштів держбюджету на 2017 рік. Така компенсація виплачуватиметься підприємствам, установам, організаціям, фермерським господарствам, сільськогосподарським виробничим кооперативам незалежно від підпорядкування і форми власності та фізичним особам – підприємцям у межах середнього заробітку працівників, призваних на строкову військову службу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийнятих на військову службу за контрактом.

    Посадовець наголосила на необхідності проведення коригування рівня середнього заробітку мобілізованого працівника, довела до відома учасників заходу вимоги щодо правильності оформлення звітності, терміну її подачі для забезпечення виплати компенсації, окремо зупинилась на змінах до Кодексу законів про працю України, пов’язаних із проходженням військової служби та питанням соціального захисту громадян України, які проходять військову службу під час особливого періоду.

    Заступник голови спілки роботодавців Луцького району, начальник відділу кадрів ПАТ «Гнідавський цукровий завод» Олена Ляшук підняла питання щодо визначеного законодавством про працю порядку проходження медичного огляду військовозобов’язаними.

    З послугами служби зайнятості, які надаються демобілізованим особам для підтримання їх конкурентоспроможності на ринку праці та роботодавцям за працевлаштування таких осіб, ознайомила присутніх директор Луцького районного центру зайнятості Ірина Овадюк.

    Присутні активно обговорили зміни законодавства при мобілізації працівників, отримали відповіді на численні питання щодо механізму виплати компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на строкову військову службу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, а також алгоритм дій, передбачених для її оформлення.

    Учасники заходу одностайно погодились з потребою у таких зустрічах, подякували за надану інформацію.

    На завершення заходу директор центру зайнятості привітала учасників з Днем державного службовця та наступаючим Днем Конституції України!

    Луцького районного центру зайнятості

    Переглядів 951 Останнє редагування Четвер, 29 червня 2017 08:21
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua