17 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Липень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 31        
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    Понеділок, 20 лютого 2017 18:40

    Безробітним Луцького районного центру зайнятості пощастило потрапити на завод «Kromberg & Schubert» в рамках проведення «Дня відкритих дверей»

    Попри те, що на території заводу «Kromberg & Schubert» діють суворі правила охорони і на територію пропускають лише за посвідченням, зацікавлені у працевлаштуванні можуть потрапити на виробництво за спеціальним дозволом та побачити, як працюють волиняни за німецькими стандартами.

    Безробітним Луцького районного центру зайнятості пощастило потрапити на завод в рамках проведення «Дня відкритих дверей» на виробництві, «підгледіти», як здійснюється виробничий процес, поспілкуватися з фахівцем із соціальної роботи товариства Наталією Шевельовою та отримати вичерпні відповіді на свої запитання, розвіявши існуючі міфі про підприємство.

    Як розповіла Наталія Олександрівна, ТОВ «Кромберг енд Шуберт Україна Лу» – підприємство з 100% іноземними інвестиціями, що виготовляє електричні бортові кабельні системи для автомобілів. Тут народжується «кровоносна система» таких світових брендів, як Volkswagen, BMW, Audi та Mercedes. Саме руками волинян виготовляється проводка, без яких не можуть обійтися найпотужніші мото- та автомоделі на планеті. У Німеччині знаходиться головний офіс компанії «Kromberg & Schubert». Виробничі потужності є в Румунії, Македонії, Словенії, Марокко. Загалом є 30 заводів по всьому світу, де працює орієнтовно 300 тисяч людей.

    На Волині завод забезпечує робочими місцями вже дванадцятий рік. Працівники підприємства по-рідному називають його «КРОШУ» ‒ скорочення двох слів від повної назви.

    Один із відвідувачів чув, що на заводі існує плинність кадрів. Насправді, як повідомила пані Наталя, на заводі дуже багато людей працює від дня його заснування. Нині на підприємстві трудиться понад 5 тисяч чоловік. Наразі існує кадровий резерв підприємства, що налічує не одну сотню людей, крім того, є колишні працівники, що виявили бажання повернутися. Середня заробітна плата працівника на лінії у 2016 році становила 7500 гривень й люди охоче працюють цілими родинами.

    Окрім того, як наголосила фахівець , що працівники не витрачають коштів, аби дістатися до місця роботи. З віддалених населених пунктів (на підприємстві працюють люди не лише з Волині, а й з Рівненщини) працівників привозять найманим транспортом, який курсує строго за розкладом. Робітникам, що доїжджають на роботу самостійно, компенсують витрати на проїзд.

    Цікавила екскурсантів казка про шкідливість виробництва. Для робітника заводу незрозуміло, адже підприємство працює за європейськими стандартами, що суворо регламентують якість продукції. Виробник просто не може допустити потрапляння до споживачів автодеталей, що якось шкодили б здоров’ю.

    Більше того, жодного хімічного виробництва, яке б могло мати якийсь вплив на людину, на заводі немає. Металевих дротів тут не виплавляють. Готові дроти доставляють на підприємство з Європи, а працівники просто компонують електричні бортові кабельні системи.

    Оскільки робота вимагає особливої уваги та терпіння, більшість працівників заводу ‒ жінки. Працюючи тут, вони залишаються повноцінними господинями й мамами. Вагітні жінки тут працюють аж до відкриття лікарняного листка, у зв’язку з вагітністю та пологами. Жінки працюють тут без зайвих пересторог навіть на всіх термінах вагітності.

    Під час відвідин заводу вразила соціальна складова життя працівників. Тут по-європейськи турбуються про здоров’я та дозвілля людей. Неабияку увагу приділяють правильному харчуванню та спорту.

    На заводі діє їдальня. Вона пропонує широкий асортимент страв. Кухарі ресторану «Корона Вітовта», які готують страви, враховують побажання людей, яким потрібне дієтичне харчування та які дотримуються посту.

    Працівники, задіяні на виробництві, отримують часткову компенсацію вартості комплексного обіду. Для персоналу заводу також працює продуктовий магазин, є окремі холодильники та мікрохвильові печі, то можна купити продукти чи принести з дому і вже тут розігріти.

    На заводі значну увагу приділяють відпочинку, дозвіллю та оздоровленню працівників. На підприємстві введена посада соціального працівника, її займає Наталя Шевельова. Вона дає раду з конфліктними ситуаціями, що трапляються на підприємстві, займається організацією відпочинку та оздоровлення в санаторіях, влаштовує футбольні та шахові турніри.

    Екскурсантів – учасників антитерористичної операції цікавила допомога підприємства українським воякам. Наталія Шевельова, сама бувша військова, розповіла, що завод всіляко підтримує своїх працівників, які наразі служать у армії та надає посильну допомогу усім військовим підрозділам, які звертаються. Неодноразово допомогу отримували поранені та хворі, які перебувають на лікуванні у військовому госпіталі. В частині забезпечення персоналу більше 100 осіб було мобілізовано до армії.

    Серед відвідувачів були люди з інвалідністю, які переймалися можливістю долучитися до команди працівників заводу. Для тих, хто лише збирається йти працювати на завод, у тому числі інвалідів, проводять навчання, яке оплачується підприємством.

    Екскурсанти відвідали цехи підприємства, по закінченні заходу семеро безробітних виявили намір працевлаштуватися на ТзОВ «Кромберг енд Шуберт Україна Лу».

    Відділ взаємодії з роботодавцями

     Луцького районного центру зайнятості

    Переглядів 1689
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua