17 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Липень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 31        
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    Понеділок, 24 жовтня 2016 14:34

    В рамках відзначення Всесвітнього дня дій за гідну працю та Міжнародного дня боротьби з бідністю, відбулося засідання Луцького районного координаційного комітету сприяння зайнятості населення

    В рамках відзначення Всесвітнього дня дій за гідну працю (07 жовтня) та Міжнародного дня боротьби з бідністю (17 жовтня) 19 жовтня 2016 року відбулося засідання Луцького районного координаційного комітету сприяння зайнятості населення. У роботі комітету взяли участь члени комітету, запрошені особи.

    Заступник директора центру зайнятості Олександр Тимчук розпочав засідання, привітавши його учасників, та запросив до виступу начальника відділу взаємодії з роботодавцями центру зайнятості. Вікторія Присяжнюк ознайомила присутніх з положеннями Меморандуму про взаєморозуміння щодо реалізації Програми Гідної праці Міжнародної організації праці на період 2016-2019 років учасників заходу, перспективи його реалізації у різних напрямках та результати для розвитку України.

    Під час обговорення заступник голови координаційного комітету, начальник відділу кадрів ПАТ «Гнідавський цукровий завод» Олена Ляшук наголосила, що останні роки заробітна плата на підприємстві значно виросла, проте через відтік робочої сили до сусідніх країн ЄС спостерігається зменшення кількості претендентів на вакантні місця. Присутні погодились, що низький рівень заробітної плати в Україні провокує процес трудової міграції працездатного населення за її межі.

    В обговоренні особливостей сучасної ситуації на ринку праці України та Луцького району зокрема, брали участь представники від роботодавців, влади та профспілок.

    Учасники засідання дізналися про хід виконання протягом 9 місяців 2016 року Програми зайнятості населення Луцького району на період до 2017 року в розрізі надання різних видів соціальних послуг. Зокрема, О. Тимчук зазначив, що у цей період послугами районної служби зайнятості скористались 1701 незайнятих громадян, з яких 964 осіб працевлаштовано на вільні та створені робочі місця. Охоплено професійним навчанням, підвищенням кваліфікації 90 безробітних. До участі у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру залучено 224 осіб.

    Протягом 2016 року до Луцького районного центру зайнятості з метою підбору кадрів звернулись 255 роботодавців. Загальна кількість наданих роботодавцями та зареєстрованих у центрі зайнятості вакансій за 9 місяців 2016 року становить 1369 одиниць, з них 1114 вакансій (80,6 %) укомплектовані за направленням служби зайнятості.

    Члени координаційного комітету розглянули питання про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю, в т. ч. учасників АТО. Начальник відділу правового забезпечення, взаємодії з роботодавцями та громадськістю, організаційної та кадрової роботи Волинського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Ліана Андросюк нагадала про закріплені законодавством положення, спрямовані на захист прав і інтересів громадян з інвалідністю. Так, на обліку у Волинському обласному відділенні Фонду соціального захисту інвалідів перебуває 2347 роботодавців з чисельністю працюючих 8 і більше осіб, в тому числі 195 зареєстрованих у Луцькому районі. Не виконали норматив працевлаштування інвалідів (4%) 360 суб’єктів господарювання, з яких 301 – бюджетні та неприбуткові установи. В Луцькому районі відповідно 25 роботодавців, з них 20 бюджетні та неприбуткові установи. Згідно з нормативними документами у роботодавця є альтернатива – забезпечити роботою неповносправних осіб у себе на підприємстві, з врахуванням вимог індивідуальних програм реабілітації інвалідів, або ж сплатити до державного бюджету певну суму коштів, які держава використає на соціальний захист інвалідів.

    Фахівець Фонду повідомила про діючі державні програми по соціальному захисту інвалідів, хід їх виконання у 2016 році, та кроків влади у напрямку підтримки діяльності громадських організацій, створення умов для зайнятості та працевлаштування інвалідів, залучення їх до суспільно-корисної діяльності та надання можливостей для самореалізації.

    Заслухавши доповідь заступника директора Луцького районного центру зайнятості Олександра Тимчука, присутні ознайомились з проведеними заходами та послугами, які надаються службою учасникам антитерористичної операції та особам, які мають інвалідність. Так, фахівці з питань зайнятості систематично проводять анкетування таких категорій громадян для з’ясування їх потреб, проводяться спеціалізовані семінари, надаються інші послуги.

    Цікавою для членів комітету була презентація послуг Луцького районного центру зайнятості, у якій продемонстровано основні напрямки діяльності роботи районного центру зайнятості, висвітлено співпрацю із роботодавцями, громадами, соціальними партнерами, безробітними, учнями шкіл тощо.

    На завершення засідання заступник голови координаційного комітету Валентина Ходаковська підвела підсумки заходу. Присутніми було прийнято рішення щодо продовження роботи з питань дотримання чинного законодавства про зайнятість населення, оплату праці, соціальні гарантії незахищеним верствам населення.

    Луцький районний центр зайнятості

    Переглядів 962
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua