17 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Липень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 31        
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    Понеділок, 01 серпня 2016 16:10

    Засідання круглого столу на тему „Перспективні потреби роботодавців у підготовці кваліфікованих кадрів: коротко - та середньостроковий прогноз”

    28 липня за ініціативи Луцького районного центру зайнятості при голові Луцької райдержадміністрації відбулося засідання круглого столу на тему „Перспективні потреби роботодавців у підготовці кваліфікованих кадрів: коротко - та середньостроковий прогноз”.

    У заході взяли участь голова райдержадміністрації Ігор Ярмольський, заступник голови райдержадміністрації Інна Бас, представники органів виконавчої влади, районного центру зайнятості, інших установ, роботодавці району.

    Під час проведення заходу учасники обговорили ряд важливих питання.

    Директор районного центру зайнятості Ірина Овадюк ознайомила присутніх з результатами опитування роботодавців щодо перспективної потреби в робітничих кадрах, проведеного на виконання доручення голови облдержадміністрації Володимира Гунчика.

    Голова райдержадміністрації Ігор Ярмольський погодився з актуальністю подібного дослідження, адже без досконалого вивчення потреби роботодавців у робітничих кадрах та підготовці фахівців (спеціалістів), подальшого аналізу перспективи розвитку ринку працінеможливо провести реформування системи професійно-технічної освітина вимогусучасного виробництва.

    Ігор Невар, начальник управління доходів і зборів фізичних осіб Луцької ОДПІ, розповів проподаткову культуру та великих платників податків Луцького району, якими є ТзОВ „Кромберг енд Шуберт Україна”, СП ТОВ „Модерн-Експо”, ТОВ „Вілія-Трейд”, ТОВ „Волиньхолдінг”. Повідомив про створення, так званого, кабінету великих платників податків, переваги обслуговування у ньому, зокрема, пришвидшення прийняття звітів, зменшення кількості перевірок.

    Податківець наголосив на існуванні проблеми тіньової зайнятості, довів до відома про проведені фахівцями податкової інспекції заходиз подолання негативного явища, їх результати.

    Начальник управління фінансів райдержадміністрації Лариса Бусель проінформувала присутніх про суть податку з доходу фізичних осіб (ПДФО) та його сплати. Розповіла про порядок сплати ПДФО, функції управління фінансів, напрямки використання коштів, отриманих від сплати податку, акцентувала увагу присутніх на важливості дотримання роботодавцями фінансової дисципліни та важливості легального оформлення трудових відносин для наповнення місцевого бюджету.

    Цікавою для учасників заходу була інформація Олександра Вознюка, директора Торчинського професійного ліцею, про підготовку кваліфікованих кадрів у 2016 році, результати випускної та вступної кампаній.

    Освітянин розповів про співпрацю з роботодавцями району та області, наголосив, що найближчі перспективні переліки напрямів підготовки спеціалістів, фахівців формуються на підставі договорів з працедавцями.

    Представники роботодавців району, зокрема, директор приватного підприємства „Промбуд-5” Петро Семерей, приватний підприємець Сергій Деркач, озвучили вимоги роботодавців до сучасних випускників професійно-технічних навчальних закладів, висловили занепокоєння щодо існуючої проблеми невідповідності професійних якостей випускників навчальних закладів реальним вимогам виконання роботи внаслідок недосконалості та відсталості програм підготовки робітничих кадрів, включення у перелік навчальних предметів, які мало дотичні до спеціальності, відсутності належної кількості годин виробничої практики.

    Директор Торчинського професійного ліцею погодився у відсутності гнучкості навчальних програм, проінформував про проблеми у оснащенні матеріально-технічної бази навчального закладу, повідомив про процедуру отримання ліцензії для підготовки фахівців відповідної професії.

    Учасники засідання дізналися про пропозиції щодо оцінювання неформальної освіти, процедуру підтвердження результатів неформального навчання.

    На завершення директор центру зайнятості Ірина Овадюк підвела підсумки заходу,подякувала за змістовну інформацію виступаючих.

    Учасники заходу погодились з потребою у таких зустрічах, подякували за надану інформацію.

    Луцький районний центр зайнятості

    Переглядів 3770 Останнє редагування Понеділок, 01 серпня 2016 16:24
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua