17 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Липень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 31        
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    Понеділок, 04 липня 2016 08:30

    Бліц-навчання роботодавців

    30 червня у Луцькому районному центрі зайнятості проведено бліц-навчання роботодавців. У заході взяли участь головний державний ревізор-інспектор відділу адміністрування єдиного внеску Луцької ОДПІ Головного управління ДФСУ у Волинській області О.Шепеть, начальник відділу ведення електронних реєстрів та підтримки інформаційно-аналітичних систем Луцького об’єднаного Управління Пенсійного фонду України Волинської області А.Антонюк, начальник відділу платежів до пенсійної системи Луцького об’єднаного Управління Пенсійного фонду України Волинської області Н.Бондаренко, 30 роботодавці району.

    Темами для обговорення були наступні питання: регламент дій роботодавців при прийомі на роботу, поняття трудового стажу при виконанні робіт (наданні послуг) за цивільно-правовим договором, сплата єдиного соціального внеску, умови та можливості його компенсації, оцінювання неформальних професійних знань.

    Розпочала захід директор Луцького районного центру І.Овадюк зайнятості, яка зазначила його актуальність, пов’язану із внесенням у 2016 році змін до податкового кодексу, пенсійного та трудового законодавства, зокрема, набранням чинності постанови Кабінету Міністрів України від 03.02.2016 р № 55, якою затверджено Порядок накладення штрафів за порушення законодавства про працю та зайнятість населення.

    Фахівець Луцької об’єднаної податкової інспекції О.Шепеть повідомила про процедуру допущення до роботи працівників в частині механізму повідомлення фіскальних органів про оформлення трудових відносин з працівником, ознайомила з рядом змін у законодавстві, які торкнулися нарахування та сплати єдиного внеску. Податківець на прикладах роз’яснила особливості нарахування та утримання ЄСВ в окремих випадках, зокрема, відсутність потреби у застосовуванні вимоги щодо нарахування ЄСВ не менше мінімального розміру, для працівників, які працюють за сумісництвом або в умовах суміщення професій, тих, які знаходяться у відпустках без збереження заробітної плати тощо. Відповіла на численні запитання присутніх.

    Корисною для учасників заходу була інформація представників Луцького об’єднаного Управління Пенсійного фонду України Волинської області А.Антонюк та Н.Бондаренко, які детально роз’яснили поняття страхового стажу при виконанні робіт та наданні послуг за цивільно-правовим договором, акцентували увагу на необхідності вчасного подання звітності, звернули увагу присутніх та коректність та достовірність заповнення звітності, що впливає на використання даних з реєстру застрахованих осіб усіма соціальними партнерами, повідомили про типові помилки при складанні звітності та як їх уникнути, відповіли на питання щодо особливостей нарахування та сплати єдиного соціального внеску для працюючих пенсіонерів, обрахунку страхового стажу при виплаті заробітної плати нижче встановленого законодавством мінімального розміру.

    Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Луцького районного центру зайнятості В.Присяжнюк зосередила увагу присутніх на змінах у законодавстві, які торкнулися безпосередньо роботи служби зайнятості, в частині компенсації витрат роботодавця за працевлаштування безробітних. Фахівець служби зайнятості повідомила про нові види компенсації, а саме, за працевлаштування зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб, розповіла присутнім про особливості порядку та умов їх надання.

    Під час заходу присутнім презентовано механізм підтвердження результатів неформального професійного навчання осіб за робітничими професіями, ознайомлено з положеннями нормативно-правових документів щодо його забезпечення, повідомлено про перелік суб’єктів підтвердження за робітничою професією «кухар».

    Наостанок директор Луцького районного центру зайнятості І.Овадюк ознайомила присутніх зі змінами щодо процедури прийняття на роботу з випробувальним терміном, подякувала за змістовну інформацію виступаючих, висловила впевненість у подальшій співпраці.

    Учасники заходу одностайно погодились з потребою у таких зустрічах. На думку присутніх такі заходи сприяють підвищенню правової культури роботодавців і упереджують порушення ними законодавства.

    Луцький районний центр зайнятості

    Переглядів 1132 Останнє редагування Понеділок, 04 липня 2016 08:37

    Галерея зображень

    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua