17 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Липень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 31        
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    П'ятниця, 17 червня 2016 12:20

    З Днем медичного працівника – 19 червня!

    Протягом багатьох років у третю неділю червня медичні працівники відзначають своє професійне свято. День медичного працівника традиційно відзначають у нашій країні як свято людей, які присвятили себе благородній справі для збереження життя і здоров’я людей.

    Професія лікаря – одна з найдавніших. Вже з давніх часів люди намагались попереджати та лікувати хвороби. Так виникла і почала розвиватися медицина – галузь науки і практичної діяльності, що направлена на збереження і зміцнення здоров’я людей, на профілактику, розпізнавання та лікування хвороб.

    Мабуть, жодна наука немає такої стародавньої історії, як медицина. Адже історія медицини — це історія людства. Сьогодні ми сильні лише тому, що стоїмо на плечах велетнів. Успіхи медицини наших днів були б неможливі без титанічних зусиль незліченних поколінь медиків, що крок за кроком протягом сторіч долали людські недуги, набуваючи безцінного практичного та теоретичного досвіду.

    Говорячи про подвиг лікаря, його героїзм, часто мають на увазі його поведінку у виняткових випадках або в особливо небезпечних умовах, пов’язаних із ризиком для здоров’я чи життя. На жаль, ми не завжди зауважуємо, що щоденна самовіддана кропітка праця лікаря також є подвигом. Цей нескінченний потік днів - і є життя лікаря, серце якого без залишку віддане людині. Усі, хто вибрав медичну професію, мають усвідомлювати, що належать до категорії людей, які приймають рішення. Адже будь-який діагноз - це доленосне рішення.

             Життя лікаря — це здобуття нових знань, нового досвіду, який іноді змушує відмовитися від старого й звичного, невтомний пошук, боротьба із самим собою за формування власної особистості. Ці критерії тисячоліттями були й залишаються надвисокими. Суспільство вимагає від людей, яким довіряє життя і здоров’я своїх громадян, кришталевої чистоти й високої моральності й має на це повне право. Сформувати ці надвисокі моральні межі й не виходити з них за будь-яких умов, за будь-яких спокус, якими б вони не були - надзавдання лікаря сучасного й лікаря майбутнього. Недаремно споконвіку медичною емблемою є змія, що п’є з чаші, - носителька здоров’я та мудрості, а слово ,,медицина” у перекладі з давньоіндійського санскриту звучить як уміння користуватися великою мудрістю. До речі, медичні факультети університетів країн Європи протягом 12-13 століть готували виключно лікарів-мислителів (саме так раніше називали терапевтів). Хірургів ж, які робили свою справу руками, відносили до цеху цирульників. То ж повернення до сімейної медицини, яке сьогодні відбувається у вітчизняній системі охорони здоров’я, є своєрідним кроком до витоків первинного змісту медичного покликання. ,,Три шляхи ведуть до знань: шлях роздумів - найблагородніший, шлях наслідування - найлегший і шлях досвіду - найгіркіший” - вчив Конфуцій. Той, хто ступає на дорогу здобуття медичної освіти, повинен готуватися до її подолання в оцей триєдиний спосіб - легкий, гіркий і благородний водночас. Вирощувати в собі лікаря означає невпинну і постійну роботу над собою впродовж усього життя, роботу важку, іноді болючу, бо лише удари різця роблять звичайний камінь скульптурою, лише шліфувальне коло перетворює алмаз на діамант, безжально відсікаючи зайве, огранюючи лише необхідне для роботи.

             Відповідно і професія медичного працівника в сучасних умовах набуває особливого значення. Медичні кадри нині розглядаються як стратегічний капітал, і 70% усіх капіталовкладень у галузь охорони здоров’я у світі спрямовані саме на кадрове забезпечення. Сьогодні вихованці української вищої медичної школи працюють у кожній другій країні світу.

             Чим же приваблює молодь професія лікаря? Підготовка до неї важка й тривала, потребує від студента-медика більшої наполегливості та самовідречення, ніж від студентів інших навчальних закладів, робота лікаря складна, пов’язана з душевними переживаннями. Але незважаючи на це, щорічно до медичних університетів приходять сотні й тисячі юнаків та дівчат.

    Навчитися медичній справі в межах Волинської області можна в таких навчальних закладах:

    • ·                   Луцькому медичному коледжі -здійснює підготовку фахівців за спеціальностями: ,,Сестринська справа”, ,,Лікувальна справа”, ,,Акушерська справа”, ,,Лабораторна діагностика”, ,,Фармація”;
    •                    Ківерцівському медичному коледжі - за спеціальностями ,,Лікувальна справа”, ,,Сестринська справа”, ,,Акушерська справа” та ,,Стоматологія”;
    •                    Ковельському медичному коледжі - за спеціальностями ,,Лікувальна справа”; ,,Сестринська справа”; ,,Акушерська справа”, ,,Фармація”.

    У західному регіоні України здобути професію медика можна у наступних вищих навчальних закладах: Львiвський Державний Медичний Унiверситет iм. Данила Галицького, Національний Медичний Університет ім. академіка О.О.Богомольця, Івано-Франківська Державна Медична Академія, Ужгородський Державний Університет (Медичний факультет).

    Мабуть, немає такої сфери людської діяльності, яка за вагомістю і важливістю могла би зрівнятися з професією медика. Найгуманніша, найблагородніша, найпотрібніша - вона завжди і всюди була в центрі суспільної уваги та довіри.

    Медичних професій є багато, але їх місія є одна - це зцілення людей. З часом медичні професії удосконалюються, змінюються та використовують все більше новітніх технологій. Зв’язок тепер є невід’ємною частиною роботи медиків. Адже завдяки йому, при потребі, можна викликати машину невідкладної допомоги з медиками, які завжди прийдуть на допомогу та, навіть, врятують людське життя. Медичним працівникам люди довіряють найдорожче, що у них є - здоров’я своє і своїх близьких, а це вимагає від них  сучасних знань, високої самовіддачі та кращих людських якостей.  

    День медичного працівника - це свято не тільки лікарів, але й фельдшерів, медсестер, молодшого медичного персоналу, адже ніякий сучасний прилад не замінить чуйного й уважного ставлення до хворого. Особливість цього свята така, що багато хто з медиків будуть відзначати його на робочому місці, лікуючи пацієнтів, рятуючи людські життя.

    Мережа медичних закладів Луцького району складається з Луцької центральної районної лікарні, Торчинської районної лікарні та Луцького районного центру первинної медико-санітарної допомоги, де самовіддано працюючи, медики щодня рятують та дарують людям життя, надають надію на одужання та зміцнення здоров’я.

    Шановні медичні працівники! З нагоди Вашого професійного свята, висловлюємо особливу вдячність за Вашу щоденну виснажливу працю. Ви присвятили своє життя нелегкій та відповідальній, а водночас найгуманнішій і благородній професії. В будні і свята ви стоїте на сторожі життя та здоров’я людини. Ваш високий професіоналізм, чуйність і доброта приносять свої плоди у зміцненні здоров’я нашої нації. Скільки сліз радості і вдячності бачите Ви на обличчях своїх пацієнтів та їхніх близьких! Скільки людей, завдяки вашим старанням, знову відчули щастя і радість повноцінного життя! Ви даруєте людям найдорожче - здоров’я, віру та надію. Нехай сторицею повертається до вас добро, дароване людям. Нехай у ваших домівках завжди панують щастя і мир. Міцного здоров’я, благополуччя і добра вам та родинам!

    Віримо, що найкращі традиції медичної еліти - лікарська честь і громадська відповідальність, висока  моральність та інтелігентність, працьовитість і професійність - будуть тільки примножуватись та слугуватимуть  на благо народу України.

    Луцький районний центр зайнятості

    Переглядів 3283 Останнє редагування П'ятниця, 17 червня 2016 12:41
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua