17 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Липень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 31        
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    П'ятниця, 29 квітня 2016 14:42

    Чергове засідання координаційного комітету

    17 квітня в Луцькому районному центрі зайнятості відбулося чергове засідання Луцького районного координаційного комітету сприяння зайнятості населення. Під час проведення засідання члени комітету обговорили ряд важливих питання.

    Заступник директора районного центру зайнятості Олександр Тимчук ознайомив присутніх про хід виконання Програми зайнятості району упродовж 2015 року в розрізі надання різних видів соціальних послуг.Зокрема, О. Тимчук зазначив, що у цей період послугами районної служби зайнятості скористались 2281 незайнятих громадян, з яких 1009 осіб працевлаштовано на вільні та створені робочі місця, в тому числі 23 особизапочаткували власну справу шляхом організації підприємницької діяльності. Охоплено професійним навчанням, підвищенням кваліфікації 203 безробітних.До участі у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру залучено 391особу.

    В своєму виступі О.Тимчук нагадав присутнім про підписану у 2015 році Угоду між Луцьким районом та містом Тересполь (Республіка Польща) про економічну, торгівельну, науково-технічну та культурну співпрацю, реалізація якої передбачає щорічне збільшення обсягу інвестицій у основний капітал.Завідувач сектору економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва Луцької районної держадміністрації Т.Сігуа додала, щоу рамках транскордонного співробітництва діють декілька інвестиційних проектів, зокрема, у сфері туризму –проект міжнародного комплексного туристичного маршруту «Дружнє прикордоння», що дасть змогу забезпечити роботою близько 100 осіб, які займаються «зеленим» туризмом.

    Цікавою длячленів комітету була презентація виконання у 2015 роціПрограми зайнятості населення Луцького району на період до 2017 року, у якій продемонстровано динаміку змін основних показників роботи районного центру зайнятості протягом останніх п’яти років, висвітлено співпрацю із роботодавцями, громадами, соціальними партнерами, безробітними, учнями шкіл, тощо.

    В обговоренні щодо особливостей сучасної ситуації на ринку праці Луцького району брали участь як представники від влади, роботодавців та профспілок.

    Члени координаційного комітету розглянули питання щодо кроків влади у напрямку зменшення заборгованості у виплаті заробітної плати. Начальник управління соціального захисту населення Луцької районної держадміністрації Світлана Авраменко поінформувала присутніх про стан заборгованості із заробітної плати та роботу щодо зменшення заборгованості у виплаті зарплати (грошового забезпечення). Станом на 01 квітня 2016 року заборгованість із виплати зарплати працівникам району становить 2174,8 тис. грн., що на 523,0 тис. грн. більше, ніж у минулому місяці. Заборгованість із виплати заробітної плати мають 2 підприємства: ДП «Луцький КХП № 2» у сумі 1760,0 тис. грн. та філія «Луцький райавтодор» ДП «Волинський облавтодор» у сумі 414,2 тис. грн. Питання щодо погашення заборгованості із виплати зарплати є предметом обговорення як на апаратних нарадах голови держадміністрації, так і на засіданнях районної тимчасової комісії з питань забезпечення своєчасної сплати податків, інших обов’язкових платежів, ефективного використання бюджетних коштів, дотримання законодавства про працю та погашення заборгованості із заробітної плати , коштів у Пенсійний фонд на підприємствах і в організаціях району. Протягом 2016 року відбулося 3 засідання комісії, на яких заслухано пояснення керівників підприємств – боржників, розроблено графіки погашення заборгованості.

    Учасники засідання дізналися про стан витрачених коштів на субсидіїта інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо надання житлових субсидій населенню для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.С.Авраменко доповіла, що станом на 06 квітня 2016 року до управління соціального захисту населення за призначенням житлових субсидій звернулось 10166 домогосподарств, що становить 147 % до кількості господарств, які необхідно залучити до програми «Житлові субсидії» (6897) та 48 % до загальної кількості домогосподарств.

    Заступник директорарайонного центру зайнятості презентував членам координаційного комітету Стратегію модернізації та розвитку державної служби зайнятості, що передбачає:

    - забезпечення громадськості достовірною інформацією про ситуацію на ринку праці;

    - підвищення якості обслуговування шукачів роботи та роботодавців;

    - активне повернення пошукачів роботи до зайнятості;

    - запровадження нової інформаційної політики;

    - оперативне реагування на виклики локального ринку праці;

    - активізацію міжнародного співробітництва.

    На засіданні координаційного комітету було затверджено нову редакціюПоложення про районний координаційний комітет сприяння зайнятості населення.

    На завершення засідання голова координаційного комітету В.Оверчукпривітав присутніх з наступаючим світлим святом Великодня!

    Луцький районний центр зайнятості

    Переглядів 1300

    Галерея зображень

    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua