17 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Липень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 31        
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    Понеділок, 08 лютого 2016 16:57

    Нещодавно в Луцькому районному центрі зайнятості відбулося бліц-навчання для роботодавців

    Нещодавно в Луцькому районному центрі зайнятості відбулося бліц-навчання для роботодавців. Проведення даного заходу пов’язане із внесенням змін до пенсійного законодавства, законодавчих актів України у сфері збору, обліку єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, заходів сприяння зайнятості внутрішньо переміщених осіб, порядку подання інформації про зайнятість та працевлаштування осіб, які мають додаткові гарантії, та інвалідів.

    У заході брали участь начальник відділу правового забезпечення, взаємодії з роботодавцями та громадськістю, організаційної та кадрової роботи Волинського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Андросюк Л.В., головний державний ревізор-інспектор відділу адміністрування єдиного внеску Луцької ОДПІ Головного управління ДФСУ у Волинській області Шепеть О.Б., заступник начальника Управління Пенсійного фонду України в Луцькому районі Петрик Л.О., 24 роботодавці району та м. Луцька.

    Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Луцького районного центру зайнятості Присяжнюк В.І. розпочала захід, висловила загальну думку про необхідність такого заходу та надала слово начальнику відділу правового забезпечення, взаємодії з роботодавцями та громадськістю, організаційної та кадрової роботи Волинського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Андросюк Л.В. Фахівець Фонду повідомила про закріплені законодавством положення, спрямовані на захист прав і інтересів громадян з інвалідністю, нагадала, що згідно з нормативними документами у роботодавця є альтернатива – забезпечити роботою неповносправних осіб у себе на підприємстві, з врахуванням вимог індивідуальних програм реабілітації інвалідів, або ж сплатити до державного бюджету певну суму коштів, які держава використає на соціальний захист інвалідів. Присутні вислухали інформацію про подачу звіту про зайнятість та працевлаштування інвалідів, відповіді на питання щодо вимог його оформлення.

    Головний державний ревізор-інспектор відділу адміністрування єдиного внеску Луцької ОДПІ Головного управління ДФСУ у Волинській області Шепеть О.Б. повідомила про ряд змін у законодавстві, які торкнулися нарахування та сплати єдиного внеску. Податківець на прикладах роз’яснила особливості нарахування та утримання ЄСВ в окремих випадках, зокрема, у яких випадках не потрібно застосовувати вимогу щодо нарахування ЄСВ не менше мінімального розміру, для працівників, які працюють за сумісництвом або в умовах суміщення професій, тих, які знаходяться у відпустках без збереження заробітної плати тощо. Відповіла на запитання присутніх, які стосуються допущення до роботи працівників в частині процедури повідомлення фіскальних органів про оформлення трудових відносин з працівником.

    Корисною та потрібною для учасників заходу була інформація заступника начальника управління Пенсійного фонду України у Луцькому районі Петрик Л.О., яка проінформувала присутніх про зміні у пенсійному законодавстві, які набули чинності у 2015 та 2016 роках. Фахівець роз’яснила поняття страхового стажу при виконанні робіт та наданні послуг за цивільно-правовим договором, акцентувала увагу на необхідності вчасного подання звітності, повідомила про етапи пенсійної реформи, відповіла на питання щодо особливостей нарахування та сплати єдиного соціального внеску для працюючих пенсіонерів, обрахунку страхового стажу при виплаті заробітної плати нижче встановленого законодавством мінімального розміру.

    Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Луцького районного центру зайнятості Присяжнюк В.І. зосередила увагу присутніх на змінах у законодавстві, які торкнулися безпосередньо роботи служби зайнятості, в частині компенсації витрат роботодавця за працевлаштування безробітних. Фахівець служби зайнятості повідомила про нові види компенсації, а саме, за працевлаштування зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб, розповіла присутнім про особливості порядку та умов їх надання.

    Учасники заходу обговорили підняті питання, обмінялись думками, отримали необхідні роз’яснення та одностайно погодились з потребою у таких зустрічах, подякували за надану інформацію.

    Переглядів 1126
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua