17 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Липень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 31        
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    Середа, 20 березня 2019 12:13

    Конфлікт на Сході України є потужним стимулом до трансформації сектору безпеки й оборони, – керівник групи стратегічних радників держав – членів НАТО з питань оборонної реформи

    Автор
    Оцініть матеріал!
    (1 Голосувати)

    Під головуванням Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе відбулося засідання Комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції України. Разом із членами Комісії у засіданні взяла участь група стратегічних радників держав – членів НАТО з питань оборонної реформи (DRAB), а також Голова Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков.

    Сторони обговорили низку важливих питань, зокрема процес реформування сектору безпеки й оборони України, імплементацію Закону України «Про національну безпеку України», підготовку проекту Річної національної програми під егідою Комісії Україна – НАТО на 2020 рік тощо.

    Відкриваючи засідання Комісії, Віце-прем’єр-міністр зазначила, що нинішня зустріч відбувається в особливому політичному контексті – менш ніж за два тижні українці обиратимуть Главу держави, а згодом і Парламент. Водночас не менш вагомий вплив на життя європейців матимуть і травневі вибори до Європейського Парламенту, підкреслила вона. 

    «Європейський та євроатлантичний вибір України, спільна з Заходом протидія російській агресії, реформи останніх п’яти років нині в центрі уваги українського суспільства та політиків. Відтак наше головне завдання, попри політичні пристрасті, турбулентний виборчий період, як в Україні так і в ЄС, продовжувати роботу, яку ми спільно розпочали кілька років тому, впроваджуючи реформи, що наближають Україну до НАТО та ЄС», – наголосила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

    За словами Віце-прем’єр-міністра, сьогодні реформи сектору безпеки та оборони України мають системний характер. Попри російську агресію, маніпулятивний популізм безвідповідальних політиків, специфіку проблематики загалом, уже сьогодні зміни відбуваються практично у всіх сферах діяльності силових структур – у структурах командування та управління, логістиці та матеріальному забезпеченні, озброєнні, забезпеченні житлом, медицині, автоматизації тощо. Втім, є ще напрями, які потребують активної роботи, додала вона.

    Обговорюючи поступ України у втіленні реформ силового сектору, керівник групи стратегічних радників держав – членів НАТО (DRAB) Нік Паркер зазначив, що Україна уже має значний прогрес у втіленні реформ сектору безпеки й оборони, однак попереду ще є над чим працювати, і команда радників готова долучитися до спільної роботи. «Окрім бажання перезавантажити систему, потужним стимулом до глибинної трансформації сектору безпеки й оборони є також конфлікт на Сході України. Складний процес фундаментальних змін у вашій державі відбувається в умовах триваючої війни, і це також може мотивувати до ще більш рішучих дій», – підкреслив Нік Паркер. Також він додав, що надзвичайно важливим кроком для ефективного реформування силового сектору є ухвалення низки законопроектів, зокрема Закону України «Про національну безпеку України».

    У свою чергу Віце-прем’єр-міністр наголосила, що ухвалений минулого року Закон України «Про національну безпеку» – це важливий політичний документ, який встановлює системні рамки для подальшої практичної роботи залучених структур. «На його основі ми створимо сильну національну систему законів та підзаконних актів на підтримку реформи безпеки і оборони», – підкреслила Іванна Климпуш-Цинцадзе. Вона також  додала, що співпраця з іноземними партнерами, у тому числі радниками НАТО та держав-членів Альянсу, є дуже важливим допоміжним фактором для України та подякувала представникам Альянсу за бажання долучитися до процесу реформування сектору безпеки й оборони у нашій державі.

    Окремо учасники Комісії обговорили підготовку проекту Річної національної програми під егідою Комісії Україна–НАТО на 2020 рік, зокрема, використання в ній міжнародної методики управління, орієнтованої на результат. За словами Віце-прем’єр-міністра, Україна разом із Урядом Канади започаткувала інноваційний і доволі амбітний проект із підготовки стратегічних документів, яким власне і є РНП, з використанням методики Results-Based Management. Така методика офіційно використовується в Урядах Канади та Великої Британії, вона відповідає стандартам ЄС (SIGMA), за нею працює ООН, Світовий банк та інші міжнародні організації.

     «Наразі ми готуємо детальні методологічні роз’яснення, як планувати за новою методикою та як робити самооцінку виконання РНП з фокусом на результати. Наступним кроком буде навчання представників міністерств і відомств цій методиці. Це будуть як навчальні семінари, так і повноцінні стратегічні сесії для кожної окремої установи з метою формування цілей і індикаторів виконання», – наголосила Іванна Климпуш-Цинцадзе. 

    Служба Віце-прем'єр-міністра України

    Переглядів 1309
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua