23 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Липень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 31        
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    Понеділок, 14 січня 2019 16:23

    Правоосвітня та праводоступна Волинь у 2018 роц

    Друзі! Як ви пам’ятаєте, з 2017 року ми активно реалізовуємо на теренах Волинського краю правопросвітницький проект Міністерства юстиції України “Я МАЮ ПРАВО!”. Минулий рік був визнаний роком реалізації даного

    Проекту. Тому сьогодні хотілось би пригадати, як саме ми працювали у цьому напрямі.

    Тож, юстицією Волині здійснено 1791 консультацію у громадських приймальнях (нагадаю, що у нас створено три приймальні - стаціонарна, дистанційна та виїзна). Також консультації надавались і через гарячі лінії, які  активно діють. 770 консультацій було надано під час роботи виїзних мобільних пунктів, в ході яких інформували жителів місцевості і про проект “Я МАЮ ПРАВО!”.

    Ми провели майже 3 тисячі правоосвітніх заходів, якими охопили 75 665 осіб.

    З них - 450 проведено у навчальних закладах. Працівники юстиції Волині побували скрізь: консультували громадян на вулицях, у школах, вищих навчальних закладах, в державних установах, бібліотеках, на ярмарках та

    фестивалях. В основному консультували за такими напрямками як протидія булінгу, протидія домашньому насильству, виплата аліментів, виїзд дитини за кордон та ін.

    Багато цікавих заходів проводилось до певних визначних дат, наприклад, до Дня Європи, Дня Конституції України, Дня захисту дітей, Дня незалежності, Дня юриста, Дня прав людини тощо.

    Варто зазначити, що при Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки та Волинській обласній бібліотеці для юнацтва  відкрито постійно діючі виставки “Інформаційні матеріали

    проекту “Я МАЮ ПРАВО!”, які постійно поповнюються новими буклетами та матеріалами.

    З багатьма вищими навчальними закладами Луцька та громадськими організаціями ми мали гарну практику підписання Меморандумів про партнерство та співпрацю у рамках реалізації проекту “Я МАЮ ПРАВО!”.

    Ми взяли активну участь у проведенні конкурсу шкільних малюнків “Я маю право”, організованого Координаційною радою молодих юристів при Міністерстві юстиції України та Директоратом з прав людини, доступу до

    правосуддя та правової обізнаності, за результатами якого перше місце здобула Гінайло Софія з Волині.

    Команда юстиції Волині долучилася до святкування Міжнародного дня захисту дітей та до флешмобу, організованого Міністерством юстиції України, і влаштувала 1 червня для дітей співробітників День відкритих дверей.

    На базі Коледжу технологій, бізнесу та права СНУ імені Лесі Українки за підтримки головного територіального управління юстиції, управління освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації, Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, відбувся обласний конкурс “Ерудити правознавства Волинського краю”, в якому взяли участь наші спеціалісти як члени жюрі.

    Працівники юстиції побували на “Ярмарку фестивалі науки 2018” і відмітимо, що це вперше до участі у ньому долучилось Головне територіальне управління юстиції у Волинській області.

    Варто зазначити, що ми активно співпрацюємо із засобами масової інформації. У всіх періодичних виданнях запроваджено постійно діючі рубрики “Закон, права і обов’язки”, “Запитуйте – відповідаємо”, “Консультує юрист”,

    “Юридичні консультації”, “Правовий всеобуч” тощо, які надають різноманітні юридичні консультації для широких верств громадян.

    В ефірі 12 каналу транслюються відеоролики проекту “Я МАЮ ПРАВО!” (протягом січня-грудня  щодоби по 5 випусків. Всього протягом тижня 245). Крім того, наші ролики “Я МАЮ ПРАВО” транслюються у приміщенні

    Першого та Другого відділів ДВС м.Луцьк.

    Тобто, як бачимо робота проведена колосальна, до якої були залучені всі працівники обласного управління юстиції та структурних підрозділів.

    Можна багато перелічувати цікавих зустрічей, але наостанок ще хотілось б згадати за захід, до участі якого були залучені державні та приватні нотаріуси області “Кава з нотаріусом”. Варто відмітити, що даний захід викликав справжній фурор і дуже сподобався лучанам, адже вони мали гарну нагоду поспілкуватись з нотаріусами та за філіжанкою доброї кави отримати відповіді на всі актуальні запитання юридичного спрямування.  Не менш гарний захід був організований з адвокатами області, які, в свою чергу, за “круглим столом” за філіжанкою кави поспілкувались про свої напрацювання в сфері захисту прав людини. 2018 рік ми закривали зустріччю із дітками 4 класу школи-гімназії №14 м.Луцьк. Ви знаєте, ці дитячі оченятка ще досі у нашій пам’яті. Ми йшли подарувати гарний настрій школярам, а вони подарували його нам, адже своєю активністю, добрим ставленням, слухняністю, знаннями вони ще раз показали, що управління юстиції стоїть на правильному шляху. Заради щасливих очей наших дітей ми повинні робити ось такі заходи.

    Наш девіз: захист прав громадян - основна прерогатива у роботі юстиції Волині. І тому на 2019 рік ми запланували ще цікавіші та масштабніші заходи, консультації та фестивалі. Дякую усім за гарну роботу. Так тримати!

    #МінЮст

    #ЯМП

    Переглядів 639 Останнє редагування Понеділок, 14 січня 2019 16:28
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua