19 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Липень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 31        
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    П'ятниця, 13 березня 2015 14:16

    Аналітична довідка про підсумки роботи обласних, Київської міської державних адміністрацій з організаційного забезпечення виконання регіональних програм реформування та розвитку житлово-комунального господарства протягом 2009-2014 років

    Законом України від 24.06.2004 № 1869-IV (із змінами) затверджено Загальнодержавну програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2009-2014 роки (далі – Програма).

    Відповідно до пунктів 1-4 розділу VI Програми організаційне забезпечення виконання завдань Програми здійснюють відповідно до своїх повноважень:

    1) на державному рівні - центральний орган виконавчої влади з питань житлово-комунального господарства та інші центральні органи виконавчої влади;

    2) на регіональному рівні - структурні  підрозділи  з  питань житлово-комунального   господарства   Ради   міністрів  Автономної Республіки Крим,  обласних,  Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій;

    3) на місцевому рівні - структурні підрозділи/посадові особи виконавчих органів міських, селищних, сільських рад.

    Забезпечення взаємодії та організація діяльності міністерств, інших центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності, пов'язаних з виконанням Програми, здійснюються Міжвідомчою комісією з проведення реформування   житлово-комунального   господарства на чолі з віце-прем'єр-міністром України.

    Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та  Севастопольська міські державні адміністрації щороку розробляють та подають для затвердження відповідним місцевим радам план  заходів  щодо  реалізації  регіональних і  місцевих програм реформування  та  розвитку  житлово-комунального  господарства  за підсумками  попереднього  року  та  з  урахуванням  можливостей їх фінансування.

    Моніторинг виконання Програми здійснюється щороку на базі даних державних і галузевих статистичних спостережень, спеціальних досліджень, вивчення громадської думки щодо рівня житлово-комунального обслуговування та стану реформування житлово-комунального  господарства  стосовно  пріоритетів такого реформування:

    1) на державному рівні - центральним органом виконавчої влади з питань житлово-комунального господарства;

    2) на регіональному рівні - структурними  підрозділами  з питань житлово-комунального господарства Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій.

    Крім того, пунктом 1 розділу VIII Програми передбачено, що контроль за виконанням цієї Програми, а також регіональних і місцевих програм здійснюють центральний орган виконавчої влади з питань житлово-комунального господарства,  інші центральні органи виконавчої  влади,  Рада  міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські державні адміністрації, органи місцевого самоврядування.

    У зв’язку із завершенням у 2014 році строку реалізації Програми, з метою здійснення контролю за виконанням регіональних програм реформування та розвитку житлово-комунального господарства Мінрегіоном було підготовлено та передано по факсу обласним, Київській міській державним адміністраціям лист від 02.12.2014 № 7/9-14292 щодо надання інформації про проведену протягом 2009-2014 років роботу з організаційного забезпечення виконання регіональних програм реформування та розвитку житлово-комунального господарства.

    Слід зазначити, що місцеві органи виконавчої влади разом з органами місцевого самоврядування провели роботу щодо своєчасного розроблення регіональних програм, затвердження їх на сесіях Верховної Ради Автономної Республіки Крим, відповідних обласних, Київської та Севастопольської міських рад та організації виконання передбачених ними заходів.

    Так, у Кіровоградській області рішенням сесії обласної радиm від 18.12.2009 № 824 було вирішено затвердити  програму реформування та розвитку житлово-комунального господарства з терміном її реалізації: 2009-2014 роки. У 14 регіонах (Автономна Республіка Крим, Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Луганська, Миколаївська, Рівненська, Тернопільська, Черкаська, Чернівецька області, мм. Київ та Севастополь) затверджені регіональні програми реформування та розвитку житлово-комунального господарства на 2010-2014 роки. У Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Полтавській, Сумській, Херсонській, Хмельницькій та Чернігівській областях регіональні програми реформування та розвитку житлово-комунального господарства затверджені рішеннями сесій відповідних обласних рад на 2011-2014 роки. На засіданні ХVІІ сесії Харківської обласної ради VІ скликання 15.11.2012 було вирішено реалізувати Програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства Харківської області на 2010 – 2015 роки.

    У двох регіонах (Київська та Одеська області) регіональні програми реформування та розвитку житлово-комунального господарства розроблялись та затверджувались у 2 етапи. Так, зокрема, у 2009 році рішенням Київської обласної ради від 09.04.2009 №475-24-V було затверджено Програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства Київської області на 2009-2012 роки, а потім рішенням обласної ради від 28.02.2013  № 547-30-VI затверджено відповідну регіональну програму. В Одеській області відповідно до рішення обласної ради від 24.04.2003 № 123-XXIV було затверджено Програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства Одеської області на 2003-2005 роки та на період до 2010 року. Згодом рішенням Одеської обласної ради від 28.08.2012 № 582-VI затверджено відповідну регіональну програму з терміном її реалізації: 2012-2014 роки.

    Крім того, питання, пов’язані із реалізацією регіональних програм реформування та розвитку житлово-комунального господарства, постійно розглядались на засіданнях сесій обласних рад. Загалом депутати Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Київської, Полтавської, Рівненської, Кіровоградської та Харківської обласних рад значну увагу приділяли внесенню необхідних змін до регіональних програм реформування та розвитку житлово-комунального господарства, а також затвердженню окремих проектів, спрямованих на поліпшення загальної ситуації в різних підгалузях житлово-комунального господарства.

    На сесіях Вінницької, Київської, Харківської та Чернівецької обласних рад періодично підбивалися підсумки виконання регіональних програм з реформування та розвитку житлово-комунального господарства за відповідні роки.

    20.11.2014 на 28 сесії 6 скликання хід виконання Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства  Житомирської області на 2011-2014 роки розглянули депутати Житомирської обласної ради.

    Протягом 2009-2014 років під час проведення засідань постійних комісій обласних/Київської міської рад з питань житлово-комунального господарства значну увагу приділялось здійсненню контролю за ходом виконання регіональних програм з реформування та розвитку житлово-комунального господарства.

    Найбільш активно в цьому напрямі працювали депутати Вінницької, Волинської, Житомирської, Івано-Франківської, Кіровоградської, Полтавської та Сумської обласних рад, де у практику роботи профільної постійної комісії було запроваджено щоквартальне заслуховування інформації про хід виконання регіональних програм з реформування та розвитку житлово-комунального господарства.

    Одночасно слід зазначити, що у Вінницькій, Донецькій,  Закарпатській, Івано-Франківській, Київській, Миколаївській, Одеській, Тернопільській, Херсонській, Чернівецькій та Чернігівській областях питання, пов’язані із ходом реалізації регіональних програм реформування та розвитку житлово-комунального господарства, розглядалися на засіданнях колегій відповідних облдержадміністрацій. Зокрема, у Вінницькій області щороку найбільше уваги члени колегії облдержадміністрації приділяли питанням підведення підсумків соціально-економічного розвитку області (у тому числі житлово-комунального господарства) за відповідний період. Згідно з інформацією Миколаївської облдержадміністрації, з 01.07.2009 по 01.12.2014 на 22 засіданнях колегії облдержадміністрації розглядалися питання, пов’язані із реформуванням та розвитком житлово-комунального господарства області.

    Також рішення колегії місцевої держадміністрації за результатами розгляду питання щодо виконання регіональної програми реформування та розвитку житлово-комунального господарства реалізовувались шляхом видання розпоряджень голів місцевих держадміністрацій. Така практика була запроваджена у Вінницькій, Донецькій, Тернопільській, Херсонській, Черкаській та Чернівецькій областях, м. Києві.

    Інформація про хід реалізації регіональних програм реформування та розвитку житлово-комунального господарства, стан розрахунків підприємств, організацій, установ та населення областей за спожиті енергоносії та житлово-комунальні послуги систематично заслуховувавалась на засіданнях колегій структурних підрозділів з питань житлово-комунального господарства Вінницької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Київської, Рівненської, Чернівецької та Чернігівської облдержадміністрацій. Учасники цих заходів підбивали підсумки роботи житлово-комунальної галузі за відповідний рік та визначали основні напрями роботи на наступний рік.

    Окремо слід наголосити на тому, що для забезпечення взаємодії та підвищення ефективності діяльності міністерств, інших центральних і  місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування,  підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності,   діяльність яких пов'язана з виконанням Загальнодержавної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2009-2014 роки, постановою Кабінету Міністрів України від 23.12.2009 № 1378 було утворено Міжвідомчу комісію з проведення реформування житлово-комунального господарства (далі - Комісія) як тимчасовий дорадчий орган при Кабінеті Міністрів України.

    Проте, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13.03.2013 № 180 «Про ліквідацію деяких консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів, утворених Кабінетом Міністрів України» Комісію було ліквідовано.

    Варто зазначити, що у Запорізькій, Харківській, Херсонській областях також було утворені та активно працювали робочі групи з питань реформування житлово-комунального господарства. Так, наприклад, у Запорізькій області протягом червня-липня 2014 року щотижня відбувались засідання обласної робочої групи з питань реформування житлово-комунального господарства. В результаті чого було підготовлено та надано на розгляд керівництва облдержадміністрації, представників громадськості План реформування житлово-комунального господарства Запорізької області на 2014-2015 роки (далі – План), затверджений згодом розпорядженням голови облдержадміністрації від 14.07.2014 № 329. Крім того, 16.06.2014 між Запорізькою обласною державною адміністрацією, обласною радою та міськими головами міст обласного, районного значення Запорізької області було підписано меморандум щодо спільних намірів з реалізації зазначеного Плану. Протягом липня-вересня 2014 року відбувалися засідання робочих груп, створених для виконання згаданого Плану. Також регулярно протягом 2011-2014 років відбувались засідання Херсонської обласної комісії з реалізації реформи житлово-комунального господарства, під час яких розглядалися питання ходу виконання місцевих програм реформування і розвитку житлово-комунального господарства в містах та районах області.

    Таким чином, проведений аналіз показує, що відповідно до наданих повноважень структурні підрозділи з питань житлово-комунального господарства місцевих державних адміністрацій разом з постійними комісіями обласних/Київської міської рад з питань житлово-комунального господарства здійснювали організаційне забезпечення та контроль за виконанням регіональних програм реформування та розвитку житлово-комунального господарства шляхом систематичного проведення різноманітних заходів організаційного характеру: засідань сесій обласних/Київської міської рад, їх постійних комісій з питань житлово-комунального господарства; засідань колегій місцевих державних адміністрацій та їх структурних підрозділів з питань житлово-комунального господарства.

    Переглядів 1530
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua