18 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Липень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 31        
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    П'ятниця, 10 жовтня 2014 15:55

    Важливість професії юриста

                Професія юриста по праву вважається однією з найдревніших і найшановніших. Принципи, які сьогодні лежать в основі права будь-якої демократичної країни, знаходили своє віддзеркалення навіть у старогрецькій міфології: богині закону Евномія і помсти - Немезіс вершили суд над тими, хто посмів робити замах на засади громадського порядку. Сьогодні - це прямий обов'язок юристів різних спеціальностей. Адвокати і юрисконсульти, прокурори і нотаріуси, судді і слідчі забезпечують виконання законів і підзаконних актів, а також гарантують невідворотність покарання в разі їх недотримання.
                Першими професійними юристами були члени Колегії понтифіків у Древньому Римі. Саме вони заклали основи правового регулювання суспільного життя, створили обширну базу прецедентів. Лише декілька століть опісля юриспруденція сформувалася як наука. Особливо значимою віхою в її становленні вважається видання першого підручника з правознавства - «Інституції» Гая.

                Уявити собі сучасне життя без величезної армії юристів просто неможливо. Саме вони допомагають нам розібратися в тонкощах правових процедур. Окрім роботи в правоохоронних органах, судових інстанціях, учбових закладах, юристи прямують у сферу охорони авторських прав, аналізу стану ринку на предмет недобросовісної конкуренції і т.д.
    Унікальність професії:

                Професія юриста - це, перш за все, величезний рівень відповідальності. У руках фахівця іноді долі людей, підприємств і навіть держав. І, не дивлячись на те, що з кожним роком число абітурієнтів, що бажають здобути цю професію, стає все більше, кваліфікованих і умілих співробітників з них виходить не так-то багато.

                У професії юриста немало позитивних моментів. В першу чергу, це, звичайно, можливість «перетворити світ», зробити його кращим, безпечнішим. Багатьом фахівцям це приносить моральне задоволення. Проте слід пам'ятати, що боротьба за справу не завжди завершується перемогою. Більш того, кожен юрист перебуває під невсипущим контролем вищих інстанцій, громадських організацій, журналістів. І кожна помилка може коштувати дуже дорого.

                Отримати професію юриста сьогодні зовсім не складно. Головне - мати до цього справжнє покликання і бути готовим до довготривалої та наполегливої праці. На сьогодні у багатьох ВУЗах є юридична спеціальність.

                В Україні мода на професію юриста прийшла трохи більше десяти років тому, і в короткий термін вона завоювала величезну популярність.

                Юридична професія дуже багатогранна: це і слідчі, і прокурори, і помічники прокурорів, і адвокати, і співробітники міліції, судді загальних і арбітражних судів.

                Одними з найпоширеніших вважаються податкові юристи, корпоративні, банківські, юристи із захисту інтелектуальної власності, які спеціалізуються на нерухомості та інші. Більше того, кваліфіковані юридичні кадри потрібні в крупних страхових компаніях, ріелторських фірмах, спеціалізованих правових ЗМІ тощо.

                Щоб повністю відповідати професійному рівню, юрист повинен знати Конституцію України (а часто і закони інших країн), а ще чинне законодавство, цивільне, трудове, кримінальне, фінансове і адміністративне право, а також методи криміналістики, психологію, логіку, основи економіки, організації праці, виробництва і управління.

                Окрім навчання, головне, на що слід звернути увагу - вміння спілкуватися з людьми! Саме робота з людьми в роботі юриста є основним обов'язком. Професія юриста відкриє ті сторони людського буття, які невідомі іншим. Не секрет, що більшість співгромадян схильна сприймати юриста як лікаря, в якого завжди знайдуться ліки від проблем, які їх турбують.

                Дуже важливо пам’ятати, що краще мати глибокі знання з однієї спеціалізації, аніж поверхневі з інших. Для того, щоб стати класним юристом, недостатньо здобути освіту. Необхідний досвід, який напрацьовується роками. Що більше практики, то дорожче вартує юрист як спеціаліст.

     

    Головний спеціаліст Луцького районного управління юстиції – Інна Кирилюк

     

     
    Переглядів 7286
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua