17 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Липень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 31        
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    Понеділок, 21 липня 2014 15:42

    Урядовий план заходів із соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції

    Кабінетом Міністрів України 11 червня 2014 року затверджено план заходів, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.

    Згідно пункту першого Урядового плану передбачено створити та забезпечити належне функціонування на тимчасово окупованій території та в районах проведення антитерористичної операції і на суміжній з ними території транзитні пункти з метою виявлення осіб, причетних до терористичної діяльності, які намагаються провезти зброю, боєприпаси, вибухові матеріали та використовують підроблені документи, а також для надання необхідної допомоги громадянам України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.

    Пунктом другим передбачено забезпечити ведення реєстру громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції і пройшли співбесіду в транзитних пунктах, щоденне інформування Міжвідомчого координаційного штабу з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції (далі – Міжвідомчий координаційний штаб), про кількість громадян, розміщених у визначених регіональними штабами приміщеннях для тимчасового проживання.

    Третім пунктом визначено передати всю наявну інформацію про громадян України, які переселяються з Автономної Республіки Крим та м. Севастополя та районів проведення антитерористичної операції в інші регіони України, територіальним підрозділам ДМС.

    Пункт четвертий передбачає здійснювати обмін інформацією про реєстр громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, із заінтересованими центральними органами виконавчої влади з урахуванням вимог Закону України “Про захист персональних даних”.

    Пункт п’ятий направлений на сприяння у відновленні паспортних документів громадянам України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.

    Пунктом шостим передбачено забезпечити надання безоплатної правової допомоги громадянам України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.

    Пункт сьомий направлений на підготовку та подання Міжвідомчому координаційному штабу переліку об’єктів державної та комунальної власності в розрізі адміністративно-територіальних одиниць, у яких можливе розміщення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, за формою, встановленою Міжвідомчим координаційним штабом, та забезпечити постійне оновлення зазначеного переліку об’єктів.

    Пункт восьмий передбачає забезпечити щодо громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції:

    - сприяння у продовженні навчання та здобуття освіти.

    - транспортування осіб, які внаслідок хвороби не можуть пересуватися самостійно або потребують постійного догляду, та (у разі необхідності) у супроводі медичного працівника.

    - надання необхідної медичної допомоги в державних та комунальних закладах охорони здоров’я.

    - координацію та необхідну взаємодію з центральними та місцевими органами виконавчої влади з питань їх розміщення.

    - розв’язання проблем, пов’язаних з їх соціальним захистом, передбачивши, зокрема, відновлення всіх соціальних виплат, надання допомоги в працевлаштуванні.

    - створення належних умов для їх тимчасового проживання.

    Пунктом дев’ятим передбачено вжити заходів до забезпечення банківського обслуговування рахунків громадян України - одержувачів державної цільової допомоги, пенсій та заробітної плати, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.

    Пункт десятий зобов’язує утворити єдину інформаційну базу даних щодо соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, та розмістити її в Інтернеті з урахуванням вимог Закону України “Про захист персональних даних”.

    Пункт одинадцятий направлений на забезпечення через засоби масової інформації, соціальні мережі розповсюдження інших матеріалів щодо інформування громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, стосовно їх прав та обов’язків, безпечного переміщення, шляхів розв’язання соціально-побутових проблем.

    Пункт дванадцятий плану заходів передбачає забезпечити роботу цілодобової телефонної “гарячої лінії”, залучивши працівників заінтересованих центральних органів виконавчої влади для надання роз’яснень прав та обов’язків громадянам України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, шляхів розв’язання їх соціально-побутових проблем.

    І останній тринадцятий пункт передбачає визначити потребу у коштах резервного фонду державного бюджету, необхідних для тимчасового поселення сімей громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, у санаторно-курортних і оздоровчих закладах, закладах та установах соціального захисту населення, та подати в установленому порядку на розгляд Кабінету Міністрів України проект відповідного рішення Уряду.

    Згідно розпорядження Кабінету Міністрів України від 11.07.2014 № 588-р прийнято рішення визнати таким, що втратило чинність, розпорядження Кабінету Міністрів України від 1 квітня 2014 року № 298 “Про затвердження плану додаткових заходів з тимчасового розміщення громадян України, які переселяються з Автономної Республіки Крим та м. Севастополя в інші регіони України” (Офіційний вісник України, 2014 р., № 29, ст. 817).

    На пропозицію Міністерства внутрішніх справ прийнято рішення про  утворення Міжвідомчого координаційного штабу з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції (далі - Міжвідомчий координаційний штаб).

    Державна служба з надзвичайних ситуацій забезпечить діяльність Міжвідомчого координаційного штабу та затвердить його персональний склад.

    Згідно розпорядження Уряду, Державна служба з надзвичайних ситуацій утворить при своїх територіальних органах регіональні штаби з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції, під керівництвом заступників керівників територіальних органів Державної служби з надзвичайних ситуацій в областях та м. Києві.

    До участі в роботі Міжвідомчого координаційного штабу та регіональних штабів залучаються в установленому порядку працівники центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками).

    Начальник Луцького районного управління юстиції                                  І.В.Оксенчук

    Переглядів 1126
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua