17 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Липень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 31        
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    П'ятниця, 04 липня 2014 15:36

    Урядом схвалено десять антикорупційних кроків , та які зміни чекати протягом півроку

    Кабінетом Міністрів України 2 липня прийнято пакет антикорупційних заходів. Про це повідомив Міністр юстиції України  Павло Петренко.

    Вказаний законопроект було розроблено Міністерством юстиції України спільно з громадськими організаціями. «Це системний документ, який передбачає законодавчі ініціативи і чіткі кроки у боротьбі з корупцією, які Парламент повинен затвердити і нести спільну політичну відповідальність з Урядом і з інститутом Президента, коли цей закон набуде чинності», - зазначив Павло Петренко.

    Десять Урядових антикорупційних кроків, які планується реалізувати протягом наступних півроку. 

    Перший крок направлений на формування ефективної антикорупційної політики, прийняття антикорупційної стратегії в парламенті. 

    Другий крок передбачає функціонування "добропорядної публічної служби". Будуть прийняті нові редакції законів про державну службу та про службу в органах місцевого самоврядування. Планується державним службовцям підняти заробітну плату, щоб вони не брали хабарів, та з метою підняття престижу професії. Законопроект передбачатиме як реальні вимоги до державних службовців, так і буде пропонувати систему мотивації, у тому числі матеріальну. Планується скасування системи надбавок до зарплат, яка зараз залежить переважно від лояльності керівника до підлеглого. Законопроект про зміни в системі держслужби подадуть до парламенту до 1 серпня. Також, на 1 вересня підготують великий пакет законів щодо запобігання конфлікту інтересів та можливості контролю за представниками публічної служби з боку громадськості.

    Третій крок направлений на посилення відповідальності і покарання за корупційні діяння. Буде прийнятий закон про Антикорупційне бюро, яке буде здійснювати як превенцію, так і розслідування корупційних злочинів, в першу чергу тих, які здійснюють вищі посадові особи держави. У рамках посилення відповідальності за корупцію передбачається "прибрати останні лазівки", які залишилися, коли державні службовці можуть ухилятися від відповідальності через процедуру взяття на поруки.

    Четвертий крок стосується судової реформи і реформи органів кримінальної юстиції. Прийняття нової редакції Закону "Про судоустрій і статус суддів", а також проведення повної переатестації судового корпусу України. До вересня буде подано нову редакцію закону про міліцію, закону про Державний бюро розслідувань, а також очікується, що Верховна Рада завершить ухвалення закону "Про прокуратуру", який буде відповідати всім вимогам Венеціанської комісії.

    П’ятий крок спрямований на позбавлення можливості користування доходами, отриманими злочинним шляхом. Пропонується прийняти ряд законів, які будуть розкривати інформацію про кінцевих вигодонабувачів у всіх юридичних особах приватного права. Мова йде про тих компаніях, засновниками яких є офшорні компанії. Буде прийнята нова редакція закону про запобігання та протидію легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом. Також, буде внесено ряд законів щодо протидії тіньового відтоку капіталу з України.

    Шостий крок, спрощення умов ведення бізнесу та його детінізації. Планують прийняти закон про так зване податковому компромісів, який дасть можливість тим підприємствам, які на 1 січня 2014 року мали певні недоплати до бюджету, провести звірку з податковими органами і легалізувати свої фінансові показники. А також буде прийнято рішення щодо введення інституту бізнес-омбудсмена - орган, який буде комунікатором між бізнесом та представниками влади в питаннях дерегуляції, спрощення умов бізнесу і незаконних дій влади. Одночасно хочуть спростити регуляторні процедури, які гальмують роботу бізнесу. За останні три місяці близько 60 регуляторних процедур вже було скасовано.

    Сьомий крок, ефективна система надання адміністративних послуг. Майбутній закон передбачає передачу повноважень щодо надання адміністративних послуг місцевим органам влади, максимальне спрощення надання цих послуг, переклад надання послуг в електронний режим. Переклад центрів надання адміністративних послуг на фактичний госпрозрахунок для того, щоб була легальна мотивація, легальна оплата за послуги, які надаються за такою процедурою: визначені законом терміни, встановлена ​​загальна по всій країні ціна, ці послуги надаються за певним стандартом.

    Восьмий крок, прозорість політичних фінансів. Планується до 1 листопада поточного року подати на розгляд Верховної Ради законопроект про прозорість фінансування політичних партій та виборчих кампаній.

    Дев’ятий крок спрямований на законність використання бюджетних коштів та приватизаційних процесів. Також Уряд поставив завдання розпочати процес електронних державних закупівель.

    Десятий крок, забезпечення доступу до інформації. На розгляд парламенту буде запропонований законопроект про публічність реєстрів.

    Начальник Луцького районного управління юстиції                                                  І.В.Оксенчук

    Переглядів 1021
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua