18 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    П'ятниця, 01 листопада 2019 11:15

    Заступник Генерального секретаря НАТО високо оцінила орієнтованість українського Уряду на конкретні результати

    Український Уряд орієнтований на досягнення конкретних результатів євроатлантичних реформ для України, її громадян та інтеграції країни до НАТО, вважає заступник Генерального секретаря НАТО з політичних питань та політики безпеки Беттіна Каденбах.

    Про це вона заявила у четвер, 31 жовтня, на спільному брифінгу із Віце-прем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитром Кулебою за результатами засідання Комісії з координації євроатлантичної інтеграції.

    «Беручи участь у засіданні Комісії, я побачила, наскільки сильно ви орієнтовані на досягнення результатів. Ви не прагнете лише політичних декларацій, хоча вони теж важливі. Натомість ви прагнете втілити власні великі стратегічні пріоритети завдяки конкретним реформаторським крокам. Аби показати результат для України, для українських громадян і також для євроатлантичної інтеграції», - заявила Каденбах.

    Беттіна Каденбах поділилася позитивним враженням від засідання Комісії. «Мене вразило, що до спільних зусиль Уряду та Парламенту долучене і громадянське суспільство, неурядові організації. Багато людей об’єднують зусилля, аби Україна зближувалася з Альянсом та просувалася шляхом євроатлантичної інтеграції», - відзначила вона.

    Під час засідання Комісії його учасники поінформували Голову Комісії та представника НАТО про поточний стан справ щодо впровадження закону про національну безпеку, а також про головні проміжні результати виконання Річної національної програми співпраці Україна-НАТО (РНП) 2019. Віце-прем’єр-міністр повідомив, що 5-8 листопада у Києві перебуватиме група експертів Міжнародного секретаріату НАТО з оцінки виконання Україною РНП-2019.

    У засіданні також взяли участь представники трьох комітетів Верховної Ради України (з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва; з питань національної безпеки, оборони та розвідки; з питань інтеграції України з Європейським Союзом), голова Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї НАТО та інші члени Комісії.

    За результатами засідання на розгляд НАТО були запропоновані п'ять стратегічних пріоритетів подальшої співпраці з Україною, які були розроблені у міжвідомчій взаємодії: реформа сектору оборони та безпеки, розвиток демократичного цивільного контролю над сектором безпеки і оборони, професійна освіта та фаховий розвиток військових і цивільного персоналу, розвиток національної стійкості, безпека людини.

    Довідково

    Указом Президента України від 30 жовтня 2019 року склад Комісії з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України був оновлений, а її Головою призначено Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитра Кулебу.

    Комісія з питань координації євроатлантичної інтеграції включає представників центральних органів виконавчої влади, інших державних органів, державних підприємств, установ і організацій, залучених до співпраці з НАТО в рамках річних національних програм (РНП) під егідою Комісії Україна - НАТО. До її завдань входить сприяння узгодженому виконанню заходів у рамках реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в НАТО, підвищення ефективності виконання пріоритетних завдань із досягнення критеріїв, необхідних для набуття членства в НАТО, моніторинг, аналіз та оцінка євроатлантичної інтеграції України, індивідуальних програм, галузевих планів співробітництва з Альянсом. Комісія також готує та вносить Президенту пропозиції щодо розвитку співробітництва між Україною і НАТО, визначає шляхи та способи вирішення проблемних питань у сфері євроатлантичної інтеграції, підвищує ефективність діяльності центральних органів виконавчої влади, інших державних органів щодо виконання завдань у зазначеній сфері, вдосконалює нормативно-правову базу з питань співробітництва між Україною та НАТО. Вона також напрацьовує пропозиції щодо напряму діяльності українських частин спільних робочих груп Україна - НАТО, робочих груп співробітництва України з НАТО.

    Служба Віце-прем'єр-міністра України

    Переглядів 24215
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua