26 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    Середа, 22 травня 2019 11:35

    Співпраця України з НАТО не обмежується сектором безпеки й оборони, - Іванна Климпуш-Цинцадзе під час передачі спецавтобуса від НАТО

    Взаємодія між Україною та НАТО виходить далеко за межі суто політичної і військової підтримки окремих країн-членів Альянсу. На цьому наголосила Віце-прем’єр-міністр Іванна Климпуш-Цинцадзе під час передачі адаптивного мікроавтобуса для транспортування військових з травмами, що заважають вільно пересуватися. Авто, придбане за кошти Трастового фонду з медичної реабілітації НАТО, передали представники Агентства НАТО з технічного обслуговування та постачання (NSPA). Його використовуватимуть для потреб військових, які проходять реабілітацію на базі центру навчально-спортивної бази зимових видів спорту «Тисовець» (Львівська обл.).

     «Гуманітарна взаємодія з НАТО вкотре підкреслює, що наша інтеграція до Альянсу відбувається в абсолютно різних сферах – не тільки безпеки та оборони. Одночасно з отриманням допомоги, яку надає Агенція з підтримки і постачання НАТО, ми маємо можливість розвивати наших фахівців в інших суміжних галузях», – підкреслила представниця Уряду.

    Впродовж трьох років за кошти країн-членів НАТО медичну реабілітацію в Україні та за кордоном пройшли понад півтисячі військових. Також Трастовий фонд Альянсу та Агентство НАТО з технічного обслуговування та постачання допомагають українській збірній Ігор нескорених. Зокрема, фінансову допомогу для участі у змаганнях надали 30 військовослужбовцям. Ще 12 поранених військових отримали спортивні протези, виготовлені українськими спеціалістами.  Нині NSPA запроваджує три нові програми з навчання медичного персоналу. «Понад дві тисячі українських експертів у галузі медицини відвідали 35 спеціальних заходів. Наші зобов’язання у цьому проекті з українськими партнерами дуже сильні», – наголосив генеральний менеджер NSPA Петер Домен.

    Зі свого боку Іванна Климпуш-Цинцадзе зазначила, що в умовах війни на сході медична і психологічна реабілітація поранених є одним із головних пріоритетів для України. «Нам потрібно ще попрацювати з різними міністерствами та Верховною Радою для того, щоб законодавчо забезпечити роботу справді ефективної системи. Також необхідно процедурно закріпити можливості для всіх військових, що потребують такої допомоги», – зауважила Віце-прем’єр-міністр.

    Вона подякувала Агенції НАТО з підтримки та постачання, а також особисто Генеральному менеджеру агенції пану Петеру Домену, директору з підтримки операцій пану Орхану Муратлі та всій команді Агенції за допомогу, яку надається українським пораненим, а також за суттєвий внесок Агенції у розвиток національної системи медичної реабілітації в Україні в цілому.

    «Війна залишає свій слід на кожному, хто хоча б день брав участь у бойових діях. Повертаючись додому, кожна людина може опинитися в ситуації, коли потребуватиме додаткової медичної та психологічної допомоги. Лише побудова сучасної системи реабілітації, підкріпленої відповідними законодавчими актами та бюджетними програмами, може дати відповіді на сучасні виклики та знайти рішення для тих, хто повертається з війни додому. І те, що ви спільно з Агенцією НАТО з підтримки та постачання робите для військовослужбовців, безумовно залишить не тільки системний відбиток у фаховій роботі, але й пам’ять у серцях наших людей», – звернулася Віце-прем’єр-міністр до присутніх медиків та військових.

    Довідково

    Трастовий фонд НАТО з фізичної/медичної реабілітації (протезування) військовослужбовців, поранених в АТО (Medical Rehabilitation Assistance for Military Personnel in Ukraine), має на меті надання медичної допомоги українській стороні за двома напрямами «допомога пацієнтам» та «допомога медичним закладам (інституціям)». Провідна країна: Болгарія. Виконавчий орган: Агенція НАТО з підтримки та постачання (NSPA). Відповідальний з боку України: Міністерство соціальної політики України. Країни-контрибутори: Австралія, Болгарія, Бельгія, Чеська Республіка, Данія, Естонія, Фінляндія, ФРН, Угорщина, Японія, Литва, Нідерланди, Португалія, Словаччина, Словенія, Швеція, Туреччина, США. Термін дії проекту: вересень 2015 – березень 2021.

    Служба Віце-прем'єр-міністра України

    Переглядів 13596
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua