28 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    Понеділок, 15 лютого 2021 08:13

    Спрощення торгівлі, Зелений курс та цифровізація: про що Прем’єр-міністр говорив із керівництвом ЄС у Брюсселі

    Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на чолі  української делегації з робочим візитом відвідав Брюссель (Королівство Бельгія), де під його співголовуванням відбулося сьоме засідання Ради асоціації Україна — Європейський Союз.

    З 9 до 11 лютого Денис Шмигаль провів низку зустрічей з керівництвом Європейського Союзу, під час яких обговорив питання імплементації положень Угоди про асоціацію, продовження програм співробітництва та започаткування нових напрямків співпраці між Україною та Євросоюзом.

    10 лютого Прем’єр-міністр та Виконавчий віце-президент Європейської Комісії з питань Європейського зеленого курсу Франс Тіммерманс провели першу зустріч у рамках започаткування Діалогу високого рівня Україна-ЄС щодо долучення України до реалізації європейської ініціативи Green Deal.

    Денис Шмигаль підкреслив, що Україна підтримує кліматичні амбіції ЄС, зокрема мету досягнення кліматичної нейтральності на європейському континенті до 2050 року.

    «Як результат започаткованого діалогу — маємо амбіцію розробити Український зелений курс, спрямований на досягнення кліматичної нейтральності. У цьому Україна могла б використовувати ЄЗК як орієнтир», — відзначив Глава Уряду.

    Також сторони обговорили посилення двосторонньої співпраці щодо трансформації вугільних регіонів. Прем’єр-міністр відзначив, що Україна вже розпочала роботу над Концепцією реформування вугільної галузі та вугільних регіонів України та Національною програмою з трансформації вугільних регіонів до 2027 року.

    «Разом з Урядом Німеччини працюємо над пілотними проектами. В Уряду є розуміння, що процес трансформації має відбуватись поступово, зі створенням нових робочих місць та перспектив для шахтарських міст. Маємо на меті забезпечити інклюзивний та справедливий перехід», — підкреслив Денис Шмигаль.

    Крім того, Прем’єр-міністр подякував ЄС за надану фінансову підтримку підвищення енергоефективності в Україні. Він повідомив, що новим проектом Національного плану дій з енергоефективності до 2030 року передбачено скорочення кінцевого енергоспоживання на більш ніж 17% порівняно з прогнозним звичайним споживанням.

    Також Глава Уряду підкреслив, що Україна має значний потенціал для виробництва чистої енергії. До того ж, Україна визначена у Водневій Стратегії ЄС одним із ключових партнерів ЄС щодо виробництва та постачання зеленого водню.

    Співпрацю України та ЄС у цифровій сфері, кібербезпеці та промисловості Прем’єр-міністр обговорив 11 лютого з Виконавчим Віце-президентом Європейської Комісії у справах Європи, придатної до цифрової ери Маргрет Вестагер.

    Денис Шмигаль підкреслив, що Уряд України послідовно працює над цифровою трансформацією та подякував Єврокомісії за підтримку урядових ініціатив, зокрема, сприяння розвитку електронного урядування в Україні.

    «Наша мета — інтеграція України до Єдиного цифрового ринку ЄС», — наголосив очільник Уряду.

    Прем’єр-міністр також нагадав про домовленість спільно працювати над укладенням Угоди про взаємне визнання електронних довірчих послуг: «Ми узгодили відповідний план дій. Розраховуємо на його вчасну імплементацію і підписання Угоди в найближчі роки».

    Під час розмови Денис Шмигаль також порушив питання укладення Угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислової продукції (АСАА), відзначивши, що це залишається стратегічним пріоритетом України у співпраці з ЄС.

    Глава Уряду подякував ЄС за зусилля щодо організації експертної місії з попереднього оцінювання української інфраструктури якості. Він додав, що позитивні висновки місії дадуть можливість перейти до організації офіційної оціночної місії ЄС та забезпечити прогрес на шляху до укладання Угоди АСАА.

    «Прагнемо прискорити процес початку переговорів щодо укладення Угоди ACAA, адже це сприятиме відновленню нашої економіки у постпандемійний період», — підкреслив Денис Шмигаль.

    Також Прем’єр-міністр України та Виконавчий Віце-президент Єврокомісії обговорили започаткування кібердіалогів вже у першому півріччі 2021 року та діалогів високого рівня з питань космічного співробітництва.

    Крім того, Денис Шмигаль привітав наміри ЄС надати Україні — першій країні за межами ЄС — доступ до навігаційної послуги Safety of Life для українських рятувальних служб, аеропортів та транспорту.

    Започаткування стратегічного співробітництва між Україною та ЄС у сировинній галузі Прем’єр-міністр обговорив 11 лютого з Віце-президентом ЄК з питань міжінституційних відносин та прогнозування Марошем Шефчовічем.

    Денис Шмигаль підтримав ідею ухвалення Меморандуму про взаєморозуміння щодо стратегічного партнерства між Україною та ЄС у сировинній галузі під час візиту Мароша Шефчовіча в Україну в травні цього року.

    Прем’єр-міністр у ході розмови також відзначив особливу роль Європейського альянсу сировинних матеріалів (ERMA) та Європейського альянсу акумуляторів (European Battery Alliance), які є ефективними платформами налагодження взаємодії між різними стейкхолдерами у сфері мінеральної сировини й кінцевої продукції.

    Зі свого боку Марош Шефчовіч підкреслив важливість започаткування співпраці в сировинній галузі та зазначив, що Європейський Союз збільшить фінансування програми технічної допомоги для України на 800 тисяч євро.

    Департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України

    Переглядів 506
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua