23 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Липень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 31        
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    Середа, 09 грудня 2020 15:25

    Нарада з питань соціального захисту населення

    Сьогодні, 9 грудня, Луцькою райдержадміністрацією проведено розширену нараду з  представниками об’єднаних територіальних громад новоствореного Луцького району, які здійснюють надання соціальних послуг населенню та управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій за участю керівництва Департаменту соціального захисту населення, служби у справах дітей Волинської обласної державної адміністрації та голови Луцької районної ради.

    До обговорення винесено комплекс питань спрямованих на подальшу організацію та функціонування системи соціального захисту населення загалом та надання соціальних послуг населенню зокрема.

    Зі вступним словом виступив голова райдержадміністрації Володимир Кец, який  зазначив,  що сьогодні інструменти соціального захисту населення є найбільш затребуваними в суспільстві. Від якості і своєчасності послуг, що надає держава через соціальний захист формується авторитет органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Тому, основним та першочерговим завданням сьогоднішньої зустрічі є обговорення та розроблення плану подальшого функціонування закладів соціального захисту населення на територій кожної громади, які будуть об’єдналися в новоутворений Луцький район.

    Так, т.в.о. директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Людмила Сірбіненко надала присутнім вичерпну інформацію щодо подальшої організації і регулювання питань забезпечення соціальних гарантій жителям новоутвореного Луцького району та уникнення соціальної напруги в умовах адміністративно-територіальної реформи. Зокрема, зазначила, що постановою Кабінету Міністрів України від 28.10.2020 № 1035 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» удосконалено механізм взаємодії структурних підрозділів з питань соціального захисту населення та органів місцевого самоврядування.

    Тому, з 1 січня 2021 р. заяви з необхідними документами приймаються від громадян структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних держадміністрацій лише у разі надіслання їх поштою або в електронній формі (через офіційний веб-сайт Мінсоцполітики, інтегровані з ним інформаційні системи органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування або Єдиний державний веб-портал електронних послуг). Заяви з необхідними документами також приймаються уповноваженими посадовими особами виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади (далі - посадові особи виконавчого органу) та посадовими особами центру надання адміністративних послуг, які передають їх протягом трьох робочих днів з дати їх надходження відповідному структурному підрозділу з питань соціального захисту населення.

    Надалі, а саме з 1 березня 2021 р. заяви з необхідними документами приймаються посадовими особами виконавчого органу або центру надання адміністративних послуг виключно з формуванням електронної справи.

    Заяви з необхідними документами (після формування електронної справи) у паперовому вигляді передаються відповідному структурному підрозділу з питань соціального захисту населення не рідше ніж раз на два тижні.

    Потому, щодо забезпечення діяльності територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг) на рівні територіальних громад зокрема та в районі в цілому, інформувала Оксана Гобод - заступник директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації.

    Далі, Алла Онищук - начальник служби у справах дітей облдержадміністрації, зазначила основні аспекти функціонування у 2021 році служби у справах дітей Луцької райдержадміністрації та створення служб у створених громадах, які відносяться до Луцького району. Так, на сьогодні новоутворений Луцький район налічує 5 міських , 5 селищних та 5 сільських рад, в яких відповідно до чинного законодавства в структурі кожної громади мають бути створені служби та виконувати функції соціального та правового захисту дітей.

    Враховуючи обговорення зазначених вище питань, Володимир Кец наголосив, що діалог між усіма учасниками зустрічі відбувся, проте залишилось ще багато питань, які потребують доопрацювання, обговорення, консультацій та детального вивчення. На завершення, подякував усім присутнім за плідну співпрацю та конструктивний діалог, а також надав керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації ряд відповідних доручень та рекомендації.

    Відділ документообігу, організаційної

    та інформаційної діяльності апарату

    райдержадміністрації

    Переглядів 801
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua