03 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Травень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31    
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    П'ятниця, 31 липня 2020 11:10

    Заклади освіти Волині на 65% готові до роботи у новому 2020/2021 навчальному році

    Про готовність волинських шкіл до початку навчального процесу Уряд країни інформував заступник голови облдержадміністрації Олександр Троханенко.

    Як наголосив Прем’єр-міністр України, керівники регіонів на місцях зобов’язані організувати початок навчального року в період карантину та створити безпечні умови для отримання освіти учнями. Навчальний рік повинен початися вчасно, а освітні заклади мають запрацювати повноцінно.

    Однак, необхідно відповідально поставитись до організації процесу отримання освіти здобувачами, оскільки, за словами Дениса Шмигаля, кількість хворих в Україні не зменшується, а навпаки, 30 липня був зафіксований черговий антирекорд – 1197 осіб. Разом з тим, українські медики працюють над удосконаленням алгоритму лікування хворих на COVID-19 і це, на думку Глави Уряду, дає позитивні результати, позаяк, летальність від цієї хвороби в Україні зменшилась до 2-2,4%.

    З метою організованого та безпечного початку освітнього процесу Міністерством охорони здоров’я України  розроблені тимчасові рекомендації для закладів позашкілля, загальної середньої, фахової передвищої освіти, профтехів і вишів. Зокрема, у них йдеться про дотримання санітарно-гігієнічних норм під час навчального процесу, особливості його організації під час карантину, організацію харчування тощо.

    Як поінформував т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет, до 20 серпня цього року планується завершити доставку підручників в регіони. Окрім того, важливим є питання організації навчання дітей з особливими потребами. На ці цілі регіонам виділена державна субвенція, рівень освоєння якої на Волині складає 44%. Відтак, область перебуває на 2 місці серед інших за рівнем освоєння цих коштів та організації навчання для зазначеної категорії дітей.

    Також, як наголосив Міністра освіти і науки, необхідно забезпечити вчасний початок опалювального сезону та довіз дітей до навчальних закладів шкільними автобусами.

    Заступник голови облдержадміністрації Олександр Троханенко поінформував Главу Уряду та Міністра освіти і науки, що для Волині з державного бюджету на закупівлю шкільних автобусів у 2020 році передбачено 22,351 млн. гривень.

    «На умовах співфінансування заплановано придбати 17 автобусів, у тому числі 2 спеціальні шкільні автобуси, обладнані місцями для перевезення дітей на кріслах колісних, – сказав Олександр Троханенко. – Тендерні закупівлі оголошено в області 22 липня цього року».

    За інформацією управління освіти і науки облдержадміністрації, педагогічні колективи області готові розпочати освітній процес у звичайному режимі. У разі необхідності, на окремих територіях, відповідно до рекомендацій регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, навчання може бути організовано з використанням технологій дистанційного навчання.

    Загалом, станом на 28 липня готовність матеріально-технічної бази закладів освіти до роботи у новому 2020/2021 навчальному році та в осінньо-зимовий період становить 65%. Продовжується робота з переведення систем опалення закладів освіти з газового на тверде паливо, а також заміни в окремих закладах котлів на енергозберігаючі (5 котлів) та встановлення додаткових (2 котли).

    Разом з тим, за інформацією начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Людмили Плахотної, є окремі питання, які потребують вирішення. Зокрема, для створення безпечного середовища у закладах освіти в період адаптивного карантину необхідні відповідні фахові рекомендації для розрахунку потреб щодо засобів індивідуального захисту учасників освітнього процесу, електронних термометрів, дезінфекційних засобів для обробки рук і твердих поверхонь та санітарних вимог до них.

    Окрім того, обмеженість фінансового ресурсу не дозволяє своєчасно усунути недоліки, виявлені під час проведення комплексної перевірки стану і організації роботи з питань техногенної та пожежної безпеки. На думку керівника освітньої галузі області, доцільним є запровадження державної програми фінансування заходів протипожежної та техногенної безпеки на умовах співфінансування.

    Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації

    Переглядів 936
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua