20 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Липень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 31        
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    П'ятниця, 15 листопада 2019 10:19

    Представники влади обговорили шляхи детінізації заробітної плати в області

    Перший заступник начальника управління Держпраці в області Юрій Бондарчук розповів, що інспекторами управління держпраці праці за десять місяців поточного року проведено 364 інспекційні відвідування суб’єктів господарювання, які використовують найману працю: 268 – щодо питання оформлення трудових відносин,  46 – з питань додержання мінімальних гарантій в оплаті праці.

    – За результатами інспекційних відвідувань виявлено, що до роботи без належного оформлення трудових відносин допущено 332 працівника 39-ма суб’єктами господарювання, а саме: 28 працівників, що виконують роботу на підставі цивільних договорів, які мають ознаки трудового договору; 301 працівник, які працювали без укладення трудового договору; 6 працівників, з якими укладено (оформлено) трудовий договір, але допущені до роботи без повідомлення ДПС, – розповів посадовець. –За фактами порушень роботодавцям внесено 101 припис на усунення виявлених порушень. Складено та передано до суду 47 протоколів за порушення законодавства про працю в тому числі в частині неоформлення трудових відносин з найманими працівниками. За недодержання мінімальних гарантій в оплаті праці та інших порушень законодавства про працю складено 27 протоколів.

    Уповноваженими посадовими особами Управління Держпраці в області винесено 44 постанови про накладання штрафних санкцій на 33 суб’єкти господарювання, з них 25 постанов з накладанням штрафних санкцій на суму 26875 тис. грн. за неоформлення трудових відносин.

    Використовуючи незадекларовану працю, недобросовісні роботодавці перекладають всі ризики, пов’язані з виконанням робіт, на працівників, часто не обізнаних у вимогах трудового законодавства. Такі роботодавці не забезпечують належний рівень охорони праці на виробництві, наявність і використання засобів індивідуального захисту, проведення інструктажів, медоглядів працівників, що призводить до виникнення нещасних випадків на виробництві. Неоформлені працівники позбавлені соціальних гарантій.

    Окрім цього, Юрій Бондарчук наголосив що, позитивним результатам проведеної роботи щодо законного оформлення трудових відносин, стало укладення роботодавцями трудових договорів з 25155 працівниками:

    – А саме за результатами інспекційних відвідувань працевлаштовано – 82 працівника, інформаційно – роз'яснювальної роботи – 9809 працівників та відвідування роботодавця з метою інформування роботодавця та працівників про найбільш ефективні способи дотримання законодавства про працю – працевлаштована 15264 працівника.

    Про захист соціальних прав застрахованих осіб та наповнення бюджету Пенсійного фонду України, шляхом легалізації заробітної плати та виявлення праці неоформлених працівників з використанням Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування виступив начальник Головного управління Пенсійного фонду в області Петро Філіпчук.

    Керівник Пенсійного фонду зазначив, що в поточному році легалізовано 1340 найманих працівників, у тому числі за результатами інспекційних відвідувань – 271 працівник.

    Надходження від заходів із легалізації становлять 2075,2 тис. гривень, – наголосив Петро Філіпчук. – Для забезпечення дотримання соціальних прав застрахованих осіб та зростання надходжень до бюджету Пенсійного фонду України в області налагоджено взаємодію органів Фонду з виконавчою владою на місцях та громадами, контролюючими органами й соціальними партнерами.

    В обговоренні питань також взяли участь представники Державної податкової служби, Державної виконавчої служби області, а також департаментів соціального захисту населення, економіки та європейської інтеграції, фінансів, регіонального розвитку та житлово-комунального господарства облдержадміністрації, обласного центру зайнятості, Федерації профспілок області та інші.

    Учасники засідання робочої групи дійшли висновку, що для детінізації заробітної плати необхідно проводити серед суб’єктів підприємства інформаційно-роз’яснювальні кампанії щодо неприпустимості використання праці найманих працівників без оформлення з ними трудових відносин. Також варто враховувати рівень заробітної плати та забезпечення заходів з легалізації зайнятості суб’єктів господарювання при видачі дозволів, ліцензій, проведенні тендерів, укладенні договорів та висвітлювати в засобах масової інформації дані про боржників по сплаті єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, а також платежів до Пенсійного фонду України.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

    Переглядів 712
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua