13 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Травень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31    
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    Понеділок, 28 січня 2019 15:25

    Сертифікація педагогічних працівників: закінчується термін реєстрації

    Впродовж 2019-2021 років триватиме пілотний проект сертифікації, у якому братимуть участь вчителі початкових класів. Учасниками сертифікації можуть бути педагогічні працівники, які мають стаж педагогічної роботи на відповідній посаді не менше двох років і долучаються до процедур сертифікації виключно за своєю ініціативою та бажанням на добровільних засадах.

    Метою сертифікації є виявлення та заохочення педагогів з високим рівнем педагогічної майстерності, що володіють методиками компетентнісного навчання та сучасними освітніми технологіями.

    Складові компоненти сертифікації:

    1) експертне оцінювання професійних компетентностей учасника сертифікації шляхом вивчення практичного досвіду його роботи, що організовується Державною службою якості освіти;

    2) самооцінювання учасником сертифікації власної педагогічної майстерності, шляхом створення е-портфоліо;

    3) незалежне оцінювання фахових знань та умінь учасника сертифікації шляхом тестування, що організовується Українським центром оцінювання якості освіти та регіональними центрами ОЯО.

    Слід зазначити, що згідно рішення Уряду, у 2019 році сертифікацію зможуть пройти не більше однієї тисячі вчителів початкових класів закладів освіти України. У зв’язку з цим Міністерство освіти і науки України визначило максимально можливу чисельність учасників пілоту від кожної області.

    З урахуванням загальної кількості початкових класів, гранична чисельність учителів Волинської області, які зможуть зареєструватися для проходження сертифікації у 2019 році – 39 осіб. Станом на 24 січня реєстраційні картки оформили 18 волинян.

    Важливо! Вчителі, які успішно пройдуть сертифікацію, отримуватимуть щомісячну доплату в розмірі 20% посадового окладу пропорційно обсягу педагогічного навантаження упродовж трьох років чинності отриманого сертифіката. Окрім того, успішне проходження сертифікації зараховуватиметься як проходження педагогічним працівником чергової (позачергової) атестації з присвоєнням наступної категорії або підтвердженням наявної вищої категорії.

    Натомість, неуспішне проходження педагогічним працівником сертифікації не впливає на результати його атестації, підтвердження наявної чи присвоєння наступної педагогічної категорії, продовження його роботи на відповідній посаді чи застосування до нього будь-яких заходів адміністративного впливу.

    Довідково: Сертифікація вчителів: етапи, терміни, алгоритм дій

    Етап

    Термін

    Опис

    1.

    Підготовка до реєстрації

    До початку реєстрації

    Щоб успішно зареєструватися для участі в пілотній сертифікації педагогічному працівнику, потрібно:

    1.      Ознайомитися з Положенням про сертифікацію педагогічних працівників.

    2.       Створити на одному з інтернет-ресурсів (наприклад, Googl-Диск) особисту веб-папку учасника сертифікації; скопіювати та зберегти її адресу (посилання)  (інструкцію створення веб-папки розміщено на сайті Українського центру якості освіти (УЦОЯО) за посиланням: http://testportal.gov.ua//wp-content/uploads/2019/01/Fajloobminnyk_instruktsiya_sajt.pdf).

    3.      Взяти в закладі освіти, у якому працює педагогічний працівник, довідку встановленої форми (зразок розміщено на сайті УЦОЯО за посиланням: http://testportal.gov.ua//wp-content/uploads/2019/01/Dovidka-iz-zakladu-osvity.pdf ).

    4.       Підготувати необхідні документи (копії паспорта, ідентифікаційного коду, або документа, що його замінює)

    2.

    Реєстрація учасників для проходження сертифікації

    15 січня –

    01 лютого 2019 року

    Реєстрація здійснюється за допомогою спеціального сервісу на сайті УЦОЯО (рубрика «Сертифікація педагогічних працівників (незалежне тестування)»http://testportal.gov.ua/sertifikaciya-pedagogichnix-pracivnikiv-testuvannya/) та передбачає:

    - створення реєстраційної картки-заяви учасника;

    - подання комплекту реєстраційних документів до відповідного регіонального центру ОЯО (для учасників з Волинської області – до Львівського РЦОЯО).

    За умови успішної реєстрації, учасник отримає від регіонального центру повідомлення з логіном та пін-кодом доступу до кабінету учасника сертифікації на сайті УЦОЯО.

    3.

    Вивчення практичного досвіду роботи педагога  (експертне оцінювання професійних компетентностей)

    Лютий-травень;

    вересень-жовтень 2019 року

    Державна служба якості освіти (ДСЯО) формує експертну групу з незалежних освітніх експертів (не менше 2-х осіб), яка за місцем роботи зареєстрованого учасника вивчає практичний досвід його роботи (відповідно до методики експертного оцінювання професійних компетентностей учасників сертифікації).

    За результатами роботи експертна група заповнює форму експертного висновку із зазначенням кількості набраних учасником сертифікації балів за кожним із критеріїв оцінювання та їх загальної суми.

    Інформацію про приїзд експертів учасник сертифікації отримає на власну електронну пошту не раніше 5-ти та не пізніше 3-ьох днів до приїзду експертної групи.

    4.

    Самооцінювання учасником сертифікації власної педагогічної майстерності

    До 1 липня 2019 року

    Учасник сертифікації створює та завантажує до створеної на інтернет-ресурсі веб-папки е-портфоліо, яке містить:

    1)     заповнену анкету самооцінювання (форма затверджується Державною службою якості освіти);

    2)      опис навчального заняття, проведеного учасником відповідно до навчального плану (освітня програма, навчальний предмет, тема, мета, методичне забезпечення тощо), що може супроводжуватися відеозаписом (трив. 15-30 хвилин);

    3)     3) додаткові матеріали (за бажанням).

    Методичні рекомендації щодо створення, змісту та завантаження е-портфоліо розробляються Державною службою якості освіти та затверджуються МОН.

    5.

    Незалежне тестування

    Жовтень-листопад 2019 року

    Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО) та регіональні центри проводять оцінювання фахових знань та умінь учасників сертифікації шляхом тестування (із застосуванням формату зовнішнього незалежного оцінювання).

    6.

    Визначення результатів сертифікації та видача сертифікатів

    Листопад-грудень 2019 року

    Експертна комісія при МОН, до якої увійдуть представники УЦОЯО, ДСЯО, МОН та громадськості приймає рішення щодо результатів сертифікації шляхом установлення граничної кількості балів за:

     1)практичний досвід роботи учасників сертифікації;

     2) незалежне тестування.

    Сертифікат видається учасникам сертифікації, які за кожним із зазначених показників набрали кількість балів, що дорівнює або перевищує граничну кількість балів.

    Експерти мають право змінити кількість набраних учасником сертифікації балів за  практичний досвід роботи на підставі результатів оцінювання його педагогічної майстерності, продемонстрованої в е-портфоліо.

    Центр ЗНО та моніторингових досліджень Волинського ІППО.

    Переглядів 790
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua