02 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Травень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31    
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    П'ятниця, 16 листопада 2018 09:38

    На Волині відбудуться вибори в об’єднаних територіальних громадах

    - Ми чітко розуміємо, що у нас 23 грудня чергові вибори, де будемо обирати голів 9-ти ОТГ і відбудуться довибори у 7-ми територіальних громадах. І ми до цього вже готові морально, фінансово й технічно. Ми хочемо їх провести. Люди прийняли рішення і бачать ефективність роботи об’єднаних територіальних громад, вони бачать надходження бюджетів, покращення в управлінні фінансами. Врешті-решт,  покращення свого життя. Тому сьогодні у вашій присутності будемо брати певну відповідальність для того, щоби 23 грудня вибори у повному обсязі відбулися на території Волинської області, - відзначив Олександр Савченко на початку брифінгу.

    Нагадаємо, 6 листопада 2018 року в Реєстрі судових рішень оприлюднили Ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва щодо адміністративного позову народного депутата України Артема Вітка до Мінрегіонбуду України та 34 місцевих рад. Зокрема, нардеп подав позов про визнання бездіяльності Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України щодо вчинення дій щодо відображення процесу децентралізації та реформування місцевого самоврядування в розрізі усіх  регіонів, про порушення процедури утворення об’єднаних територіальних громад.

    У Волинській області мова йде про наступні 5 ОТГ: Гуто-Боровенська сільська об’єднана територіальна громада Камінь-Каширського району, Тростянецька сільська ОТГ Ківерцівського району, Ківерцівська міська ОТГ, Привітненська сільська ОТГ Локачинського району, Гіркополонківська сільська ОТГ Луцького району.

    Так, за словами начальника юридичного управління облдержадміністрації Віталія Потапенка, позов поданий тільки щодо 5-ти сільських рад, які вирішили приєднатися до вже утворених об’єднаних територіальних громад. Відповідачами у цій справі виступають Озерська сільська рада Ківерцівського району, Бубнівська сільська рада Локачинського району, Боровненська сільська рада Камінь-Каширського району, Сокиричівська сілька рада Ківерцівського району і Ратнівська сільська рада Луцького району.

    - Разом із цим, депутат ще подав клопотання про забезпечення позову. Тобто, суд вирішив зупинити дію цих рішень до вирішення справи по суті, у нашому випадку – цих 5-ти сільських рад. Справу призначено до розгляду на 10 грудня 2018. Залучена також Волинська обласна державна адміністрації в якості третьої особи, яка буде виступати і підтримувати наші громади, доєднані і сільські ради, які виступають відповідачами у даній справі, - повідомив Віталій Степанович.

    Однак, як наголосив начальник юридичного управління облдержадміністрації, рішенням суду виборчий процес не зупинявся, тому що суд відмовив нардепу в частині забезпечення позову, де йшлося про заборону Центральній виборчій комісії і територіальним виборчим комісіям вчиняти всі дії, пов’язані із формування органів місцевого самоврядування, зупинити дію постанови центральної виборчої комісії №165 про визначення кількості одномандатних округів і заборонити Центральній виборчій комісії здійснювати розподіл субвенції та розподіляти кошти державного бюджету на ці вибори.

    - Тобто, виборчий процес продовжується, він не зупинений судовими рішеннями. Зупинені тільки рішення сільських рад про добровільне об’єднання з ОТГ, тобто доєднання, - пояснив Віталій Потапенко.

    Окрім цього, наявні прогалини у законодавстві не пояснюють як діяти цим сільських радам і об’єданим громадам, які будуть проводити вибори. Тому 8-го листопада 2018 року постановою № 203 ЦВК звернулася до Верховної Ради, як до єдиного органу законодавчої влади в Україні, та Кабінету Міністрів України, як суб’єкта законодавчої ініціативи, щодо необхідності невідкладної підготовки необхідних змін законодавчих актів з метою унормування питань перебігу виборчого процесу, в тому числі у зв’язку ухваленням таких судових рішень.

    А позаяк рішенням суду виборчий процес не зупинявся, то на завершення обговорення голова облдержадміністрації сказав:

    - Рішення суду є, і воно обов’язкове до виконання для усіх. З іншого боку, ми не знайшли жодного офіційного заперечення щодо об’єднання. Також теоретично після виборів можливе оскарження доцільності чи законності перебування в ОТГ цих окремих сіл, вказаних у рішенні суду. Тоді ми захищатимемо нашу позицію. Але для себе я приймаю рішення, що не маю права сьогодні не прийняти це рішення. Порадившись з представниками цих населених пунктів, ми прийшли до висновку, що не існує у Волинській області передумов, що можливі інші рішення. Тому, якщо немає інших зауважень, я офіційно повідомляю, що я вчиню підписи на всіх необхідних документах, які розпочинають виборчий процес на території Волинської області.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

    Переглядів 880

    Медіа

    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua