20 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Липень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 31        
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    Неділя, 19 листопада 2017 14:44

    На Волині привітали аграріїв із професійним святом

    У переддень професійного свята працівників сільського господарства, котре щорічно відзначають у третю неділю останнього осіннього місяця, у Волинському академічному обласному музично-драматичному театрі імені Т.Г. Шевченка 18 листопада 2017 року відбулися тематичні урочистості. У залі – заслужені працівники агропромислової галузі регіону, їхня гідна заміна – молоді фахівці, а також партнери та члени родин.

    Привітати ж винуватців свята прийшли голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик, заступник голови обласної ради Роман Карпюк, секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт, голова обласної Федерації профспілок Іванна Дубинка-Філозоф, представники духовенства та багато інших мешканців Луцька й регіону.

    На початку заходу присутні вшанували пам’ять учасників антитерористичної операції на сході України, котрі загинули при виконанні бойових завдань, а також висловили вдячність тим працівникам агропромислового комплексу Волині, які боронили і продовжують нині боронити кордони держави від російського агресора.

    По тому від імені усіх представників виконавчої гілки влади області з вітальним словом до аграріїв звернувся керівник регіону.

    – Ось уже три роки ми разом із вами пліч-о-пліч працюємо для того, щоб покращити добробут Волинян, – розпочав Володимир Петрович. – З ранку до вечора – ви в полі, на фермах, за штурвалами комбайнів. Тож, упевнено можу сказати, що сьогодні в цій залі ми вітаємо найпотужніший агропромисловий комплекс Волині. 35 відсотків валового продукту області приносите саме ви. 50 відсотків зернових – іде на експорт. Це кропітка щоденна робота кожного аграрія, від одноосібника до великих мегакомпаній.

    Разом із тим, голова облдержадміністрації розуміє, скількох зусиль вартує створити такі якісні та конкурентоспроможні сільськогосподарські товари. А відтак, закликав винуватців свята не зупинятися на досягнутому, а натомість – нарощувати виробництво, зробити все, що від них залежить, аби економіка Волині загалом та кожен мешканець області, зокрема, відчули, наскільки важливою та почесною є праця хліборобів

    – Ми розуміємо, що в цей нелегкий для країни час, коли на сході йде війна, дуже важливо поєднати зусилля оборонного комплексу та тих, хто його підтримує. – продовжив Володимир Гунчик. – Тож, у переддень свята, хочу низько вклонитися і подякувати вам за ту роботу з підтримки військових, яку ви проводите. Адже серед аграріїв області – величезна кількість волонтерів. Наші агропромислові комплекси роблять усе для того, щоб сприяти і підтримувати обороноздатність країни. Нам – нелегко. 10 тисяч волинян відслужили або служать в Українському війську. 80 відсотків цієї кількості– жителі сільської місцевості, котрі мали б вирощувати хліб, його переробляти. Однак, штурвал комбайну їм довелося замінити зброєю.

    Попри все, переконаний керівник найвищої виконавчої гілки влади в області, ми чинимо правильно, адже з одного боку, захищаємо свою країну, її свободу й незалежність. З іншого ж, – дбаємо про те, щоб економіка ставала щораз сильнішою. А відтак, побажав усім аграріям міцного здоров’я, успіхів та Божої благодаті.

    Директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко, своєю чергою звертаючись до працівників сільського господарства, наголосив:

    – Агропромисловий комплекс в Україні є найбільшим експортером – 42,5 відсотки (частка сільськогосподарської продукції у цьогорічній структурі експорту держави – авт.), другим за величиною роботодавцем – 3 мільйони робочих місць та третім – за розміром внеску у валовий продукт країни, що становить 3,7 відсотка.

    Далі Юрій Мефодійович коротко окреслив основні здобутки галузі у розрізі області:

    – Агропромисловий комплекс Волині робить значний внесок у справу гарантування продовольчої безпеки держави, про що свідчать показники розвитку галузі. У 2017 році обсяги виробництва сільськогосподарської продукції усіх категорій господарств зросли на 3,6 відсотка до відповідного періоду минулого року. Вироблено продукції більш ніж на 6 мільярдів гривень. Четвертий рік поспіль валове виробництво зернових культур перевищило один мільйон тон.

    Окрім цього, за словами головного аграрія області, Волинь має один із найвищих показників урожаю ріпаку серед областей України. Відновлення роботи Горохівського цукрового заводу у 2017 році дає підстави очікувати збільшення обсягів виробництва цього солодкого продукту в наступні роки. Щодо Гнідавського цукрового заводу, то він входить до топ-15 найпотужніших України та на разі активно впроваджує інвестиційні проекти в галузі енергоефективност та екологічної безпеки. Прикладом цього є введення в експлуатацію цьогоріч заводу «Біопек», котрий виробляє біоетанол із меляси.

    Оскільки наявність якісного насіння сьогодні – запорука збору гарного врожаю у майбутньому, не оминув увагою Юрій Горбенко і важливість роботи двох потужних насіннєвих заводів на Волині. До слова, лише у поточному році вони виробили 12 тисяч тонн насіння або ж четверту частину до потреб регіону. Слід також наголосити, що стрічку під час відкриття одного з них у П’ятиднях у травні поточного року перерізав Президент України Петро Порошенко. Тоді ж Глава держави ознайомився з роботою цього об’єкту і дав йому високу оцінку, зауваживши, – завод відповідає кращим європейським зразкам та стандартам.

    На завершення виступу, Юрій Горбенко висловив щирі слова подяки усім, хто причетний до роботи агропромислового комплексу області, за їхню працелюбність і відданість справі та наголосив – докладемо максимум зусиль, аби й надалі забезпечувати стабільний розвиток цієї галузі на Волині.

    Разом із тим, під час урочистостей за досягнуті успіхи у праці, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток агропромислового комплексу області та з нагоди професійного свята – Дня працівників сільського господарства Почесною грамотою обласної державної адміністрації нагородили:

    – Валентину Бабеляс – оператора машинного доїння товариства зобмеженою відповідальністю «Волинь Нова», с.Бубнів Локачинського району;

    – Івана Бащука – комбайнера сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Ратнівський аграрій» Ратнівського району;

    – Олександра Веремчука – голову фермерського господарства «ОЛКО» Старовижівського району;

    – Ольгу Воїну – комерційного директора товариства з обмеженою відповідальністю «Гірсам» Рожищенського району;

    – Володимира Гаруна – директора товариства з обмеженою відповідальністю «Володимирські сади» Володимир-Волинського району;

    – Сергія Гереза – директора сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю імені Лесі Українки Ковельського району;

    – Євгенію Лихач – директора Державної установи «Волинська обласна фітосанітарна лабораторія»;

    – Петра Марчука – керуючого Колонським відділком товариства з обмеженою відповідальністю «П’ятидні» Іваничівського району;

    – Оксану Москвич – оператора машинного доїння сільськогосподарського приватного підприємства «Рать» Луцького району;

    – Тетяну Новосад – директора приватного сільськогосподарського підприємства «Озірці» Горохівського району;

    – Сергія Самчика – тракториста товариства з обмеженою відповідальністю «Городище» Луцького району;

    – Олега Яворського – директора Державного підприємства «Дослідне господарство «Перемога» Луцького району.

    Окрім цього, подяки голови обласної державної адміністрації вручили:

    – Миколі Бахарєву – завідуючому Поворською державною дільничною лікарнею ветеринарної медицини Ковельського району;

    – Ігорю Гасану – головному агрономові сільськогосподарського виробничого кооперативу «Урожай» Луцького району;

    – Віктору Гурському – голові сільськогосподарського виробничого кооперативу «Перемога» Іваничівського району;

    – Ярославі Дмитришин – начальникові відділу агропромислового розвитку Локачинської районної державної адміністрації;

    – Тетяні Кашубі – операторові машинного доїння сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Дружба» Ковельського району;

    – Павлу Ковчу – начальникові відділу агропромислового розвитку Ратнівської районної державної адміністрації;

    – Святославу Кушніру –директорові товариства з обмеженою відповідальністю «Агроситниця» Маневицького району;

    – Андрію Лавренюку – начальникові Ратнівської районної державної лікарні ветеринарної медицини;

    – Михайлу Ладиці – трактористові товариства з обмеженою відповідальністю «Агропродукт Горохів» Горохівського району;

    – Федору Лясніку – директорові сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Луга» Володимир-Волинського району;

    – Андрію Мельнику – власникові особистого селянського господарства с. Смолигів Луцького району;

    – Ользі Нестерук – головному бухгалтерові державного підприємства «Волинське обласне сільськогосподарське виробниче підприємство по племінній справі у тваринництві»;

    – Олександру Нікішину – заступникові голови правління приватного акціонерного товариства «Гнідавський цукровий завод»;

    – Руслану Семенчуку – головному ветеринарному лікареві товариства з обмеженою відповідальністю «Чебені плюс» Рожищенського району;

    – Петру Смику – головному агрономові товариства з обмеженою відповідальністю «Агросвіт-Волинь» Володимир-Волинського району;

    – Юрію Шоломицькому – директорові товариства з обмеженою відповідальністю «Любешів-Агро».

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

    Переглядів 1039
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua