20 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Липень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 31        
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    Вівторок, 10 жовтня 2017 12:27

    Позитивна динаміка спостерігається у всіх бюджетах області

    Розгляд бюджетних питань – основна тема оперативної наради у голови обласної державної адміністрації Володимира Гунчика, що відбулась сьогодні, 9 жовтня 2017 року. Зокрема, обговорили підсумки виконання місцевих бюджетів області станом на 1 жовтня 2017 року та завдання з наповнення бюджету.

    Так, за словами директора департаменту фінансів облдержадміністрації Ігоря Никитюка, до загального фонду місцевих бюджетів області надійшло понад 2,4 млрд грн власних доходів, що становить 108 % до запланованого на 9 місяців поточного року. Це на 589,5 млн грн або на 32,4 % більше, ніж за відповідний період минулого року. Позитивна динаміка надходжень зберігається як в обласному, так і в усіх зведених бюджетах міст, районів і об’єднаних територіальних громад. В той же час, на 106,4 % забезпечено надходження до загального фонду обласного бюджету, понад план залучено 24,5 млн гривень.

    Слід зазначити, що згідно рейтингу серед регіонів України за темпами росту фактичних надходжень ПДФО та плати за землю  наша область у 2017 році стабільно займає відповідно 10-те та 6-те місця.

    – На сьогодні відкрите питання щодо перерахування Держказначейством коштів, отриманих від перевиконання  індикативних показників по митних платежах. Зокрема, до обласного бюджету не перераховано кошти за серпень та перший транш від перевиконання за вересень поточного року. Нагадаю, що за 2 останні місяці митні плани перевиконали на понад 83 мільйона  гривень щомісячно (50 %), – повідомив Ігор Миколайович.

    Відтак, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області доручив працівникам казначейської та митної служб, а також фінансистам області спільно попрацювати над проблемою. Окрім того, підготувати звернення до Прем’єр-міністра, який вже незабаром відвідає Волинь в рамках робочої поїздки, аби якнайшвидше врегулювати питання. Адже зима вже зовсім близько, а ремонт дороги необхідно завершити вже цьогоріч.

    Щодо використання надходжень, одержаних від перевиконання індикативів, то станом на 1 жовтня 2017 року із перерахованих до обласного бюджету 478,9 млн грн, освоєно на ремонт дороги за напрямком Володимир-Волинський-Луцьк 228,1 млн гривень.

    Разом із тим, головний фінансист області звернув увагу на рівень використання коштів субвенцій з обласного бюджету місцевим. В поточному році – це 60,6 млн грн іншої субвенції, з яких перераховано 28 млн гривень. При цьому, для вирішення питань соціально-економічного розвитку територій, підтримки соціальної інфраструктури передбачено 24,9 млн грн.

    – За 9  місяців цього року з цих коштів перераховано лише 11 мільйонів гривень. Кошти цільових субвенцій перераховуються місцевим бюджетам області відповідно до заявок місцевих фінансових органів. Станом на 4 жовтня 2017 року місцевими державними адміністраціями не надано пропозицій щодо перерахування коштів на суму 13,9 млн гривень.  На останній сесії обласної ради місцевим бюджетам області для вирішення питань соціально-економічного розвитку територій, підтримки соціальної інфраструктури виділено 7,9 млн гривень. За видатками, включеними до бюджету на останній сесії, перераховано лише 330 тисяч гривень субвенції, – зазначив Ігор Никитюк.

    – Хочу офіційно звернутися до голови та депутатів обласної ради. Моє прохання – повернутися до системи розподілу коштів, що затверджена рішенням обласної ради та підписана головою облдержадміністрації. Це так званий фонд регіонального розвитку. Ті цифри, які ви називаєте, мене вражають. Рівень освоєння коштів дуже низький, а рік закінчується. Разом із тим, в обласній раді лежать проекти, які пройшли відбір, проведено експертизу, витрачено кошти, але вони залишилися поза фінансуванням. Для чого ми робили цей розподіл? Тому необхідно підготувати лист з проханням повернутися до системи розподілу коштів відповідно до програми фонду регіонального розвитку. Вважаю, що це просто подачки окремим депутатам за лояльну службу, – наголосив Володимир Петрович.

    Своєю чергою, перший заступник начальника головного управління ДФС у Волинській області Віталій Чуй повідомив, що за 9 місяців 2017 року до бюджетів усіх рівнів на території області зібрано більше 4 млрд грн платежів і це на 800 млн грн або на 25 % перевищує минулорічний показник. Збір до загального фонду Державного бюджету склав 1,8 млрд грн, що дозволило забезпечити виконання доведеного для області індикативного показника на рівні майже 105,7 % із перевиконанням 94,8 млн грн. Місцеві бюджети області поповнилися більше ніж на 2,2 млрд грн в частині платежів, що адмініструються органами ДФС, і це на 27 % або на 466 млн грн більше до відповідного періоду 2016 року.

    Окрім того, як зазначив заступник начальника Волинської митниці ДФС в області Василь Герман, відповідно до наказу Державної фіскальної служби від 4 квітня 2017 року визначено індикативні показники на січень-грудень поточного року. Зокрема, за підсумками роботи січня-вересня 2017 року Волинською митницею ДФС перераховано до Державного бюджету кошти у сумі 5 млрд 497,7 млн грн. Однак, із врахуванням листа Державної фіскальної служби щодо уточнюючих показників на серпень-грудень 2017 року, виконання доведеного показника становить 135,5 %. Перевиконання – 1 млрд 441,4 млн грн. Основні кошти спрямують на ремонт та відновлення доріг Волинської області.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

    Переглядів 759
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua