20 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Липень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 31        
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    П'ятниця, 18 серпня 2017 12:19

    Юстиція Волині розповіла для сільських голів Луцького району як захистити аграріїв від рейдерів

    Сьогодні заступник начальника головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації — начальник управління державної реєстрації головного територіального управління юстиції в області Ольга Семенюк зустрілася з сільськими, селищними головами Луцького району і ознайомила голову Луцької районної державної адміністрації Ігоря Ярмольського та учасників наради з роботою головного територіального управління юстиції щодо захисту аграріїв від рейдерських захоплень земель та зібраного врожаю.

             Під час виступу вона зазначила,  що 09 серпня 2017 року Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу Міністерства юстиції України про створення регіональних оперативних штабів захисту аграріїв від рейдерських захоплень земель та зібраного врожаю.

             У рамках діяльності оперативного штабу в області, до складу якого увійшли і представники головного територіального управління юстиції, з 15 серпня нинішнього року на Волині почали працювати мобільні точки доступу до системи безоплатної правової допомоги, в тому числі щодо захисту речових прав на землі сільськогосподарського призначення та роз’яснення антирейдерського законодавства.

             Фахівці головного територіального управління юстиції та системи безоплатної правової допомоги області консультуватимуть людей у районах, як діяти у ситуаціях, коли рейдери захоплюють землю або урожай, допомагатимуть правильно написати скаргу на дії реєстраторів, які  вчинятимуть неправомірні дії з нерухомим майном. Така робота буде здійснюватися на весь період жнив - до листопада цього року. Протягом цього періоду, згідно затвердженого графіку, буде забезпечена робота мобільних точок доступу до системи безоплатної правової допомоги, в тому числі щодо захисту речових прав на землі сільськогосподарського призначення та роз'яснення антирейдерського законодавства, - зазначила Ольга Семенюк.

             - Перші такі   виїзди передбачені у населені пункти Луцького району. Зокрема, сьогодні за моєю участю разом  працівниками Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та представниками Луцької районної громадсько-політичної газети “Слава праці”, ми побуваємо у Заборольській, Веселівській сільських радах та у Смолигівській територіальній громаді, де проведемо з аграріями цих регіонів зустріч та розповімо їм як захиститися  від рейдерів. Роз'яснення антирейдерського законодавства для аграріїв буде проведена і в інших районах нашої області, - відзначила вона.

     

    В області запрацювала робота мобільних точок доступу до системи безоплатної правової допомоги

    15 серпня 2017 року в області запрацювала робота мобільних точок доступу до системи безоплатної правової допомоги щодо захисту речових прав на землі сільськогосподарського призначення та роз'яснення антирейдерського законодавства.

    Для ефективної її роботи начальником головного територіального управління юстиції Валентином Кухариком та директором Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в області Ростиславом Руденком затверджено графік виїздів юристів обох відомств у населенні пункти області.  

    Першу свою зустріч 15 серпня о 10 годині ранку юстиція Волині провела з сільськими, селищними головами Луцького району, на якій перед присутніми виступила заступник начальника головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації — начальник управління державної реєстрації головного територіального управління юстиції в області Ольга Семенюк. Вона ознайомила керівників району та сільських і селищних голів Луцького району  з роботою головного територіального управління юстиції щодо захисту аграріїв від рейдерських захоплень земель та зібраного врожаю. Саме для цього і створенні такі мобільні групи, щоби на місці зустрітися з аграріям, роз'яснити  антирейдерське законодавство, та надати їм необхідну правову допомогу. Під час зустрічі Ольга Семенюк відповіла на запитання сільських та селищних голів.

    Опісля робоча група вже у повному складі за участі працівників головного територіального управління юстиції та Луцького місцевого центру з надання БВПД, журналістів районної газети “Слава праця” виїхала до  аграріїв  Заборольської, Веселівської сільських рад та у Смолигівську територіальну громаду.

    Під час зустрічі з ними правники роз'яснили норми статей Земельного кодексу України, які регламентують набуття права на землю громадянами та юридичними особами, яке здійснюється шляхом передачі земельних ділянок у власність або надання їх у користування. Вони акцентували увагу присутніх, що право власності на земельну ділянку, а також право постійного користування та право оренди земельної ділянки виникають з моменту державної реєстрації цих прав. А право власності, користування земельною ділянкою оформлюється відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

    Юристи звернули увагу аграріїв та  селян на тому, що державна реєстрація речових прав на земельні ділянки здійснюється після державної реєстрації земельних ділянок у Державному земельному кадастрі.

    Людей також цікавили питання щодо норм безоплатної передачі земельних ділянок,  як здійснити державну реєстрацію земельної ділянки в державному земельному кадастрі, які пільги мають учасники АТО щодо отримання земельних ділянок тощо.

    Заступник начальника головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації — начальник управління державної реєстрації головного територіального управління юстиції в області Ольга Семенюк розповіла про роботу Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації, яка діє при головному територіальному управлінні юстиції в області і куди можуть звертатися громадяни зі скаргою на дії або бездіяльність державного реєстратора.

    Під час зустрічі були роздані методичні матеріали, які підготовлені спеціалістами головного територіального управління юстиції в області на теми: “Порядок отримання та реєстрації права власності на земельні ділянки” та “Куди звернутися на рішення,  дії або бездіяльність державного реєстратора”.

    Зазначимо, що такі виїзди мобільних груп у регіони області за участю працівників юстиції та Центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги здійснюються двічі на тиждень.

     

     

    Переглядів 953
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua