20 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Липень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 31        
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    Середа, 16 серпня 2017 12:38

    Проаналізували стан реалізації інвестиційних проектів в області

    Освоєння коштів на реалізацію проектів соціально-економічного розвитку області у 2017 році проаналізували під час чергової наради з питань соціально-економічного розвитку області у голови облдержадміністрації сьогодні, 15 серпня 2017 року.

    Зокрема з присутніми у режимі відеоселектору головами райдержадміністрацій, міськими головами та головами об’єднаних територіальних громад обговорили стан реалізації інвестиційних проектів, які реалізуються за рахунок державного фонду регіонального розвитку, обласного фонду, а також за рахунок Державного і місцевих бюджетів та субвенцій. Тож слід зазначити, що питання розглядалось у розрізі районів та джерел надходження коштів.

    Перш за все, заслухали інформацію щодо об’єктів, що фінансуватимуться у 2017 році за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів соціально-економічного розвитку для компенсації населенню, яке проживає на території зони спостереження. Так, голова Маневицької райдержадміністрації Олександр Линдюк поінформував, що на заходи щодо компенсації ризику населенню, що проживає у 30-ти кілометровій зоні атомної станції передбачено на 2017 рік 9 млн 980 тис. грн.

    – Станом на сьогодні на рахунках району вже 5 мільйонів 547 тисяч гривень. Кошти йдуть згідно плану. По видатках споживання, поточних так званих видатках, є 8 об’єктів. Всі переліки документів уже передані у Мінрегіонбуд на погодження. Щодо капітальних видатків – із 17-ти об’єтків (14 – районні кошти та 3 – обласні) вже передано на погодження щодо 8-ми об’єктів документи на погодження в Мінрегіонбуд. Тож чекаємо відповіді комісії Мінрегіонбуду, – зазначив Олександр Линдюк.

    Про стан справ в реалізації об’єктів за кошти Державного фонду регіонального розвитку у 2017 році доповів заступник начальника-начальник планово-технічного відділу управління капітального будівництва облдержадміністрації Станіслав Наумчик. Так, стало відомо, що усього з Державного фонду регіонального розвитку заплановано виділити 113 млн 128 тис. 831 гривню, з місцевих бюджетів – 35 млн 394 тис. грн.

    – В область на сьогодні з Державного фонду регіонального розвитку надійшло 43 мільйони 894 тисячі гривень. Зокрема, по розпорядниках коштів: управління капітального будівництва отримало 36 мільйонів 107 тисяч гривень, Ратнівський відділ освіти – 4 мільйони 104 тисячі гривень, Любешівський відділ освіти – 1 мільйон 681 тисячі гривень і Голобська об’єднана територіальна громада – 1 мільйон 602 тисячі гривень. Із загального обсягу коштів, що отримало управління капітального будівництва щодо Державного фонду регіонального розвитку, було надано аванс підрядним організаціям на проведення будівельних робіт у сумі 16 мільйонів 884 тисячі гривень. Зокрема, на будівництво акушерсько-гінекологічного корпусу – 6 млн 560 тис. грн, на будівництво школи в селі Любохини – 4 млн 404 тис. грн, на будівництво школи в селі Осівці – 4 млн 404 тис. грн, на будівництво школи в селі Вербка – 2 млн 470 тис. грн, – повідомив Станіслав Наумчик.

    Щодо решти об’єктів, де розпорядником є управління капітального будівництва облдержадмінінстрації, то за словами Станіслава Сергійовича, оголошені повторні тендерні процедури. Зокрема, щодо капітального ремонту Іваничівської центральної районної лікарні усі учасники торгів допустили помилки у подачі документів. Тому буде оголошено повторний тендер. Загалом на капітальний ремонт Іваничівської лікарні передбачено 3,5 млн грн. Аналогічна ситуація склалась і щодо будівництва спортивних майданчиків на території Рожищенської ДЮСШ, результати повторних торгів якого стануть відомі 29 серпня 2017 року.

    Відтак, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик порадив проводити дотендерні консультації з підрядниками, аби в подальшому не втрачати час, і відповідно – кошти у разі їх неосвоєння. До слова, кожна тендерна процедура потребує майже місяці часу.

    Крім цього, як зазначив заступник начальника-начальник планово-технічного відділу управління капітального будівництва облдержадміністрації, управлінням капітального будівництва, освоєно коштів місцевих бюджетів у сумі 24 млн 671 тис. грн. Зокрема, на акушерсько-гінекологічний корпус – 19 млн 973 тис. грн, на школу у Любохинах – 1 млн 675 тис. грн (кошти освоєні у повному обсязі), на школу в селі Осівці – 1 млн 700 тис. грн (кошти освоєні у повному обсязі), на школу у селі Вербка – 1 млн 303 тис. грн, де передбачено 1 млн 560 тис. грн.

    Також голова облдержадміністрації закцентував увагу на закупівлі шкільних автобусів. Як повідомив Станіслав Наумчик, тендер на закупівлю шкільних автобусів оголошений 4 серпня 2017 року, відповідно подання пропозиції планується до 4 вересня 2017 року, розкриття – 10 жовтня 2017 року.

    – Ще раз подивіться технічні характеристики, цінові пропозиції, поцікавтеся в інших областях, де вже відбулися конкурси. Ця інформація вся відкрита і вільному доступі. Для нас дуже важливо, аби ці кошти спрацювали. І спрацювали саме в частині коштів Державного бюджету. Принципова позиція по автобусах, тому що це ті автобуси, які підуть в школи, в яких були вилучені автобуси під час першої хвилі мобілізації, – відзначив Володимир Гунчик.

    Варто зазначити, що на реалізацію інвестиційних проектів та програм за кошти обласного фонду регіонального розвитку з обласного бюджету виділено 10 млн 22 тис. 700 грн.

    Також з уст начальника управління розвитку, інвестиції та європейської інтеграції облдержадміністрації Юрія Кресака прозвучала інформація щодо субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

    – Волинській області передбачено субвенцію у розмірі 25 мільйонів 600 тисяч гривень на реалізацію 74-х об’єктів. Перелік об’ктів був опрацьований та проаналізований спільно з місцевими органами влади, які надіслали погодження щодо більшості проектів. Станом на 11 серпня 2017 року в область надійшло 21 мільйон 331 тисяча гривень, в тому числі обласний бюджет профінансував 4 мільйони 744 тисячі гривень, що становить 83 відсотки від загальної суми передбачених коштів. За інформацією районів касових розрахунків проведено на суму 4 мільйони 129 тисяч 431 гривня, що складає 19,3 відсотки. Фактично виконано робіт на суму 3 мільйони 33 тисячі 101 гривня, що складає 14,2 відсотка, – повідомив Юрій Кресак.

    Разом із цим, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик поцікавився чи є загроза не освоєння коштів. Тож прозвучала відповідь, що нема, адже більшість розпорядників коштів на рівні сільських, селищних рад обіцяють провести сесії і відповідно активізувати цю роботу найближчим часом. На сьогодні вже почали освоєння коштів у Локачинському, Ратнівському, Камінь-Каширський, Володимир-Волинському, Рожищенському та Іваничівському районах.

    – Що стосується другого розпорядження Кабінету Міністрів від 12.07.2017 №463-р щодо виділення другого траншу субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку, то проектом розпорядження передбачено 53 мільйони 357 тисяч гривень на фінансування 162 проектів. Це двічі більше, ніж у попередньому розпорядженні. Весь перелік проектів був надісланий для погодження місцевим органам влади, переважна більшість об’єктів погоджена, однак деякими райдержадміністраціями були висловлені пропозиції стосовно внесення змін в назви проектів, – зазначив Юрій Юрійович.

    Зокрема мова йшла про 26 проектів з різних районів, у які потрібно внести певні уточнення, аби мати змогу ефективно використати ці кошти.

    – Шановні колеги, це все призводить до того, що поки не буде внесено зміни в розпорядження Кабінету Міністрів неможливо проводити фінансування, тому ще раз звертаюся до помічників народних депутатів й до місцевих структур влади – узгоджуйте питання між собою, адже внаслідок цього втрачаємо місяць часу, – наголосив Володимир Гунчик.

    Також за словами начальника управління розвитку, інвестиції та європейської інтеграції облдержадміністрації Юрія Кресака, планується третій транш субвенції з Державного бюджету у розмірі 5 млн на фінансування 16-ти проектів. В результаті проведення аналогічної процедури на сьогодні погоджено 9 проектів на суму 2 млн 845 тис. грн., та 6 проектів  – потребують змін.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

    Переглядів 823
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua