28 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    Вівторок, 30 травня 2017 11:08

    Перелік програм та фінансових інструментів, доступних для України. Зазначений перелік, підготовлений Групою ЄС з підтримки України, містить інформацію як про програми, в яких українська сторона вже бере участь, так і про програми, до яких Україна ще не приєдналася

    Горизонт 2020 (англ. HORIZON 2020) – це найбільша рамкова програма Європейського Союзу з фінансування науки та інновацій з загальним бюджетом близько 80 млрд. євро, розрахована на 2014 – 2020 роки. Є ініціативою ЄС, що виділяє кошти на конкурсній основі на підтримку розвитку і впровадження інновацій, в тому числі у підприємництві і промисловості.

    Програма сконцентрована на досягненні трьох головних завдань:

    -Зробити Європу привабливим місцем для першокласних науковців;

    - Сприяти розвитку інноваційності та конкурентоспроможності європейської промисловості і бізнесу;

    -За допомогою науки вирішувати найбільш гострі питання сучасного європейського суспільства. 

    Відповідно до цих завдань, Програма «Горизонт 2020» поділена на три основні напрямки:

    1. Передова наука, яка є відкритою для високоякісних індивідуальних та командних дослідницьких проектів в усіх галузях знань, включаючи гуманітарні;
    2. Лідерство у галузях промисловості, в яких фінансується розробка нових технологій і матеріалів, включно з ICT та космічні дослідження; крім того, в межах цього напряму доступні фінансові інструменти для впровадження інновацій у малому та середньому бізнесі;
    3. Суспільні виклики, з широким спектром дослідницьких проектів від поліпшення якості транспорту, їжі, системи охорони здоров’я та безпеки до питань європейської ідентичності і культурної спадщини.

    http://ec.europa.eu/programmes/horizon2020/en

    1. Euratom сприяє розвиткові та дослідженням з атомної енергетики, створенню спільного ринку ядерного пального, контролю за ядерними виробництвами та розвиткові атомних технологій у мирних цілях в рамках єдиних стандартів безпеки.

    https://ec.europa.eu/programmes/horizon2020/en/h2020-section/euratom

    1. Competiveness of Small and Medium Enterprises (COSME) – європейська програма підтримки малого та середнього бізнесу. COSME – це набір тематичних проектів та програм на період з 2014 по 2020 роки із загальним бюджетом 2,3 млрд євро. Перелік програм, що визначаються Європейською комісією, щороку змінюється та викладається в окремому документі – Робочій програмі. Доступна для України Робоча програма на 2017-й рік складається із 22 підпрограм, які класифіковано за трьома напрямками:
    • полегшення виходу на зовнішні ринки;
    • поліпшення умов для конкурентоспроможності;
    • формування культури ведення бізнесу.

    https://ec.europa.eu/easme/en/cosme

    1. Креативна Європа (Creative Europe). З бюджетом 1,46 млрд. євро на 2014-2020 рр., Creative Europe є новою програмою ЄС для підтримки європейського кіно, культурних та творчих галузей (підпрограми культури і засобів масової інформації). Україна підписала угоду в листопаді 2015 року.

    https://ec.europa.eu/programmes/creative-europe/

    1. Еразмус (Erasmus+) — програма обмінів студентів, викладачів та науковців країн-членів Євросоюзу, а також Ісландії, Ліхтенштейну, Македонії, Норвегії, Туреччини. Програма надає можливість навчатися, проходити стажування чи викладати в іншій країні, що бере участь в програмі. У Єврокомісії Erasmus назвали найуспішнішою освітньою програмою ЄС і важливим інструментом боротьби з молодіжним безробіттям. Терміни навчання і стажування можуть складати від 3 місяців до 1 року.

    http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/node_en

    1. EU Programme for Employment and Social Innovation (EaSI) – програма зайнятості та соціальних інновацій (EASI) є інструментом фінансування на рівні ЄС, спрямована на сприяння високому рівню якості і стійкої зайнятості, яка гарантує адекватний і гідний соціальний захист, боротьбу з соціальною ізоляцією і бідністю, а також поліпшення умов праці. Загальний бюджет на 2014-2020 роки становить 919,469,000 євро в цінах 2013 року. Однак, участь на даний час не відкрито для України.

    http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=1081&langId=en&furtherCalls=yes&callType=2

    1. Life Programme є фінансовим інструментом ЄС спрямованим на підтримку проектів охорони природи та навколишнього середовища на всій території ЄС. Загальна мета LIFE полягає в сприянні здійсненню, оновленню і розвитку екологічної та кліматичної політики і законодавства ЄС шляхом спільного фінансування проектів з європейською доданою вартістю. За період 2014-2020 років, внесок LIFE в охорону навколишнього середовища і клімату становитиме приблизно 3,4 млрд. євро.

    http://ec.europa.eu/environment/life/

    1. European Territorial Cooperation (within the European Regional Development Fund) Європейське територіальне співробітництво, також відоме як Interreg, фінансується за рахунок коштів Європейського фонду регіонального розвитку і відповідає цілям політики згуртування. ЄС вважає, що необхідно продовжувати надавати підтримку або, в разі необхідності, встановити прикордонне, транснаціональне та міжрегіональне співробітництво з сусідніми третіми країнами Союзу, такими як Україна, так як така співпраця є важливим регіональним інструментом політики в області розвитку.

    https://ec.europa.eu/eip/ageing/funding/european-structural-and-investment-funds-esif/european-regional-and-development-fund_en

    1. Механізм цивільного захисту ЄС (Union Civil Protection Mechanism) був створений у 2001 році, спрямований на зміцнення співпраці між національними органами цивільної оборони по всій Європі з метою допомоги жертвам природних і техногенних катастроф в Європі та інших місцях.

    http://ec.europa.eu/echo/what/civil-protection/mechanism_en

    1. Pericles 2020 з бюджетом в 7,3 млн євро на 2014-2020 роки, фінансує обміни співробітниками, семінари, тренінги та дослідження для правоохоронних та судових органів, банків та інших осіб, які беруть участь в попередженні та боротьбі з шахрайством, підвищуючи тим самим конкурентоспроможність економіки Союзу і забезпечення стійкості державних фінансів.

    https://ec.europa.eu/info/business-economy-euro/euro-area/euro/anti-counterfeiting/pericles-2020-programme-exchanges-assistance-training_en

    1. Програма правосуддя (Justice Programme) покликана сприяти подальшому розвитку європейської сфери правосуддя, заснованого на взаємному визнанні і взаємній довірі. Програма сприяє судовому співробітництву в цивільних справах, кримінальних справах, підготовці суддів, в тому числі мовній підготовці за юридичною термінологією, з метою зміцнення загальної правової та судової культури і т.д.

    http://ec.europa.eu/justice/grants1/programmes-2014-2020/justice/index_en.htm

    1. Rights, EqualityandCitizenshipProgramme з бюджетом в 439,5 млн євро на період 2014-2020 рр. “Програма прав, рівності і громадянства” захищає права і свободи, на які люди мають право відповідно до законодавства ЄС. Цілями програми є:

    -         недопущення дискримінації,

    -         боротьба з расизмом, ксенофобією, гомофобією та іншими формами нетерпимості,

    -         сприяння прав осіб з обмеженими можливостями,

    -         сприяння забезпеченню рівності між жінками і чоловіками і актуалізації гендерної проблематики,

    -         запобігання насильству щодо дітей, молоді, жінок та інших груп ризику,

    -         просування прав дитини,

    -         забезпечення високого рівня захисту даних,

    -         дотримання прав споживачів.

    http://ec.europa.eu/justice/grants1/programmes-2014-2020/rec/index_en.htm

    1. Фонд притулку, міграції та інтеграції (Asylum, Migration and Integration Fund) сприяє ефективному управлінню міграційними потоками, розробці та реалізації політики надання притулку та імміграційної політики.

    https://ec.europa.eu/home-affairs/financing/fundings/migration-asylum-borders/asylum-migration-integration-fund_en

    1. ConnectingEuropeFacility підтримує транс’європейські мережі та інфраструктури в транспортному, телекомунікаційному та енергетичному секторах.

     https://ec.europa.eu/inea/en/connecting-europe-facility

    1. Європейський фонд примор’я та рибальства (European Maritime and Fisheries Fund) має бюджет у 6,4 млрд євро. Фонд допомагає рибалкам в переході до сталого рибальства, підтримує прибережні громади з метою диверсифікації їх економіки, здійснює фінансування проектів, які створюють нові робочі місця та покращують рівень життя вздовж європейського узбережжя.

    https://ec.europa.eu/easme/en/european-maritime-and-fisheries-fund

    1. ConsumerProgramme (Програма споживачів) зосереджена на чотирьох ключових галузях:

    -       єдиний ринок безпечних продуктів в інтересах громадян і в якості компонента конкурентоспроможних підприємств і трейдерів;

    -       єдиний ринок, де громадяни добре представлені професійними організаціями споживачів, які мають потенціал для задоволення сьогоднішніх економічних проблем;

    -       ринок, де громадяни знають свої права споживачів і реалізують їх;

    -       ефективна співпраця між національними органами для підтримки захисту прав споживачів.

    http://ec.europa.eu/consumers/eu_consumer_policy/financial-programme/index_en.htm

    1. Customs 2020 – програма співпраці ЄС із забезпечення національних митних органів можливістю здобувати інформацію і досвід та обмінюватись ними. Це дає змогу здійснювати розробку і експлуатувати головні транс’європейські ІТ-системи в партнерстві і створювати різного роду мережі шляхом об'єднання національних посадових осіб з різних країн Європи. Бюджет програми складає 547,3 млн євро.

    https://ec.europa.eu/taxation_customs/business/customs-cooperation-programmes/customs-2020-programme_en

    1. Fiscalis 2020 – програма співпраці ЄС, що дозволяє національним податковим органами створювати та обмінюватися інформацією і досвідом. Вона дає змогу розвивати й впроваджувати в експлуатацію основні транс’європейські ІТ-системи в партнерстві, а також створювати мережі шляхом об'єднання посадових осіб з різних країн Європи. Програма має бюджет 234,3 млн. євро і буде працювати протягом 7 років з 1 січня 2014 року.

    https://ec.europa.eu/taxation_customs/fiscalis-programme/fiscalis-2020-programme_en

    1. EU Aid Volunteers (Програма допомоги Добровольців ЄС).

    Програма допомоги Добровольці ЄС має бюджет 147,39 млн. євро на 2015-2020 рр. і об'єднує волонтерів та організації з різних країн, які надають практичну підтримку проектів з надання гуманітарної допомоги та сприяння зміцненню місцевого потенціалу та стійкості постраждалих спільнот за межами ЄС.

    http://ec.europa.eu/echo/what/humanitarian-aid/eu-aid-volunteers_en

    1. HerculeIII (Еркюль ІІІ).

    Еркюль III (2014-2020) – програма по боротьбі з шахрайством в ЄС і має бюджет 104,9 мільйони євро на допомогу країнам ЄС з метою боротьби з шахрайством, корупцією та іншими видами незаконної діяльності. Вона допомагає фінансувати практичні проекти, такі як придбання національними органами рентгенівських сканерів та іншого технічного обладнання, що дасть змогу викорінити контрабанду та інші злочинні дії проти фінансових інтересів ЄС.

    http://ec.europa.eu/anti-fraud/policy/hercule_en

    1. Interoperability solution for European Public Administrations (ISA)

    Програма ISA (2016-2020) має бюджет в 131 мільйонів євро і підтримує розвиток цифрових рішень, які дозволяють державним адміністраціям, підприємствам і громадянам в Європі отримати вигоду від спільних транскордонних та міжсекторних громадських послуг.

    https://ec.europa.eu/isa2/isa2_en

    1. ThirdHealthProgramme (HealthforGrowthProgramme) (Третя Програма в галузі охорони здоров'я (Програма Здоров'я заради зростання)).

    Третя Програма ЄС в галузі охорони здоров'я (2014-2020) є основним інструментом Європейської комісії, що використовується для реалізації стратегії ЄС в галузі охорони здоров'я з бюджетом 449,4 млн. євро.

    Фінансування програми буде здійснюватися через:

    - гранти для фінансування спільної діяльності компетентними органами, відповідальними за здоров'я населення в державах-членах (так звані «Спільні дії»);

    - гранти для проектів, що співфінансуються іншими громадськими, неурядовими або приватними організаціями, в тому числі міжнародними організаціями охорони здоров'я;

    - гранти для функціонування неурядових органів;

    - контракти на закупівлю.

    https://ec.europa.eu/health/programme/policy/2014-2020_en

    Переглядів 1089
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua