03 травня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Травень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3 4 5
    6 7 8 9 10 11 12
    13 14 15 16 17 18 19
    20 21 22 23 24 25 26
    27 28 29 30 31    
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    Четвер, 25 травня 2017 09:23

    Глава держави побував на МПП «Ягодин»

    У рамках робочої поїздки на Волинь Президент України Петро Порошенко побував на території МПП «Ягодин».

    Петро Олексійович оглянув територію міжнародного автомобільного пункту пропуску, ознайомився з інформацією щодо пропускної здатності об’єкта, а також поцікавився умовами роботи волинських митників та прикордонників.

    Президент України побував на Міжнародному пункті пропуску «Ягодин», що функціонує на українсько-польському кордоні та фактично є українськими воротами до Європи. Петро Порошенко ознайомився із роботою волинських митників та прикордонників, оглянув пункт пропуску.

    Згідно зі статистичними даними, за добу МПП «Ягодин» відвідує 8,5 тис. громадян.

    «Ягодин» відкрито на підставі Угоди між Урядом України і Урядом Республіки Польща, укладеної 18.05.1992 р., затвердженої Постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 1993 р. N 223, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 09.09.02 № 544-р «Про відкриття пунктів пропуску через державний кордон».

    Інформував Президента начальник Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький. Зокрема, наголосив, що пункт пропуску “Ягодин” (з польської сторони – “Дорохуськ”) є найпотужнішим пунктом пропуску на західному кордоні України, що розташований на трасі міжнародного значення М-07 Київ-Ковель-Ягодин, яка є найкоротшим шляхом із Києва до Варшави, Берліна і Парижа та лежить на двох головних маршрутах: міжнародний транспортний коридор Гданськ-Одеса та міжнародний транспортний коридор Європа-Кавказ – Азія, що є відгалуженням міжнародного транспортного коридору Європа – Азія.

    – Державна митна служба України у 2011 році завершила реконструкцію пункту пропуску “Ягодин”, що  здійснювалася в рамках виконання Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 14.04.2010  № 357. У результаті проведеної реконструкції, вартість якої склала 80,2 млн. грн,  у пункті пропуску  “Ягодин” функціонують 26 смуг руху із забезпеченням їх повного  розмежування на  «зелений» і «червоний коридори» та використанням модуля «фільтр пункту пропуску». Пункт пропуску обладнано  сучасними інспекційно-оглядовими  рентгеноскопічним і ваговим  комплексами, а також системою відео спостереження», – розповів начальник Волинської митниці ДФС.

    Удосконалення інфраструктури пункту пропуску “Ягодин” у поєднанні із вжитими заходами зі спрощення контрольних процедур дало можливість удвічі збільшити його пропускну спроможність, а також забезпечити відповідність умов перетину кордону  найвищим європейським  і світовим стандартам.

    У 2017 році передбачається освоїти 24,25 млн. грн, аби здійснити роботи з облаштування відеоконтролю в міжнародному автомобільному пункті пропуску “Ягодин”.

    Нині загальна добова пропускна спроможність пункту пропуску «Ягодин» на кожному напрямку складає: легкових автомобілів –  3000 од., автобусів – 75 од., пасажирів – 8500 чол., вантажних автомобілів  – 800 од 

    «Впровадження безвізового режиму призведе до суттєвого зростання транспортного навантаження на інфраструктуру Волині та збільшення пасажиропотоку через територію області, сприятиме розвитку багатьох сервісів, дасть поступальний імпульс малому і середньому бізнесу. Відповідно зростуть надходження до скарбниці громади, з’являться додаткові можливості фінансування інфраструктурних і соціальних проектів у багатьох районах, в тому числі транспортні маршрути та відповідні торгівельно-сервісні зони в місцях транзитних сполучень та значних транспортних розв’язок. Без сумніву існує величезне гуманітарне значення  для кожного українця від реалізації рішення про безвізовий перетин кордону з ЄС. Воно має особливе політичне забарвлення і є безальтернативним каталізатором  для розвитку політичної культури, зокрема, для волинянина, які завдяки «безвізу» отримають вільний доступ до участі в  діяльності територіальних громад щодо грантових проектів ЄС та реалізації транскордонних проектів. Революційні зміни в головах українців відбудуться завдяки дуже простим речам та можливості рівного доступу до інформаційних та фінансових ресурсів європейської спільноти, що реально впливають на процеси розвитку територій, – зазначив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

    Окрім того, на завершення перебування на території пункту пропуску, Глава держави особисто поспілкувався із громадянами – учасниками прикордонного руху.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

    Переглядів 1068

    Медіа

    Галерея зображень

    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua