18 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Липень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 31        
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    Вівторок, 15 березня 2016 21:38

    Оборонні споруди на Сході волиняни будували без порушень – Володимир Гунчик під час брифінгу для ЗМІ

    Про будівництво фортифікаційних споруд на Сході України, які зводили власне волиняни, йшлося сьогодні, 14 березня 2016 року, під час брифінгу голови облдержадміністрації Володимира Гунчика.

    Аби прояснити ситуацію, що склалася у зв’язку з поширенням департаментом захисту економіки Національної поліції України інформації про причетність посадових осіб Волинської облдержадміністрації до привласнення державних коштів під час зазначеного будівництва, до участі у брифінгу запросили й представників проектного інституту та генеральних підрядників будівельних робіт.

    Як вкотре наголосив Володимир Гунчик, усі роботи з будівництва фортифікаційних споруд Волинь здійснювала у так званому «секторі М» (Маріупольський напрямок), зокрема, лише у Володарському районі Донецької області. На Донеччині аналогічні роботи проводили й будівельники з інших областей, зокрема, Донецької та Одеської.

    Що ж стосується волинян, то усі 10 оборонних споруд були зведені відповідно до затвердженої проектно-кошторисної документації та згідно з договором, підписаним з Міністерством оборони України, а роботи виконані вчасно та якісно. Зважаючи на те, що роботи доводилося проводити у стислі строки, працювали оперативно. Варто врахувати, що загалом у Донецькій та Луганській областях зводилися 300 таких оборонних споруд.

    – Відтак, київський завод, який виготовляв залізобетонні конструкції для оборонних укріплень, не встигав вчасно виконати замовлення, які надходили з областей, – зауважив голова облдержадміністрації. – Саме тому Волинська облдержадміністрація звернулася з пропозицією до Міністерства оборони України внести зміни у проектне рішення та замінити залізобетонні конструкції, передбачені у проектно-кошторисній документації, на інші, не менш міцні металоконструкції, які згодом обкладались блоками, а потім ще заливались бетоном.

    Як наголосив представник проектного інституту Анатолій Доротій, відповідне проектне рішення Міноборони було прийняте, а всі необхідні зміни внесені в кошторис. Відтак усі роботи здійснювались із самого початку з врахуванням цих рішень та змін у кошторисі.

    Також Володимир Гунчик, відповідаючи на одне з запитань журналістів, зауважив, що генпідрядників визначали через переговорну процедуру. В результаті перемовин, участь у яких взяли 10 будівельних установ та організацій Волині, лише дві з них зголосилися здійснювати будівництво фортифікаційних споруд на Сході України – ПАТ «Луцьксантехмонтаж» та ТОВ «Житлобуд-2». Інші ж, почувши про вимоги до будівельних робіт, а вони, слід зауважити, були досить серйозні, та стислі строки виконання робіт, відмовились.

    Долучилися до будівництва оборонних споруд й волинські лісівники. Усі генпідрядники та субпідрядник до виконання будівельних робіт поставились з великою відповідальністю, про що свідчать й результати аудиту, проведеного за ініціативи Волинської облдержадміністрації у липні минулого року та підписані акти прийому-передачі робіт. Жодних зауважень не було й з боку Президента України Петра Порошенка, який також інспектував «волинські» об’єкти.
    Слід зазначити, що ще тоді, коли роботи були в розпалі, досягнення волинян відзначали на загальнодержавному рівні, а представники сусідніх областей приїжджали, аби перейняти «волинський» досвід зведення фортифікаційних споруд. Тим паче, що запропоновані волинянами оборонні укріплення виявилися міцніші і потребували менше часу на їх зведення, позаяк не потрібно було чекати залізобетонних конструкцій із київського заводу. Окрім того, ці споруди виявились комфортніші для військових.

    Обурені інформацією, яку оприлюднила Національна поліція України, й самі генеральні підрядники. Генеральні директори будівельних організацій Віктор Чорнуха та Юрій Стефанович переконані: роботи виконані якісно і відповідно до затвердженої документації.

    – Навпаки, роботи виконані з економією коштів, – наголосив Віктор Чорнуха. – І дуже прикро, що неперевірені та недостовірні відомості оприлюднюються правоохоронними органами та швидко розповсюджується у засобах масової інформації.

    У свою чергу Сергій Кудрявцев, який на час будівництва обіймав посаду першого заступника голови облдержадміністрації, курував цей напрямок роботи та безпосередньо був протягом кількох місяців у Володарському районі, зазначив:

    – Волинські будівельники не лише виконали заплановані роботи у повному обсязі, а й здійснили ряд робіт, не передбачених проектно-кошторисною документацією. Зокрема, їм довелося прокладати дорогу, аби можна було доїхати до місця проведення робіт, а також відновлювати вже раніше збудовані не волинянами опорні пункти.
    Окрім того, Сергій Альбертович зауважив, що протягом майже усього періоду будівництва там був присутній військовий інженер та представник Міноборони, які також контролювали хід робіт.

    Насамкінець голова облдержадміністрації Володимир Гунчик наголосив, що саме завдяки цьому конструктивному рішенню волинянам вдалося одними з перших завершити роботи з будівництва опорних пунктів і тим самим виконати завдання, поставлене Президентом України та Міністерством оборони – закрити маріупольський напрямок, де вже на той час велися активні військові дії. Слід наголосити, що військовим обстрілам неодноразово піддавалися й волинські будівельники, і саме зведені ними ж фортифікаційні споруди рятували їх від ворожих куль.

    – Висловлюю слова вдячності підприємствам «Луцьксантехмонтаж» та «Житлобуд-2» за виконані роботи, які показали, що на Волині є два найбільш потужних будівельних підприємства, здатні взяти на себе відповідальність і у стислі терміни якісно виконати роботу. Дякую й волинським лісівникам за надану допомогу, – наголосив Володимир Гунчик. – Відтак завдання, які перед нами ставила держава, ми виконали. А тому впевнений, що Міноборони, Національна поліція та військова прокуратура проведуть аналіз відповідної документації та виконаних робіт і нададуть нам у відповідь на наші запити детальну інформацію, на підставі якої була оприлюднена прес-службою департаменту захисту економіки Нацполіції України інформація, або ж спростують її недостовірність.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

    Переглядів 1161

    Медіа

    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua