17 липня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Липень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 31        
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    Понеділок, 16 лютого 2015 15:13

    Вояки АТО отримують статус учасника бойових дій

    Відбулася чергова зустріч представників влади із громадськими активістами, які займаються активною волонтерською діяльність.

    Основні питання, які обговорили учасники зустрічі, стосувалися технічного забезпечення військовослужбовців, оформлення статусу учасника бойових дій, видачі земельних ділянок, допомоги з пальним для волонтерів та спрощення процедури перетину кордону гуманітарним вантажем для військовослужбовців та переселенців, проблеми мобілізації у Шацькому та Любомльському районах.

    Говорячи про допомогу щодо перетину кордону, радник голови облдержадміністрації Борис Кондратюк звернувся до волонтерів із проханням узгоджувати дії з представниками влади, правоохоронних органів, працівниками митниці, аби уникати зловживань та шахрайства. Мовляв, необхідно враховувати конкретні, першочергові потреби військових частин, що задіяні в зоні АТО, та мати від них заявки. Окрім того, Борис Климович розповів про забезпечення 14-ї  бригади. Наголосив: усі питання щодо потреб військовослужбовців повинні бути уточнені з військовими командирами.

    Окремо зупинилися на особливо важливій темі – реабілітації військових. За словами радника голови, є певні напрацювання у Ковелі та Любомлі, де планується відкриття реабілітаційних центрів для демобілізованих. Зважаючи на те, що у волонтерів є певний досвід, їм запропонували долучитися до вирішення питань реабілітації військових, зокрема у Місті залізничників. Найближчим часом саме питання реабілітації набуде особливої актуальності, адже повернення земляків по демобілізації – не за горами.

    Керівник Волинської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Григорій Павлович цікавився передачею майна 51-ї ОМБР на баланс 14 бригади. Це питання взяте та контроль.

    Учасник АТО – старший офіцер по роботі з особовим складом            51 ОМБР, майор Олег Кобилянський розповів про процедуру оформлення статусу учасника бойових дій, наголосивши на проблемних моментах. Волинянам видано 140 посвідчень учасника бойових дій та прийнято 507 рішень щодо видачі цих документів. За його словами, проблема із затримкою видачі документів полягає насамперед у тому, що у військовій частині за це відповідає тільки один працівник. Волонтери висловили думку: варто розробити пам’ятку  із переліком усіх необхідних документів для оформлення статусу учасника бойових дій. Заступник директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Людмила Сірбіненко розповіла про пільги та гарантії для учасників АТО та про надання матеріальної допомоги для поранених військовослужбовців. У 2014 році виплачено близько 170 тис. грн. допомоги на лікування та реабілітацію військових, які повернулися із зони АТО.

    Щодо надання земельних ділянок учасникам АТО розповів начальник головного управління Держземагентства у Волинській області Василенко Василь Миколайович. Він наголосив, що Волинська область посідає п’яте місце в Україні за кількістю виділених земельних ділянок. У 2014 році видано одну тис. 12 дозволів та написано близько 900 письмових відмов. У зв’язку із такою кількість негативних відповідей голова облдержадміністрації Володимир Гунчик нещодавно провів розширену нараду й чітко сказав: жодних зловживань не повинно бути. Наразі розпочато роботу із дослідження всіх земельних ресурсів в області, які можуть бути надані військовослужбовцям. Також пан Василенко розповів про процедуру подачі заяв та оформлення відповідних документів. Основна вимога – заява має бути подана у письмовому вигляді, адже усні відмови не фіксуються. Видача земельних ділянок проводиться на безоплатній основі, пріоритет надається родинам загиблих військовослужбовців.

    Варто зауважити, що голова облдержадміністрації, спілкуючись із представниками різних гілок влади, наголосив на персональній відповідальності щодо забезпечення учасників АТО земельним ділянками.

    - Позиція голови чітка: відповідна робота повинна бути надбанням громадськості та висвітлюватися у засобах масової інформації, – підкреслив Борис Кондратюк. – Зрештою громадськість має право знати, скільки земельних ділянок виділено в містах та районах області взагалі й скільки з них – конкретно для учасників АТО. Підхід такий: якщо не має можливості забезпечити землею, значить, вона не виділяється нікому. Якщо органи місцевого самоврядування не можуть виконати покладених на них функції, то слід подумати й над тим, аби шукати наділи не лише за місцем проживання.

    Представники волонтерських організацій запропонували наступну зустріч у рамках діяльності координаційної ради провести на базі військової частини у місті Володимир-Волинський, аби з’ясувати реальні потреби військовослужбовців.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

    Переглядів 1272
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua