27 вересня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Нормативно-правова база
Звернення громадян
  • Публічна інформація
  • Регуляторна політика
    Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Очищення влади
  • Вивчення громадської думки
  • Правове забезпечення
  • Установи
  • Громадська рада при РДА
  • Державний реєстр виборців
  • Соціальний захист населення
  • Містобудування та архітектура
  • Вакансії
  • Протидія домашньому насильству
  • Служба у справах дітей
  • Протоколи комісії ТЕБ та НС
  • Діяльність спостережної комісії
  • COVID-19 район
  • Місцеві вибори 2020
  • Реєстр колективних договорів
  • Публічні закупівлі
    Внутрішньо переміщені особи
  • Ветеранська політика
  • АРХІВ НОВИН

    « Вересень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
                1
    2 3 4 5 6 7 8
    9 10 11 12 13 14 15
    16 17 18 19 20 21 22
    23 24 25 26 27 28 29
    30            
    141 Гвардія Наступу    Захісні споруди  Україна НАТО

    unnamed  Кримbezviz

    Четвер, 26 вересня 2024 17:05

    Ми чекаємо на кожного!

    В Луцькій районній державній адміністрації 26 вересня відбулася зустріч із членами сімей зниклих безвісти військовослужбовців у 2024 році, які проживають на території Торчинської, Боратинської, Городищенської, Підгайцівської територіальних громад Луцького району за участю заступниці голови райдержадміністрації Алли Ганіч.

    Захід було організовано з ініціативи Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин  Міністерства внутрішніх справ України та за дорученням начальника Волинської обласної військової адміністрації Юрія Погуляйка.

    З метою обговорення покрокових дій у випадку зникнення безвісти військовослужбовця, існуючих соціальних гарантій, надання допомоги членам родин зниклих безвісти військовослужбовців на зустріч прибули: регіональний представник Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин у Волинській області Юлія Чайка, представники Луцького РТЦК та СП, ГУ НП у Волинській області.

    На початку всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих Героїв та загиблих цивільних українців внаслідок війни.

    Алла Ганіч подякувала рідним зниклих безвісти військовослужбовців за те, що приїхали на цю важливу зустріч. Вона звернулася до присутніх: «Ми спільно будемо намагатися вирішити проблемні питання. Структурні профільні підрозділи Луцької районної військової адміністрації завжди відкриті для вас та до ваших звернень. Ми взаємодіємо спільно з вашими громадами і готові йти назустріч. Сьогодні ви також маєте можливість поставити питання представниці  Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Міністерства внутрішніх справ України Юлії Чайці, представникам військкомату та Національної Поліції, соціального захисту».   

    Регіональний представник Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин у Волинській області Юлія Чайка звернула увагу присутніх на те, що алгоритм дій у разі зникнення безвісти близької людини можна знайти на сайті МВС: http:surl.li/opsnk та телеграм-каналі управління: http://t.me/ZNYKLI_BEZVISTI_MVS. Родинам зниклих безвісти вона надала відповідні інформаційні буклети.

    Вона зупинила увагу присутніх на питаннях, які найчастіше їй адресують родичі зниклих безвісти: «Насправді немає якогось списку, кого з військовополонених потрібно повернути першими. Держава хоче повернути всіх. Серед категорій, на які може бути звернена більша увага: ті, хто перебувають у полоні з самого початку повномасштабного вторгнення 2022 року, ті, хто мають важкі захворювання, жінки, обслуговуючий персонал військових частин, який не брав участі в бойових діях. До прикладу, серед перших полонених було багато жінок, технічний персонал із «Азовсталі». Тому мені нічого сказати, коли чую «включіть мого родича в список», це так не працює, ми не відбираємо когось, а хочемо повернути загалом усіх».

    Як зазначила, зниклим безвісти можна вважати в двох випадках: коли людина потрапила в полон і коли людина загинула та її тіло не можна евакуювати з поля бою. Відповідаючи на запитання, вона розповіла, що безпосередньо евакуює із поля бою тіла загиблих військових цивільно-військове співробітництво генерального штабу ЗСУ, тобто при кожній військовій частині є працівники, які входять у пошукові групи і в межах можливостей просуваються за координатами, де було втрачено зв’язок із військовослужбовцем.  

    «Дуже важливо зареєструватися в особистому кабінеті Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. Якщо в них з’являється будь-яка інформація, вони надішлють її вам через смс та в особистий кабінет», – підсумувала представниця Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин у Волинській області.

    Варто нагадати, що в кожній територіальній громаді Луцького району діють соціальні програми захисту членів сімей зниклих безвісти військовослужбовців. Тому, щоб отримати всю інформацію про них та подати документи, потрібно звернутися до міських, селищних та сільських рад. Також із приводу пенсійного забезпечення членів родин зниклих безвісти військовослужбовців потрібно звернутися до Головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області.

    Або отримати консультацію у спеціаліста Пенсійного фонду можна в ЦНАПі, що розташований у Луцькій районній державній адміністрації. Прийомні дні – понеділок, п’ятниця.

    Також візьміть до уваги: в разі втрати зв’язку між членами родин, розлучених внаслідок війни в Україні, можна звернутися до волонтера Служби розшуку Товариства Червоного Хреста України у Волинській обласній організації за номером  телефону: 0995066535.

    Україна чекає на повернення кожного, хто зник безвісти, починаючи з 2014 року. І біль родин зниклих безвісти нагадує представникам держави, які беруть участь в пошуку, або працюють з їхніми родинами, що держава має зробити максимально, щоб люди повернулися додому, до своїх рідних. Або, не дай Боже, проте, враховуючи реалії сьогодення, на жаль, це можливо, щоб родини могли віднайти та достойно поховати і вшанувати пам’ять загиблих родичів.  

    Переглядів 37
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Луцька районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Луцькій райдержадміністрації.
    Адреса: 43001, м. Луцьк, вул. Ковельська, 53, - т/ф. 728204, т.728144; E-mail: infо@lutskаdm.gov.ua
    © 2014 lutskadm.gov.ua