Версія для друку
Середа, 02 вересня 2020 11:48

2 вересня світ відзначає завершення Другої світової війни

Саме 2 вересня 1945 завершилась Друга світова війна. Ця війна мала величезний вплив на долю людства. У ній взяли участь 61 країна. Воєнні дії відбувалися на територіях 40 держав. Серед них була і Україна, яка на той час входила до складу Радянського Союзу. З чотирьох років німецько-радянської війни бойові дії тривали на українських землях три роки й чотири місяці.

Друга світова війна відзначилася численними масовими вбивствами й злочинами проти людяності, насамперед Голокостом, стратегічними килимовими бомбардуваннями та єдиним в історії військовим застосуванням ядерної зброї. Війна завдала народам світу величезних людських і матеріальних утрат. Кількість жертв досі точно не встановлено. Величезного горя і страждань, неймовірних втрат зазнав у цій війні український народ.

 Сьогодні сімдесят п’ята річниця з дня закінчення Другої світової війни. З цієї нагоди перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Озінович та начальник відділу освіти та культури райдержадміністрації Валентина Рижук здійснили покладання квітів біля пам’ятника Невідомому солдату в районі Вересневого. Пам'ять загиблих вшанували хвилиною мовчання.

Жахлива світова подія забрала життя мільйонів людей, пам'ять про яких ми повинні берегти і передати нащадкам.

Відділ документообігу, організаційної

та інформаційної діяльності апарату

райдержадміністрації

Переглядів 821

Галерея зображень