Версія для друку
П'ятниця, 12 травня 2017 15:04

«Запобігти. Врятувати. Допомогти.»

Працівники Луцького міськрайонного відділу Управління ДСНС України у Волинській області провели всеукраїнську громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти.» Головним завданням акції стало ознайомлення і навчання дітей та дорослих основних правил пожежної безпеки, роз’яснення питань безпечної життєдіяльності населення.

Свято рятувальники розпочали, ознайомивши дітей Романівської ЗОШ із діяльністю служби порятунку «101», розповіли їм також і про ті види небезпеки природного та техногенного характеру, які є в сучасному світі. Фахівці звернули особливу увагу дітей на дотримання правил безпечної поведінки всюди: у школі, вдома чи на прогулянці. Також із захопленням спостерігали учасники заходу за тим, як рятувальники демонстрували засоби пожежогасіння та оснащення, за допомогою якого їм доводиться ліквідовувати різні надзвичайні ситуації.

Діти з задоволенням відповідали на усі запитання, що стосуються безпечної життєдіяльності людини, роботи рятувальників та пояснювали, як вони будуть діяти, коли все ж таки сталося лихо і у кого проситимуть допомоги.

Ця зустріч справила велике враження на школярів та вчителів, адже заходи у рамках акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти!» – це дуже важлива та переконлива форма навчання, коли на конкретних прикладах не тільки пояснюються такі прості, але важливі правила безпечної поведінки, а й зав’язується цікаве спілкування і діти вчаться відповідально ставитися до свого життя і життя своїх рідних і близьких.

Луцького міськрайонного відділу Управління ДСНС України у Волинській області

Переглядів 990

Галерея зображень