Версія для друку
Вівторок, 06 жовтня 2020 15:23

Для відома батьків та дітей

Повідомляємо що відповідно до інформації поданої у листі Уповноваженого Президента України з прав дитини від 01.10.2020 року № 15/3-07/1686 та інформаційних даних світового огляду впливу пандемії коронавірусу, діти в період карантину стали проводити на 80 % більше часу онлайн, разом з цим підвищилось звернення щодо випадків булінгу з використанням інформаційно-комунікаційних технологій, а сексуальна експлуатація дітей в інтернеті збільшилась в двічі. На жаль, в Україні такі випадки також почастішали.

З метою профілактики та захисту дітей від шантажу в цифровому просторі, сексуального насильства та експлуатації,  відділом забезпечення діяльності Уповноваженого Президента України з прав дитини надається для транслювання відеоролик Stop Sexting, що носить соціально значимий, некомерційний, характер.

 Урядом Президента України створена цілодобова безкоштовна державна консультаційна лінія за номером 1545 (далі обрати 3) щодо безпеки дітей в Інтернеті, на яку можуть звертатись діти, батьки та спеціалісти що працюють з дітьми.

Контактна особа: Харченко Мирослава, головний консультант Відділу забезпечення діяльності Уповноваженого Президента України з прав дитини, тел.: (097) 927 14 14, (044) 255 63 67,

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. 

Переглядів 1370