Версія для друку
Четвер, 02 березня 2023 10:17

Молодіжна субкультура

  Молодіжна культура – це неоднорідне явище, що має декілька можливих рівнів втілення ідеалу людини. Поняття «субкультури» (підкультури) як наукового терміну є досить широким та багатоскладовим.  Особливості цієї субкультури пояснюються, з одного боку – надлишком життєвої енергії, а з іншого – відсутністю у більшості молодих людей економічної та соціальної самостійності. І тому для такої людини спосіб знаходження свого місця у молодіжному середовищі.

Головними причинами входження підлітків у неформальні молодіжні організації є непорозуміння з дорослими, приниження з боку вчителів, шкільна «зрівнялівка», різноманітні сімейні чи родинні проблеми, пошук довірливого спілкування, бажання самоствердитися.

Кожен представник субкультури приймає норми, цінності, картини світу, стиль життя та інше – за зразок свого існування. Але паралельно з цим існують і зовнішні атрибути, які свідчать про приналежність до певного угрупування.

Якщо у вашої дитини спостерігається підвищений інтерес до будь-якої субкультури, не драматизуйте, це не трагедія, не кінець світу, а лише ознака, що ваш підліток дорослішає, перебуває в інтенсивному процесі створення нової особистості, що власне і є основним завданням підліткового віку. Можливо, це сигнал, що вам потрібно переглянути свої відносини з дитиною, прислухатися до неї. Варто більше цікавитися її почуттями і бажаннями, а не тільки забороняти, вчити і наказувати.

Підліток потребує підтримки і розуміння старших. Станьте дитині другом - це найкращий спосіб вберегти її від поганих компаній і небезпечних шляхів.

Переглядів 330