Версія для друку
Понеділок, 22 червня 2020 10:37

В Україні сьогодні - День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни

Щорічно, 22 червня,відзначається День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни. Дату вибрано не просто так, адже саме в цей день розпочалась німецько-радянська війна, яка стала найтрагічнішим та найкривавішим етапом Другої світової війни, призвела до колосальних людських і матеріальних втрат.

Друга світова війна забрала десятки мільйонів людських життів. Жертвами німецьких загарбників ставали не тільки військовики, а й ті, хто жодних загроз не становив: жінки, діти, хворі та люди літнього віку. Під час війни загинув щоп'ятий українець.

Для того щоб ушанувати пам'ять усіх полеглих синів і дочок українського народу під час Другої світової війни, у 2000 році указом президента Леоніда Кучми було встановлено День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні. А у 2011 році Верховна Рада України затвердила обов'язкову хвилину мовчання за загиблими у війні – о 10:00 22 червня.

Ми пам’ятаємо тих, хто так і не повернувся з війни, хто першим прийняв на себе страшний удар, і тих, чиї життя були покалічені та зруйновані.

Відділ документообігу, організаційної

та інформаційної діяльності апарату

райдержадміністрації

Переглядів 575