Версія для друку
Середа, 22 січня 2020 09:09

УНР та ЗУНР об’єдналися у соборну Україну

Українці щороку 22 січня відзначають одне із важливих свят нашої держави – День Соборності України. Це свято відзначають уже більше як 100 років та має воно свою історію.

Саме 22 січня 1919 року на Софійській площі у Києві відбулося офіційне проголошення Акту Злуки про об'єднання Української Народної Республіки (Наддніпрянської України) і Західноукраїнської Народної Республіки (Галичина, Буковина і Угорська Русь) у соборну Україну де зазначалася повна незалежність УНР.

Вперше День Соборності відсвяткували у місті Хусті у 1939 році. На той час це місто було столицею Карпатської України - чехословацької автономії. Потім, довгий час, про дану подію замовчувала радянська влада. І лише після указу президента Леоніда Кучми у 1999 році День Соборності України почали відзначати офіційно.

Щороку в нашій країні проводяться різноманітні заходи, присвячені державному святу, соборності усіх земель України. Але національна єдність є не тільки базовою цінністю громадян, але і обов’язковою передумовою успішної протидії зовнішній агресії. Незалежність та суверенність - ось запорука існування нації. І в сучасних умовах Україна продовжує боротьбу за свою цілісність. Тому соборність залишається на порядку денному національних завдань. Єдина Україна – це повернення окупованих Криму й окремих районів Донеччини та Луганщини.

Відділ інформаційної діяльності, інформаційних

технологій та комунікацій з громадськістю

Переглядів 994