Версія для друку
Четвер, 25 травня 2017 09:36

Петро Порошенко підтримав учасника «Ігор Нескорених» із Волині

Сьогодні, 24 травня 2017 року, в рамках робочої поїздки на Волинь, Президент України Петро Порошенко зустрівся із кандидатом на участь у Всесвітніх «Іграх Нескорених» Сергієм Торчинським.

Сергій Торчинський – волинянин, уродженець села Баківці Луцького району. У 2009-2010 роках служив у Збройних силах України, а з 8 по 18 серпня 2014 року перебував у зоні антитерористичної операції. У серпні, при захисті «Савур-Могили», військовий отримав осколкове поранення в шию. Тож з 2015 року й по нині – працює інспектором роти №4 батальйону управління патрульної поліції міста Луцька департаменту патрульної поліції.

З лютого по квітень 2017 року Сергій Торчинський проходив підготовку до участі у Національних «Іграх Незламних» за підтримки тренера-викладача з легкої атлетики Олега Середюка. Делегував патрульного на змагання Волинський регіональний центр фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт».

«Ігри Незламних» – міжнародні спортивні змагання серед військовослужбовців та ветеранів, які отримали травму (поранення) під час виконання службового обв’язку.

За результатами завершального етапу національних змагань, який відбувся у Києві, 21-23 квітня 2017 року, спортсмен  увійшов до складу збірної команди України, що представлятиме нашу державу у вересні, цього року, в місті Торонто.

Прибувши до Волинської облдержадміністрації Петро Порошенко привітався із усією громадою, керівниками структурних підрозділів та поспілкувався із самим спортсменом. Президент України підкреслив мужність Сергія Торчинського, коли останній перебував у боях біля «Савур-Могили», адже там він виявив свої найкращі людські якості.

– Там було пекло. Там визначалося – чи зупинимо ми Росію, чи зупинимо нашого ворога, чи ж віддамо нашу землю. На таких як Сергій, трималася тоді наша оборона, – зауважив Петро Олексійович.

Окрім того, Президент поцікавився у спортсмена специфікою тренувань та видами спорту, у яких чоловік братиме участь, побажав успіху й перемоги.

Нагадаємо, що голова облдержадміністрації видав доручення від 17 лютого 2017 року щодо сприяння підготовки до національних «Ігор Незламних», яке передбачає забезпечення спортсмена гідними умовами для навчально-тренувального процесу.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Переглядів 907