Версія для друку
Середа, 16 грудня 2015 11:59

Міжнародна спільнота щорічно підтримує акцію “16 днів проти насильства”

Міжнародна спільнота щорічно підтримує акцію “16 днів проти насильства”. Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують з 25 листопада по 10 грудня свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні або окремій державі соціальний простір, вільний від насильства.

      З метою привернення уваги жителів району до актуальних для суспільства проблем попередження насильства, спеціалістами Луцького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, було проведено ряд заходів:

         25.11.2015 в ЗОШ І-ІІІ ст. смт Рокині для учнів 8-11 класів відеолекторій «Насильство в сім’ї»; бесіду «Як уникнути насильства?», анкетування «Обізнаність стосовно проблем насильства». Наприкінці зустрічі було роздано присутнім тематичні буклети з інформацією про основні поняття цього явища.

         Проведено конкурс малюнка серед учнів старших класів ЗОШ району на тему «Життя без насильства».

         З членами сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, та перебувають під соціальним супроводом Центру, проведено бесіди «Не допускайте критичних ситуацій. Насильство – не вихід».

         Спільно з спільно з працівниками кримінально-виконавчої інспекції Луцького району, спеціалістами Центру проведено профілактичні бесіди «Як уникнути насильства», «Насильство в побуті, причини і наслідки».

За даними НАН України, 68% українок страждають від насильства в сім’ї, 20% з них зазнають тиранії постійно, і лише 2% жертв звертаються до суду.
Багато з тих, хто страждає від насильства, не заявляють про пережите приниження через страх помсти, брак коштів для самостійного існування, 
емоційну залежність, турботу про дітей, побоювання, що до їхніх слів поставляться скептично або з недовірою.

Оперативне реагування:

  •          Працює «гаряча лінія» з питань запобігання насильству в сім’ї та захисту прав дітей: тел. 0-800-500-335(безкоштовно зі стаціонарних телефонів) або 386 (безкоштовно з мобільного).
  •          Якщо необхідно терміново припинити насильство, слід телефонувати 102.

 

Районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Переглядів 4081

Галерея зображень