Версія для друку
Четвер, 15 жовтня 2015 12:41

13 жовтня з нагоди Дня захисника України в районному будинку культури відбулись районні урочистості

13 жовтня з нагоди Дня захисника України в районному будинку культури відбулись районні урочистості, в яких взяли участь голова райдержадміністрації Ігор Ярмольський, голова районної ради Олексій Гвоздецький, заступник голови райдержадміністрації Інна Бас. На свято були запрошені демобілізовані учасники антитерористичної операції, воїни УПА, сільськи і селищні голови та всі бажаючі.

Розпочався захів з вшанування залиблих на сході держави захисників України, які віддали життя за Україну. На жаль, у районі таких 15 чоловік.

         Зі словами привітання виступили керівники району Ігор Ярмольский та Олексій Гвоздецький, офіцер Луцького об’єднаного військового комісаріату Микола Жук,  голова Луцької районної спілки воїнів АТО Віталій Пудлик, акушерка пологового відділення центральної районної лікарні, яка брала участь в антитерористичній операції Ганіч Ірина та учасники бойових дій на сході  України, захисники Донецького аеропорту, відважні «кіборги» - Георгій Остров та Сергій Ковальчук.

У вітальному слові захисникам України голова райдержадміністрації подякував за мир і спокій на нашій землі та зазначив, що хоч це довгочікуване свято є для нас новим та нарешті автентичним, тому що 14 жовтня в Україні також відзначається велике релігійне свято Покрови Пресвятої Богородиці, що було одним з найголовніших свят запорозьких козаків. А у свідомості народу воно стало асоціюватися з такими поняттями, як військова честь, доблесть та мужність.

         На завершення відбувся вітальний концерт, де для присутніх виступили солісти районного будинку культури. Зокрема, Заслужена артистка України Алла Опейда, Заслужений працівник культури України Вячеслав Судима, лауреат всеукраїнський та міжнародних конкурсів та фестивалів Галина Конах та інші аматорські колективи районного будинку культури.

 

    Відділ інформаційної діяльності,

  інформаційних технологій та комунікацій з громадськістю

Переглядів 1268

Галерея зображень