Версія для друку
Четвер, 15 жовтня 2015 12:39

Відкриття хірургічного відділення Луцької районної центральної лікарні

На початку жовтня у Луцькій районній центральній лікарні відбулось відкриття хірургічного відділення та котельні на альтернативному виді палива, що дасть можливість заощадити кошти з державного бюджету не менш як 800 тис. грн. в порівнянні - якби установа опалювалась природним газом. 

У відкритті взяли участь голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Ващенюк, голова райдержадміністрації Ігор Ярмольський, голова районної ради Олексій Гвоздецький, перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Боярчук, заступник голови райдержадміністрації Інна Бас, головний лікар Луцької центральної районної лікарні Сергій Коновал та ін. 
Окрім хірургічного відділення та котельні, у закладі охорони здоров'я, було відкрито рентген кабінет, на ремонт якого з районного бюджету виділено більше 200 тис. грн. За рахунок коштів районної ради проведена тендерна процедура на закупівлю рентген діагностичного комплексу вартістю 2 500 000 грн. В цілому рентгенологічний кабінет оснащений флюорографічним апаратом з цифровою обробкою знімків та рентген-діагностичним комплексом, за допомогою якого проводиться діагностика різноманітних органів та систем для підтвердження діагнозів. А також лікарня отримала подарунок від переможця тендеру - кардіоапаратуру, на суму 200 тис. грн. 

За кошти районного бюджету, близько 700 тис. грн., відбулось перекриття даху медичної установи. А також покращений благоустрій біля лікувального закладу, на що було виділено 120 тис. грн., відремонтована дорога, що веде до лікарні у співфінансуванні районного бюджету та бюджету Липинської сільської ради, у сумі 200 тис. грн. На даний час у Луцькій районній центральній лікарні триває ремонт неврологічного відділення. 

У своїх вітальних словах очільники зауважили, що дуже важливим аспектом у будь-якій роботі є порозуміння між керівництвом медичного закладу та представниками різних гілок влади. Олексій Ярославович проінформував присутніх про те, що депутати районної ради одноголосно підтримують питання щодо виділення коштів на потреби медичної галузі. А за словами головного лікаря Луцької районної центральної лікарні Сергія Михайловича, то складовими аспектами успішної медицини є кадри, новітні технології та комфортні умови для лікування пацієнтів. ,,На сьогодні, я думаю, ми досягли поєднання всіх цих складових. У нас тут достатньо гарні умови для лікування", – зазначив головний лікар. Також він подякував голові райдержадміністрації, голові районної ради та депутатам районної ради за прихильність до медицини Луцького району. 

Варто зазначити, що з районного бюджету на заклади охорони здоров'я (Луцька районна центральна лікарня та Торчинська номерна лікарня) було виділено кошти у сумі - 6млн. 100 тис. грн. 

 

Відділ інформаційної діяльності,

інформаційних технологій та комунікацій з громадськістю

Переглядів 1915

Галерея зображень