Версія для друку
Понеділок, 07 вересня 2015 16:55

07 вересня молоді особи, засуджені до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі, були залучені до участі у лекційно – тренінговій роботі

Становлення України як демократичної, правової, соціальної держави зумовлює необхідність удосконалення системи нагляду й проведення соціальної роботи з особами, звільненими від відбування покарання з випробуванням, та засудженими до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі, впровадженню корекційних програм і методик стосовно зниження рівня рецидивної злочинності серед молоді.

Основними складовими роботи спеціалістів Луцького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, працівників Луцького районного відділу пенітенціарної служби кримінально - виконавчої інспекції є оцінка, планування і контроль за поведінкою молодої особи, яка перебуває на обліку.

Важливим компонентом цієї роботи є контроль за ефективністю заходів індивідуальної профілактики.

Однак, окрім індивідуальних заходів, у практиці названих структур використовується і групова робота.

Зокрема, 07 вересня  молоді особи, засуджені до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі, були залучені до участі у лекційно – тренінговій роботі. Метою заходу була профілактика соціально-небезпечних хвороб, подолання їх наслідків, збереження репродуктивного здоров’я, утвердження цінностей здорового способу життя, допомога у вирішенні міжособистісних проблем, адаптації до нових умов життя,тощо.

Під час заходу засудженим повторно роз’яснено їх права та обов’язки, порядок та умови відбування покарання, їх попереджено про відповідальність перед законом в разі рецидиву, наслідки невиконання покладених на них судом обов’язків, а також було проведено бесіди щодо недопустимості правопорушень в подальшому, вплив статусу на соціальні зв’язки.

 

Районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Переглядів 3065