Версія для друку
Вівторок, 23 травня 2023 15:35

Волинський госпітальний округ: які лікарні Луцького району увійшли до спроможної мережі медзакладів області

Днями, під час засідання колегії управління охорони здоров’я облдержадміністрації представили  проєкт спроможної мережі Волинської області з чотирма госпітальними кластерами у межах адміністративних районів.

Проєкт визначає надкластерні, кластерні та загальні медичні заклади Волині. Надкластерні лікарні – це 6 високоспеціалізованих медичних закладів обласного рівня.

У кожному районі області визначено кластерну лікарню, яка забезпечить надання більшості медичних послуг – від педіатрії до хірургічних втручань.  Від так, кластерним медичним закладом Луцького району визначено КП «Луцька центральна районна лікарня» Підгайцівської сільської ради.

Разом з тим, проєкт визначає і лікарні загального рівня. В Луцькому районі таких 3 :

  • КНП «Горохівська багатопрофільна лікарня Горохівської міської ради»;
  • КП «Ківерцівська центральна лікарня Ківерцівської міської ради»;
  • КНП «Рожищенська багатопрофільна лікарня» Рожищенської міської ради;

 Саме вони стають осередками надання медичної допомоги пацієнту на базовому рівні та за потреби спрямовуватимуть жителів за маршрутами пацієнта далі на кластерний або на надкластерний рівень, для отримання спеціалізованих медичних послуг.

Також до спроможної мережі відносяться центри первинної медичної допомоги та Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Переглядів 309